Gå til innhold
Trenger du råd om juss? Still spørsmål anonymt her ×

Utleier truer med å ikke betale tilbake depositum


andeik

Anbefalte innlegg

Har hatt en sak med en kranglete utleier. Ventilasjonsanlegget var i ustand i fire måneder - uten at vi fikk noe som helst informasjon om hva som hadde skjedd, hvorfor og når vi kunne forvente at det ville bli reparert til tross for gjentatte purringer. Vi ga de frist på å reparere anlegget, hvis ikke ville vi holde igjen 1000 kroner av leien.

 

Ventilasjonsanlegget ble ikke i orden innen fristen og vi bestemte oss da for å ikke tilbakebetale, men å kreve avslag jfr. Husleieloven §2-11.

 

 

Etter å ikke ha hørt noe spesielt på 2 måneder får vi plutselig denne mailen fra utleier:

 

"Jeg anmoder deg, og de andre, igjen om å betale restanse kr 1000 i skyldig husleie.

Det blir ingen tilbakebetaling av depositum dersom dere ikke gjør dette alle 7, innen møtet 3.6. kl.19.30.

 

Med hilsen

Jan "

 

 

 

 

Jeg har ringt og forsøkt å få noe ut av han om hvorfor han kan påstå dette. Utleier er en eldre mann - snart pensjonert/en veldig skrudd type med firkantsyn.

Han sier at han ikke benekter at kollektivet har vært hatt en mangel etter hva en mangel defineres som i Husleieloven, og at han respekterte - under tvil - at vi holdt tilbake leie... men han mener dette går på skikk og bruk og at "sånn går det ikke an å oppføre seg". Han hadde ingen ting å vise til at han faktisk kan holde tilbake depositum.

 

Har han rett til å ta fra oss depositumene på grunn av denne tvisten?

Hva bør vi tenke på her og argumentere med? For oss er dette en veldig viktig prinsippsak etter flere år med lignende saker med denne mannen.

Endret av andeik
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Uten å egentlig vite noe som helst om huslov o.l, vil jeg bare si at den utleieren høres helt skrudd ut.. Det jeg tenker er at _dersom_ dere ikke har rett til å holde tilbake betaling for husleie, kan han i alle fall trekke denne skyldige summen fra depositumet.

 

Men hvis det du/dere har gjort er riktig med tanke på Husleieloven §2-11 så blir det helt feil av utleieren å nekte å betale tilbake depositumet. Det høres egentlig ut som om utleieren er dritsur fordi dere ikke har betalt nok husleie og bare forsøker å true dere med å nekte dere depositumet..

 

Jeg vet ikke hvem man burde kontakte i en slik situasjon som dette, men Politiet kan helt sikkert hjelpe på en eller annen måte!

Lenke til kommentar

Sidan det her har oppstått ein konflikt rundt depositumet så skal du sende eit brev til banken der du har depositumskontoen og fremme eit krav om å få utbetalt depositumet.

Då har huseigar en måned på seg for å gå til Forliksrådet eller Husleietvistutvalget med saken.

 

Edit: Forutsetter sjølvsagt at dere har tenkt å flytte om huseigar ikkje reparerer problemet.

Endret av The Avatar
Lenke til kommentar

Edit: Forutsetter sjølvsagt at dere har tenkt å flytte om huseigar ikkje reparerer problemet.

 

Problemet er reparert - 5 måneder etter at problemet oppstod, og flere av oss fikk helseplager av mangelen. Feilen ble reparert etter at vi hadde trukket 1000 kroner fra husleien i avslag.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...