Gå til innhold

Lite hyggelig møte med politiet i dag..


okasin

Anbefalte innlegg

Sliter med bilen min, den går ikke som den skal, og bruker mye bensin.. har hatt den på diagnose på verksted, og har byttet en god del deler nå.. uten at noe har hjulpet..

 

Kjøpte inn en sånn OBD2 til usb (analyse verktøy for bil), som jeg testet rett i sta.. tenkte å logge en del parameter.. (det jeg var ute etter var å logføre gasspjeld åpning, turtall, kontra tenning o.l.)

Rett der jeg bor er det en relativt bratt og svært lang bakke, fin vei til å teste bilen.. ikke er det noe trafikk der heller..

vell, jeg la ut på veien og kjørte forsiktig i starten, men i det veien begynner å gå oppover, så dro jeg den ut på 2gir.. og så ser jeg en politibil stå i skogholtet, en politi van..

Jeg slapp øyeblikkelig gasspedalen, og kjørte rolig forbi i ca 70 km/t.. (ifølge loggen)

Ville ikke provosere dem :) Fartsgrensen her er 80Km/t så jeg tusslet til toppen av bakken i ca 70-75 km/t.. så ser jeg meg i bakspeilet for å forsikre meg om at de ikke kom etter.. og det gjorde de ikke..

 

Et stykke videre så parkerte jeg bilen ved en Jet stasjon og gikk mellom data`ne.. etter noen minutter så ble jeg oppmerksom på at den politibilen som jeg tidligere hadde kjørt forbi, kom kjørende inn der hvor jeg sto... :( og parkerte foran bilen min..

Stopp motoren fikk jeg beskjed om.. øh eh ja det kan jeg vell, men.. (viste ikke om jeg skulle stoppe programmet på laptoppen, eller slå av motor først..)..

Etter å ha stoppet motoren og lagt fra meg laptoppen, fikk jeg beskjed om å komme ut av bilen og legge frem førerkort.. og da kom det plutselig 2 politi karer til ut av denne politibilen..

Så sto de der da, 3 politifolk og kjeftet på meg for at jeg hadde kjørt for fort.. og sa at lappen min beholdt de.. De sjekket meg opp og fant ut at jeg hadde 2 aktive prikker (for 1.5 år tilbake).. og lurte på om jeg aldri lærte?

Jeg prøvde å svare, med å forklare hva jeg holdt på med, men ble avbrutt hele tiden.. :( Jeg sa at jeg kunne bevise at jeg ikke har kjørt for fort, ved å vise data loggen.. men fikk klar beskjed om at det var helt uinteressant hva loggen min viste.. for de hadde alle 3 observert at jeg kjørte for fort,, hmm hvordan kunne de se det tro? hadde de vinkel syn? de hadde jo heller ikke rigget til noe måleutstyr,,

Og hver gang jeg brukte ordet men, eller skulle bare.. så ble jeg avbrutt med settninger om at det er bare Albert Åberg som sier: men, og skulle bare osv.. (Da hadde jeg mest lyst til å si at: Ja det er vell slike tv program du tilbringer fritiden din med men sa heldigvis ikke det.. For skjønte at de kun var ute etter å provosere meg..

Fikk forklart til slutt hva jeg holdt på med.. men de sa at slike ting har vi verksted for.. jeg sa at jeg prøvde å finne ut av dette selv, men at jeg også var i dialog med et par verksteder.. da spurte han meg spydig: Javel er du av den oppfatning at du er bedre mekaniker enn de på verkstedet?, svarte nei, jeg er ikke det, men hadde bare lyst til å.. Ble avbrutt igjen, med at det er ikke noe som heter men og bare.. :( etter mye "erting" på meg og oppramsing av paragrafer, som han ikke forklarte hva sa..

så la jeg meg tilslutt helt flat, og etter mye hersing så fikk jeg sertifikatet tilbake.. men en klar beskjed om at om jeg i nærmeste fremtid skulle bli stoppet i kontroll, selv ved den minste fartsovertredelse så skulle jeg miste lappen.. For når han skulle skrive loggen i kveld, så skulle han legge inn en anmerking på meg..

Etter de hadde dratt, satt jeg meg inn i bilen helt målløs.. hva var dette egentlig??

Det var den eldste som var verst, de 2 andre virket som om de var aspiranter.. Er det slik de lærer opp aspirantene? ved å være mest mulig provoserende? Dømmende, provoserende, og bruke hersketeknikker for å psyke deg helt ut..

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

De ble vel provosert og bestemte seg for å skremme deg litt da. Ikke et ukjent fenomen. Spesielt ikke når aspiranter/unge politifolk er med i bildet.

 

Er forresten enig i det om å levere en formell klage. Få gjerne hjelp til å sette opp og formulere det best mulig.

Lenke til kommentar

Hadde glatt levert en formell klage. Til neste gang. Når du føler at de begynner å herse med deg. Be om tjenestenummer, de er pliktig å oppgi det, noe de sjeldent er villig til, og hadde de planer om å være litt drittsekk, droppes de raskt. Etter å ha opplevd det samme selv, og bedt om tjenestenummer sa han "Ja, du var heldig nå, som vi ikke fikk målt deg, ser jeg deg igjen, så ryker lappen. " Regn med å få noe sånt slengt i trynet når de gir seg. Mitt svar gjorde fyren ganske blek. "Du derimot var ikke så heldig, jeg kommer til å levere en klage på deg" Da fikk pipen en annen lyd. Han beklaget seg, og jeg lo, og kjørte. Leverte dog ingen klage.

Lenke til kommentar

Mitt svar gjorde fyren ganske blek. "Du derimot var ikke så heldig, jeg kommer til å levere en klage på deg" Da fikk pipen en annen lyd. Han beklaget seg, og jeg lo, og kjørte. Leverte dog ingen klage.

Tøff du er da, viste han skikkeleg når du gjekk ned på hans nivå og ikkje presterte å oppføre deg noko betre enn han.

Lenke til kommentar

Det har faktisk vist seg at det sjelden nytter å være den bedre part, du kan for eksempel lese åpningsinlegget. Du har forresten ikke vært annet enn negativ en stund nå, det skader ikke å oppføre seg som vanlige folk, om du misliker min fremgangsmåte med poltiet, er det helt greit. Du skal til og med få kommentere det. Hvis du klarer å kommentere det på en fornuftig måte, det har du ikke gjort. Tøffen :tease:

Lenke til kommentar

Å vere den betre part lønner seg sjelden, det har du heilt rett i, men dersom du gjer det kan du hvertfall påstå å ha hvertfall ein kvalitet som er betre enn motstandaren din. Mistar litt av poenget å kalle nokon for ein drittsekk for så å oppføre seg for ein drittsekk sjølv, pungtet der du "lo, og kjørte" mista du hvertfall mi respekt i saka.

 

Og ja, dette har eit poeng i forhold til topic: Det lønner seg å halde seg på godfot med politiet, det er rett og slett ikkje ein fordelaktig posisjon å gjere seg til uvenns med dei.

Machiavelli sa at dersom du har anklager å kome med så ta det gjennom dei offisielle kanalane, det er nettopp derfor dei er der.

 

Eg kan forøvrig ikkje sjå korleis eg har vore negativ tidligare i tråden, men eg har ikkje sove på ei stund og da kan argumenta mine ha ein tendens til å bli litt skarpe i kantane.

Endret av HValder
Lenke til kommentar

Du har helt rett i at det er en flott kvalitet, og jeg streber etter å ha den kvaliteten. Å møte en aspirant med en intens lyst til å utøve sin nyvunnede makt på unge mennesker som vanligvis ikke tør å svare, gjør at jeg faktisk gir balle i hele kvaliteten, og gir fyren så hatten passer. Jeg er selvsagt hyggelig med politiet til en viss grad. Når det er tydelig at målet er drittslenging og trusler, da svarer jeg gjerne med samme mynt. Da jeg lo og kjørte var det ikke snakk om rå, ond latter hele veien opplegg. Jeg humret da han begynte å unnskylde seg, og kjørte. Poenget var ikke uthengning eller å være drittsekk tilbake, men å få han til å forstå hvor sløv argumentasjonen hans var.

 

Det er svært fordelaktig å holde seg på godfot med poltiet, og det å gjøre jobben deres vanskelig for dem, er dumt. Å gjøre misbruk av makt vanskelig, det syntes jeg er helt topp. Uheldigvis, har jeg fått min andel med "Henlagt" i løpet av mine dager, og mistet troen på disse kanalene.

 

Du har ikke vært negativ tidligre i tråden, men i andre tråder i de siste timene. Jeg kjenner situasjonen svært godt, mangel på søvn og argumenter som ikke er gode når man leser dem senere. Jeg gir meg her for i kveld, så det har ingen hensikt for deg å svare her før i morgen :-)

Lenke til kommentar

Jeg gir folk den respekten de fortjener, ikke den respekten de krever. Det har ført til litt av hvert av situasjoner og kommentarer, men det er rimelig underholdende å fortelle folk som prøver å hevde makt, nøyaktig hvor mye makt de egentlig har. Og det trengs på en del folk. Jeg er ikke intresert i å glede drittsekker, og finner det langt bedre å glede meg selv ved å drite dem ut, enn å kysse ræva deres.

 

I dette tilfellet hadde jeg uten tvil levert klage.

Lenke til kommentar

Jeg gir folk den respekten de fortjener, ikke den respekten de krever., likte jeg :)

Men jeg kommer nok ikke til å levere en formell klage, er mitt i masse arbeid og har ikke tid til det rett og slett.. skal prøve å selge huset til uka som kommer.. (har kjøpt meg nytt).. og da er det veldig mye jeg skal ha klart før visning.. dessuten er jeg hjemme på pappa permisjon, noe som er svært mye mer krevende enn hva jeg hadde forestilt meg.. 2 småunger, hund, og 2 katter :) Jeg er helt skutt når klokke nærmer seg leggetid for de små..

Uansett så burde jeg kanskje ha klaget, men tror neppe det ville ha hjulpet..

Men til en annen gang, så kommer jeg GARANTERT til å be om tjeneste nr til politiet, om jeg skulle føle meg urettferdig behandlet.

Takk for alle svar :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...