Gå til innhold

Game og gaamst VM blogg.


Old Game

Anbefalte innlegg

blogbannertilpasset.jpg

 

Velkommen til Game og gaamst's VM blogg.

 

Som henholdsvis Manchester United og Chelsea supportere er det sjeldent vi har samme agenda og forhåpninger når det gjelder fotball. Subtile nyrespark, dolker i ryggen og hyppig nedsparking av hverandres favorittspillere på FIFA er relativt klassiske, dog smått psykotiske, symptomer på vårt vennskap. Men når det gjelder landslagsfotball legges elitistiske staheter, eller barnsligheter om du vil, til side og frykten for hjerterå ukvemsord ulmer ikke lengre som en grå sky i det fjerne. Når våre helter går sammen på banen og glemmer klubbfotballen for en sommer, transformeres også vår krigssti til en solfylt blomsteråker – en uten pollen vel å merke.

 

Vi er begge anglofile, sågar kronisk stigmatiserende ovenfor visse nasjoner/spilletyper og stolte av det. Men i sommer er det et lag vi følger enda litt tettere enn three lions. Serbia er nasjon vi begge har kunnskap om og har hatt en forkjærlighet for i flere år allerede. Nå skal de hvite ørnene omsider til et sluttspill igjen, etter å ha uteblitt fra Euro 08, og i den sammenheng vil mye av fokuset dreie seg om denne nasjonen og dets spillermateriale. Alt fra stemningsrapporter til helhetslig vurdering av troppen vil med jevne mellomrom publiseres i denne tråden og dere, lesere, må gjerne bidra med innspill i form av konstruktiv og relevant deltagelse.

 

serbia1.jpg

 

Serbia er en forholdsvis nyetablert stat, tidligere kjent som Jugoslavia og senere Serbia og Montenegro inntil splittelsen av de respektive stater i Juni 2006. Dette er med andre ord første gang i nasjonens historie at Serbia, som egenrådig stat, har et herrelandslag med i et sluttspill.

 

Countdown: Det er nå 15 dager og 15 timer til VM sparkes i gang!

 

 

Link til blogg: http://vmgaamst.blogspot.com/

 

* Mer info kommer.

Endret av Game
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Blir spennende å følge Serbia ja. Godt forsvar og midtbane, men keeperen og spissene virker som de svakeste leddene i laget. Uansett har de en sterk og bred tropp, håper de går videre fra gruppa. Ghana har visst en serbisk trener, så det kan være en liten ulempe. Men satser på at de går videre med Tyskland fra gruppa. ;)

Lenke til kommentar

Latias, må ikke glemme stjernespissen de har som Rafa har handlet: Milan Jovanovic! konservativ_woot.gif

Han er faktisk temmelig decent. Men, han spiller nok ikke spiss. Mitt tips er han ligger i en skjev firer eller femmer ute mot venstre. På topp er Zigic og Pantelic forran i køen. Jovanovic er dyktig til å skjære innover i banen og har en god skuddfot, så det ikke umulig at vi får se et langskudd eller to...

 

Jeg er litt usikker på hvordan Radomir Antic vurderer Tosic dog. United spilleren har herjet i Køln i år, så det er ikke umulig han nå pipper MJ og starter på venstrekanten.

Lenke til kommentar

Vladimir Stojkovic

First x1

Vladimir_Stojkovic.jpg

 

Posisjon: Keeper

Draktnummer: 1

Høyde: 196 cm

Klubb: Wigan (utlånt fra Sporting)

Alder: 26

Ferdigheter (1-10): 5/10

Potensiale (1-10): 6/10

Sannsynlighet (1-10): 4/10

A "complicated character"

 

Stojkovic har allerede en historie av klubbhopping. Så mange som åtte forskjellige klubber har betalt ham for å sparke ball med dem. Klassisk nummer to. Men nøt en god sesong med Red Star Belgrade under Walter Zenga tilbake i 2005, da dem vant både liga og cup. Før og etter den tid har han måtte tåle å være nummer to og tre bak andre keepere. Stojkovic anses for å være en kontroversiell type, han har drevet ap med flere managere gjennom sin tid. Han prøvespilte hos Everton i 2008, men pakket og gikk etter bare en time av den første treningen, uten forklaring. Everton mistet interessen samtidig som dem avslørte at dem hadde blitt advart om at han var en "komplisert person". I sin daværende klubb, Sporting, sloss han mye med trener Paulo Bento, og i 2009 da Bento sa opp var han ikke sen med å gå ut i pressen å gosse seg. Det ryktes da om at flere av stjernespillerne i Sporting ville ha hans hode på pinne, men det ble senere avkreftet på klubbens hjemmeside. Ble hentet inn som reserve for Chris Kirkland av Wigan i januar, men etter et par lite overbevisende opptredener, ble han droppet til fordel for den 38 år gamle tjedjekeeperen Mike Pollitt. Stojkovic har ikke flere enn fire kamper under beltet før sommerens fotball VM. Landskamper ekskludert! Helt siden Serbia ble frittstående i 2006, har han vunnet 30 landskamper for landet sitt. Han har til og med overlevd tre forskjellige trenere og hjulpet Serbia til VM i Sør-Afrika med sikkert spill i kvalifiseringen. Det er rettferdig å si at han er en landslagskeeper, og kanskje bare det, men Portugals eksentriske førstekeeper de siste to mesterskapene, Ricardo, har heller aldri levert på klubbnivå.

 

Av: gaamst.

Lenke til kommentar

Flott tiltak. Skal dere nedover?

Det var planen for mitt vedkommende, men så innhentet realitetene meg og jeg innså at lommeboka var skrapet. Vi blir nok å se VM på tv. Artig nok det, men ikke helt det samme. Euro 2012 derimot, det SKAL jeg dra på! Koste hva det koste vil. Litt nærmere enn SA er det også, hehe.

Lenke til kommentar
The -ić suffix is a Slavic diminutive, originally functioning to create patronymics. Thus the surname Petrović means the little son of Petar (Petrić signifies the little son of Petra, the widow). It is estimated that some two thirds of all Serbian surnames end in -ić but that some 80% of Serbs carry such a surname with many common names being spread out among tens and even hundreds of non-related extended families.

 

Samme gjelder i Island, alle der vil slutte på -son. Bare se på den siste landslagstroppen til Island.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...