Gå til innhold

Dårligere PC'er på skole pga. økonomi.


Anbefalte innlegg

Okei. Når jeg fikk tenkt meg om var det noe i den duren jeg tenkte.

 

Men i morgen stikker jeg på IKT uansett for å høre om vi får windows 7 (Det har vært prat på det...) og evt. om jeg kan laste ned Ubuntu.

 

Selv om ikke dette vil hjelpe noe stort for hvordan PC'en vil være.

Tror jeg...

Hva skal du med ubuntu på en pc du må bruke adobe programvare på?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er 90% sikker på at det er mulig, men noen god løsning er det ikke nødvendigvis, da jeg er usikker på om de fungerer godt sammen.

 

Det jeg ville gjort er å legge inn ubuntu ved siden av det operativsystemet du har. Jeg har en mistanke om at feilen ligger i er software-relatert, og ikke knyttet til hardware'n. Hvis ubuntu går fungerer bedre vil det være en antydning på dette.

Lenke til kommentar

Jeg er 90% sikker på at det er mulig, men noen god løsning er det ikke nødvendigvis, da jeg er usikker på om de fungerer godt sammen.

Nei, mange av adobe programmene funker IKKE i linux. Eneste alternativet er å kjøre en virtuell maskin, men da er du strengt tatt tilbake på en enda tregere utgave av windows igjen. Ingen av adobe-programmene fungerer stabilt, og stort sett ingenting nyere enn cs2.

Lenke til kommentar

Hvis dere skal sende inn en klage, og spørre om en MAC instedenfor windows maskin, vil jeg anbefale å høre med noen i utdanningsavdelinga i fylkeskommunen din, det er de som har ansvaret for bestilling av PCer til skolene.

 

Du er sikkert i en av fylkeskommunene som er med i et samarbeid om samordna specs siden dere har disse HPene.

Det skal ikke være noe feil med PCene, de fungerer helt fint, så lenge OSet er skikkelig satt opp, og ikke blitt kladda på i flere år...

Lenke til kommentar

Merkelig hvordan skolepcer alltid er dårligere enn andre pcer med samme spesifikasjoner (ja har opplevd fenomenet selv), pcer med høy spec, men bedriten ytelse i praksis.

 

Noen tanker om hva slikt kommer av?

 

mest sannsynligvis for maskinene er bid maskiner, som jeg skrev tidligere hvor eneste felles med markedsmaskinene er skallet. Utover det kan skolene spesfisere nærmest som hos Dell, meg bekjent, hvordan maskinen skal lages.

 

Når det er sagt TS; at vi ikke er enig med deg, betyr ikke at vi ikke forstår deg. Men det er flere mennesker enn dere på skolen blant annet, så beklager, men jeg syns ikke uten videre synd på deg - selv om jeg kan forstå situasjonen.

Lenke til kommentar

Ja, det vet jeg. Allikevel syns jeg at vi, resten av skolen og resten av landet ikke trenger å få en PC man mest har lyst på å kaste gjennom veggen.

 

Enig med deg der! har hatt lyst til å kaste min pc i gulve eller noe, men har klart å la vær siden jeg da vil bli helt uten :p Det har gått et par pcer på den måten, og vi er bare 15 i MK1 så det vil ikke være såå dyrt å kjøpe litt bedre pcer til oss men...

Lenke til kommentar

Nei, og dere burde jo få det også, siden dere trenger kraftigere PC'er, og har blitt lovet bedre PC'er.

 

Har enda ikke fått vært på IKT, men skal det i løpet av dagen, siden ei i klassa mi OGSÅ har problemer med dataen...

 

Vi får leie mac av medialinja om vi må levere dataen på IKT, noe flere i klassen har gjort. Får ikke dere det Martita?

 

 

Vi er 25 på 1MK, så kan kanskje bli litt dyrt å skaffe bedre PC'er til oss...

Lenke til kommentar

Det Tildaa prøver å få fram:

 

Greia er hovedsaklig at datamaskinene vi må leie på skolen (vi får IKKE bruke egen pc), har så mye problemer at vi ikke får utført arbeidet vi må. På medier og kommunikasjon så er vi avhengig av å bruke en datamaskin hele tiden. Når vi får så mye problemer så kommer vi ingen vei i det hele tatt.

 

Det er også sagt at Linux fungerer veldig dårlig med Adobe-programmer, og alle Windows og MAC fungerer best. I våres tilfelle så er det tydelig at datamaskinene vi har fått på skolen ikke takler alle programmene vi må bruke, så de dør langsomt og tilslutt fungerer de nesten ikke.

 

Det er ikke bare Adobe som ikke fungerer, det er igrunn hele pcn. Den er treig som faen, ting detter av (batteriet har løsnet og detter ut hos enkelte, uten at det har skjedd noe spesielt), den jobber tregt, Adobe program lukkes, henger seg opp og fungerer tregt (det kan jo skje på en MAC også, men det er ikke sjelden det skjer heller), printing fungerer dårlig og på mange så fungerer det ikke å installere printer engang.

 

Lærerne våre sier også at dem aldri har hatt disse problemene før etter de slutta med MAC, og alt fungerer helt fint med unntak av noen tilfeller programmene henger seg opp, men det skjer nesten uansett hva man gjør. Det er grunnen til at vi vil ha MAC og ingen andre maskiner, ikke akkuratt på grunn av at MAC er MAC og mediefolk er apple-fanatikere.

Endret av byul
Lenke til kommentar

Har ikke hatt noe særlig med trøbbel med den modellen, men husk å sette default lagringsplass på selve pc-en og ikke på serveren. Programmer som kjører (auto save etter x min) og en treg server (som fleste skoler har) fører til at programmet fryser helt til den har fått lagret.

Lenke til kommentar

BID maskiner mener dere da bedriftsmaskiner?

 

BID maskiner er maskiner satt opp etter spesifikasjonene kjøper ønsker. Feks 6530B leveres med en C2D som er ganske kraftig normalt, men jeg har vel sett celeron i slike for å presse prisen ned.

Så at deres er Elitebooks er kanskje greit, men er noe tvilende til at dere har T9800 e.l. som normalt kommer i de.

 

Uansett - dere får ha lykke til med å få mac, men tror ikke økonomien på mange skoler uten at elevene betaler mer eller vesentlig mer kan strekke til at enkelte får mac. Dere måtte jo egentlig ha hatt macbook pro, og de koster rimelig mye.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...