Gå til innhold
Trenger du tips og råd? Still spørsmål anonymt her ×

Alltid skal det være min skyld...


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Gjest Gjest

Heisann! Har et lite problem her hjemme. Så lenge jeg kan huske så er det ALLTID min skyld dersom noe skulle forsvinne, noe blir ødelagt, noe har fått en skade...Greit, av og til er det min skyld og da påtar jeg meg skylden for det.

 

Men oftest så har jeg ingen anelse om hva som har skjedd. Men så klart er det min skyld. Alltid. Slår aldri feil. Jeg er en gutt på 18 år som bor sammen med mora mi og ste-faren min.

La oss ta et eksempel som skjedde idag, faktisk:

 

En skiftnøkkel som har ligget på kjøkkenbordet er sporløst forsvunnet. "Hvor er skiftnøkkelen?" spør ste-faren meg. Har ingen anelse om hvor den, og foreslår at han skal spørre mora mi. Han spør mora mi, og hun har ikke sett den.

"Mora di sier at hun ikke har rørt den, så det må være du som har rotet den vekk"

 

OK? Jeg sier jo også at jeg ikke har rørt noen jævla skiftnøkkel. Dette er en scene som gjentar seg og gjentar seg igjen. Når ingen av oss 3 i husholdet vet noe om en sak så blir det automatisk min skyld. Dette begynner å bli en klissje`.

 

Hva kan eller bør jeg gjøre for å ikke alltid få skylda?

 

 

Heldigvis flytter jeg inn i egen leilighet om 2 uker! :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er kanskje litt i seneste laget nå som du flytter ut, men om du hadde satt deg ned sammen med dem og i alvor forklart at du føler det slik så burde det ikke være noe problem for dem å være litt mer var ovenfor å beskylde deg for alt mulig i fremtiden.

 

I eksempelet med skiftenøkkelen som forsvant burde du kunne gå i møte med din stefar å forvente at han sannsynliggjør sin påstand mot deg. Du er 18 år, og når du forteller et familiemedlem at du ikke har gjort noe så bør du kunne forvente å bli tatt seriøst.

 

Om problemet ikke lar seg løse i all minnelighet så kan du begynne å notere ned beskyldningene som blir gitt mot deg. Eksempelvis kan du spørre stefaren din igjen om noen dager om han fant skiftenøkkelen, og dersom han fant den kan du spørre hvor han fant den og hvordan han tror den kom seg dit. Dersom du aldri gir deg før du får demonstrert at du hadde rett vil det bli en slitsom affære for din stefar å alltid skylde på deg, da han vil vite at du til enhver tid vil følge disse beskyldningene helt til den egentlige årsakssammenhengen blir funnet og tydelig demonstrert.

Endret av fargoth
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...