Oldheim Skrevet 17. mai 2010 Del Skrevet 17. mai 2010 Jeg jobber med organisk kjemi nå, og skal snart ha prøve. Læreren har lagt veldig mye vekt på koke- og smeltepunktene til forskjellige organiske forbindelser, men dette er det lite av i boken. (Kjemien stemmer av Cappelen. Ikke særlig bra bok synes jeg). Vet noen om en side der de ramser opp kokepunkter for aldehyder, alkoholer, ketoner osv? Jeg trenger bare å finne et system. Lenke til kommentar
Davidhg Skrevet 17. mai 2010 Del Skrevet 17. mai 2010 Formelheftet for kjemi inneholder så vidt jeg vet kokepunkt til forskjellige stoffer. I tillegg vil man på del 1 til eksamen få tabeller som kan brukes, og der pleier som regel de stoffene man skal bruke kokepunktet til stå. Lenke til kommentar
Oldheim Skrevet 17. mai 2010 Forfatter Del Skrevet 17. mai 2010 Jeg tenkte faktisk ikke på det, haha. Men jeg trenger fortsatt begrunnelser. Jeg må kunne forklare utifra strukturen til et stoff hvorfor det har det kokepunktet det har Lenke til kommentar
GeO Skrevet 18. mai 2010 Del Skrevet 18. mai 2010 Smelte- og kokepunkt for et stoff øker når bindingene mellom molekylene blir sterkere. Sterkere bindinger mellom molekylene får du bl.a. av lenge molekylkjeder (tenk deg at de lettere «filtres sammen» da) og av at det er polare grupper i molekylet (har du OH-grupper, vil det kunne dannes hydrogenbindinger etc.). Dette er bare en generell beskrivelse, men kan ofte brukes når du skal forklare forskjell i smelte-/kokepunkt. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå