Gå til innhold

Hva ville Norge vært uten fremmedinnvandring?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse
[...] vi er forpliktet gjennom internasjonale avtaler og gi dem ly i situasjoner der det påvist at livet står i fare. Så det er ikke lenger spørsmål om vi vil eller ikke, men hva det internasjonale asylinstituttet pålegger oss, og andre land, i slike situasjoner.
Det du mener er at det norske folkets vilje angående vårt land er underlagt verdensamfunnets vilje?
Lenke til kommentar
Det du mener er at det norske folkets vilje angående vårt land er underlagt verdensamfunnets vilje?

 

Ikke helt. Vi er forpliktet å ta imot de individer som kan påvises oppfyller kravene innfelt i de internasjonale avtaler som den norske regjeringen selv har skrevet under, dvs. flyktinger i regi av FN. Vi er ikke pliktig å ta imot individer som ikke oppfyller disse kravene. Det vi er forpliktet i forhold til den siste gruppen er å gi dem rettferdig gjennomgang av deres søknad, før vi eventuelt returnerer dem til landet de kommer i fra. Men vi har faktisk ikke lov å returnere folk på stede uten en slik prosess. Det er kun ett unntak når det gjelder returnering på stede, som regel fra flyplassen, og det er i tifeller der det kan påvises på stede at vedkommende har allerede søkt asyl i et annet Schengen- land.

 

Samtidig må du huske på at bare fordi du har preferanser som tilsier at alle ikke-vestlige innvandrere bør sendes ut og nektes adgang, så er ikke alle nordmenn enig med deg. Det er mange nordmenn som rett og slett på bakgrunn av medmenneske, og det faktumet at mange av de som kommer hit rømmer fra en krig som Norge selv er involvert i (Afghanistan), ønsker å hjelpe disse mennesker i nød. Dermed er mange nordmenn enige i de internasjonale avtaler som den norske regjeringen har skrevet under. Derfor kan vi ikke bare snakke om at folkets vilje er underlagt verdenssamfunnet, til tross for det er en del sant i den påstanden.

Endret av statsviter
Lenke til kommentar
Det du mener er at det norske folkets vilje angående vårt land er underlagt verdensamfunnets vilje?

Ja, sånn kan det godt sies. Så antar man at det slår begge veier, at vi til gjengjeld får innflytelse på internasjonale saker som har betydning for oss.

 

Ellers mener enkelte at når folk, og nasjoner skal leve sammen, så må de innføre noen felles kjøreregler. Og verden er blitt så mye mindre på de siste hundre årene. Utviklingen har kjørt fra nasjonalstaten på mange måter. Det er ikke noe politisk villet fenomen, verden er bare anderledes nå enn den gangen det tok 4 dager på hesteryggen å komme seg fra Oslo til Bergen. Da var det vanskelig holde nasjonalstaten samlet, nå er det vanskelig å holde den lukket. Vi er ikke selvforsynte på hverken den ene eller andre måte, og ideen om at vi skal kunne sitte sitte som kongen i eventyrene og velge hvem som skal få kongsdatteren og halve riket attpå og hvem som skal sendes hjem med tre røde render i ryggen er antagelig en svunden drøm.

 

Migrasjon har alltid vært dominert av de med evnen til og behovet for å reise. Derfor var det spanjolene (med sine skip og hester) som hersket i Sør-Amerika, og ikke inkaene som hersket i Spania. Derfor var det engelskmennene som hersket i India, og ikke inderne som hersket i England. Idag har vi ikke lenger monpol på transportrutene, og dermed går strømmen den andre veien. Vi kan like det eller ikke, men vi kan ikke - i hvert fall ikke som suveren nasjon - lukke grensene og late som det ikke skjer.

 

Geir :)

Lenke til kommentar
Samtidig må du huske på at bare fordi du har preferanser som tilsier at alle ikke-vestlige innvandrere bør sendes ut og nektes adgang, så er ikke alle nordmenn enig med deg.
Du vet ikke hva mine preferanser er.

 

[...] ideen om at vi skal kunne sitte sitte som kongen i eventyrene og velge hvem som skal få kongsdatteren og halve riket attpå og hvem som skal sendes hjem med tre røde render i ryggen er antagelig en svunden drøm.
Joda, helt sikkert. Men jeg forstår ikke hva dette har med saken å gjøre.

 

Migrasjon har alltid vært dominert av de med evnen til og behovet for å reise. Derfor var det spanjolene (med sine skip og hester) som hersket i Sør-Amerika, og ikke inkaene som hersket i Spania. Derfor var det engelskmennene som hersket i India, og ikke inderne som hersket i England. Idag har vi ikke lenger monpol på transportrutene, og dermed går strømmen den andre veien.
Og du støtter spanjolenes undertrykkelse av de innfødte i Sør-Amerika og engelskmennenes undertrykkelse av inderne? Endret av 793
Lenke til kommentar

det har også med at før så levde vi mye er i lukkete samfunn der alle kjente hverandre. og selvfølgelig i slike sutuasjoner var det bare koslig med besøk siden de fleste levde på landet osv.. nå er vi i ett mer internasjonalt samfunn og det lever flere her også..

 

spørsmålet er vel kanskje hva gjør vi nå? har vi nokk innvandrere nå?.. tror ikke vi kan leve slik vi gjorde in the old days.. så vi får vel utvikle oss etter forholdene?

Lenke til kommentar

Jeg sa tidligere i tråden at en man lar ikke en kreftform spre seg i resten av legemet, man bør i det minste gjøre et forsøk på å stoppe den slik at man kan begrense lidelsene som medfølger.

 

Men slike ordlyder tolker vel de altfor unge selvopphøyde moderatorene på dette forumet som i strid med deres politisk korrekte fantasiverden og 'rasistisk'

Lenke til kommentar

Å kalle mennesker for 'kreft' er, om ikke rasistisk, så i de minste ytterst provoserende og fullstendig unødvendig.

Tag dig så sammen, mand.

 

Men det er en kreftform, en sykdom som er dødelig om den ikke blir behandlet for vertsfolket alle disse parasittene suger blodet ut av.

Lenke til kommentar
de var vel bare en kreft for kristendom og jødedom

Nasjonalsosialistene (Nazistene) på 30- og 40tallet var stort sett kristne, så vidt meg bekjent.

ja. men de ville bygge opp de gamle tradisjonen som vi hadde i førkristelig tid. noe som jeg ville si er den originale Norske kultur

Endret av Evilfish
Lenke til kommentar

Joda, helt sikkert. Men jeg forstår ikke hva dette har med saken å gjøre.

At fremmedinnvandringen antagelig er et uungåelig fenomen, og at en mer konstruktiv tilnærming er hvordan vi gjør det beste ut av det.

 

Og du støtter spanjolenes undertrykkelse av de innfødte i Sør-Amerika og engelskmennenes undertrykkelse av inderne?

Nei, like lite som jeg ville støtte pakistansk eller somalisk undertrykking av nordmenn. Men spanjolenes og britenes undertrykking var institusjonell, mens det vi så langt ser av innvandreres overgrep i Norge er individuelle. Det er liten trøst for ofrene, men det er et viktig poeng når vi skal vurdere løsningene.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Våre forfedre levde under fattige vilkår i dette landet og jobbet hardt, vi fant oljen og tjente oss rike. Først når Norge ble et rikt land skulle ikke vi få ha den rikdommen for oss selv, afrikanere og arabere har jo like mye rett på den som oss......... :(

 

Vi har like mye rett på vårt eget land som afrikanere og arabere har.

 

Vi har ikke vært et rikt land lenge, men vi har lenge hatt en kultur og nasjonal identitet. Det som interesserte innvandrerne var pengene, så nå kommer de hit og tar seg til rette og whiner om at vi må tilpasse oss deres kultur ellers skriker de RASISME!!!!!11

 

Det er en STOR utfordring å stoppe innvandring helt og sende ut alle kriminelle / mobbende innvandrere, men det må være en mulighet, for dette er et svært alvorlig problem som bare må løses, vi kan ikke ignorere for alltid.

Lenke til kommentar
Du vet ikke hva mine preferanser er.

 

Dine preferanser er ganske klare og tydelige i forhold til dine utsagn. Det er det jeg har å forholde meg til i forbindelse med et nettbasert forum, dvs. dine utsagn og påstander. Om du har noen andre preferanser i forhold til saken så kommer de i så fall veldig dårlig frem. Men for all del overbevis meg om at jeg tar feil.

Lenke til kommentar

Vårt verdisyn, vår væremåte, erkenorske fritidsyssler som f.eks. tur- og skitradisjonen. For 50-60 år siden, kunne nordmenn virkelig stole på hverandre. Man trengte ikke låse sykkelen, huset eller se seg bak skulderen sin mens man gikk hjem i frykt for å bli overgrepet. Fremmedinnvandrere (bl.a. afrikanere, arabere og balkanere) har tatt med seg en kultur og væremåte til Norge som utnytter den gamle, norske godtroende - og til dels naive - våremåten.

Vårt verdisyn? Jeg har det inntakt, jeg vil påstå de aller fleste har det inntakt.

 

Man trengte ikke å låse huset på øysamfunn, men du fant ikke så mange åpne dører i byene.

 

Skurker hadde vi vitterlig før også, og allerede på femtitallet var mange veldig redde for å gå ute om natta på grunn av norske ungdomsgjenger. For ikke å snakke om den ekstreme volden som ofte viste seg i utkant-Norge når folk dro på offentligfest. La oss bare si at vi ikke var fremmede for å bruke kniven. Og før vi fikk albanske gjenger hadde vi jo taterne som fylte den samme rollen i folks bevissthet.

 

Kvalitet foran kvantitet.

Jeg vet ikke hvor du bor, men jeg er ett hundre prosent sikker på at min lokale kultur er mye bedre enn din lokale kultur. Høres det kjent ut? Det burde det.

 

Tradisjonell norsk kultur har hatt en nedgang helt siden slutten av andre verdenskrig. At norsk kultur er like dårlig opperettholdt nå som det den var rett etter hippie- og punketida, er inget stort poeng.

Det er et poeng når du skylder på ikke-vestlig innvandring.

 

Problemet ligger i at vi får den dårlige innvandrerskaren. Hadde i fått utdannede folk med vett i skallen à la USA ville alt vært fryd og gammen.

Problemet er at vi ikke klarer å utnytte ressursene som er tilgjengelige. Det mangler veterinærer i mange deler av Norge. I fjor laget jeg en reportasje på en lokal industribedrift, der møtte jeg en industrisnekker som gjør de enkleste av de enkleste oppgavene en snekker kan gjøre på en industriarbeidsplass. Han var fra Irak, og i Irak hadde han praktisert som dyrlege i tredve år med en universitetsgrad i faget. Go figure.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...