Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

har eit lite/stort spørsmål


Anbefalte innlegg

Ok, rett på sak:

 

Har 2 PCer, eine(den gamle) er "internett coren"(innstalerte internett der for ei stund sida). Dem andre (den nye) som eg sitt på no deler linja igjennom ein ruter.

 

Den gamle PCen har problemer og formatering trenkst.

 

Spørsmål:

 

Vil internette forsvinne på den nye maskina heilt til eg for instalert inn at Telenor ADSL? eller er routeren internett "kjerna"?

 

dvs, viss eg formaterar på den gamle maskina uten å instalere noke som helst vil eg då fortsatt ha internett på nye maskina? eller må eg installere på nytt telenor adsl, eller har routeren tatt over?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Ok, rett på sak:

 

Har 2 PCer, eine(den gamle) er "internett coren"(innstalerte internett der for ei stund sida). Dem andre (den nye) som eg sitt på no deler linja igjennom ein ruter.  

 

dvs, viss eg formaterar på den gamle maskina uten å instalere noke som helst vil eg då fortsatt ha internett på nye maskina?  eller må eg installere på nytt telenor adsl, eller har routeren tatt over?

 

Hvis du bruker en router så vil den stå for oppkoblingen og du trenger ikke noen programvare for og koble deg opp.

Hvis du har fulgt normal praksis så er jo disse maskonene uavhengige av hverandre så det skal ikke spille noen rolle om du reinnstallerer den gamle.

Lenke til kommentar

*sukk*

 

Når det gjelder om routeren har tatt over som internett sharing/server så vil jeg heller tvile på det, det spørst hva du selv har gjort.

 

Se på om ADSL modemet, om det går inn i den gamle PC'en eller om det går inn i routeren. Om det går inn i gamle PC'en så må gamle PC'en ha to nettverkskort og være satt som internett sharing, men regner med at du har tilkoblet ADSL modemet inn i routeren.

 

Om det er Telenor ADSL du har så har du bare 1 IP tilgjengelig fra ADSL og den blir da internett gatewayen til routeren, så har muligens routeren innebygd DHCP og PPPoE støtte. Da har man satt opp i Routeren om PPPoE og loginname/password slik som telenor krever. Da er alt bare tut og kjør og siden routeren har alt inne i seg så trenger man ikke å gjøre noe på gamle PC'en etter format og reinstall.

 

Om du derimot bruker gamle PC'en som en internet sharing server/router/firewall etc så må ting settes opp i den igjen, samt evt settes opp med ett DHCP scope og slikt. Da er det enklere om man ikke kjenner til dette fra før å heller kjøpe seg en Bredbånds ruter som er beregnet for ADSL og har PPPoE støtte.

 

Det jeg kjører her nå hjemme er Tullenor ADSL, men en Bredbåndsrouter med innebygd DHCP, Firewall, NAT, PPPoE og endel annet snacksy stuff. Når jeg skal på nett så har jeg satt opp PC'en min til å få IP oppsett fra DHCP serveren (som er routeren) og da er det bare tut og kjør.

 

Om jeg formaterer denne PCen jeg sitter på her nå, så trenger jeg bare å reinstallere OS, sette opp drivere til nettverkskortet, så sette opp i TCP/IP options at den skal få IP fra DHCP. Noen Os trenger da reboot, men ikke winXP, så er det bare å å åpne IE, Opera, Netscape etc og surfe på. :)

 

Har satt opp routeren til å alltid være pållogget. :)

 

Men se om ADSL modemet er tilkoblet rett inn i routeren eller om den går inn i en av PC'ene.. ADSL modemet til Telenor ADSL heter som regel Zyxel Prestige 600 Series, men dette kan varierere da andre fungere også. Men flere jeg har vært hos som har ADSL fra Telenor har dette ADSL modemet.

 

Lykke til :)

Lenke til kommentar

hehe, ikke noe problem, har noen minutter å "kverke" innimellom og alltid hyggelig å være til hjelp. :)

 

Lykke til, og send gjerne en PM eller spør videre her om du lurer på mere.

PS! Fredag morgen stikker jeg på ferie, blir borte ca 2 uker, så kan ta litt å svare da, men skal se hve jeg får gjort. :)

 

Ha en god sommer.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...