Gå til innhold

Nytt kamera og objektiv


Anbefalte innlegg

Hei,

 

Jeg går med planer om å hive meg på speilreflekstoget av flere grunner. HAr et ønske om å ta fine protrerttfoto samt at jeg har flere bilder fra kompaktkamera nå med flotte motiver som er ødelagt av bildestøy og dårlig skarphet. Derssuten ser speilrefleks ut som en gøy ting å lære seg. Jeg er med andre ord helt nybegynner. Men tror at læringskurven vil bli bratt.

 

Jeg har lest en del poster her på nettet og slik det er nå står det vel mellom tre kamerahus.

 

Canon 550d

Canon 50D

Nikon D90

 

Jeg heller mest mot et Canon 50D fordi jeg har lest mye bra om byggekvaliteten grepet og bildekvalitet. Jeg er heller usikker på hvor mye jeg vil komme til å bruke film muligheten i et 550D.

 

Som objektiv er jeg veldig usikker på hva jeg skal velge som nybegynner. Jeg har kikket litt rundt og ser at fastobjektivet

 

Canon EF 50mm f/1.8

 

får mye skryt og at det som nybegynner kanskje er lurt å velge et fastobjektiv og så se behovet etterhvert. Men jeg tenker litt sånn at det er kanskje ikke behov for å kjøpe et fastobjektiv for så senere kjøpe et objektiv som også dekker området fastobjektivet dekker. 18 - 55 mm eller lignende.

 

Så derfor vender jeg meg mot proffene her i håp om at de har gode råd om både kamera og nybegynner objektiv. Jeg har et budsjett på 9000-10000 max :)

Endret av kaevensen
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

En 50mm er finfin til portretter, men du vil nok oppleve den litt trang i en del situasjoner. Canon 15-85 IS har fått mye skryt, da blir nok totalen litt i overkant av budsjettet ditt, men du får et allsidig objektiv med gode egenskaper.

 

Ellers er det jo mange tråder har inne om denne problemstillingen, litt roting rundt i gamle poster vil nok i en del innsikt.

Lykke til med ny hobby!!

Lenke til kommentar

der viste kursleder at han hadde kunn benyttet et 50mm i ca3år (hans første kamera). Han viste oss flere av bildene og de var helt fantastiske, alt fra landskap til portrett.

Kursleder begynte kanskje å fotografere før digitale cropkameraer overtok verden?

 

50mm er en kort tele på 550D, og det er ikke noe du har lyst til å ha som eneste objektiv i 3 år.

Lenke til kommentar

50mm er meget allsidig. Jeg tok fotokurs ikke lengesiden, og der viste kursleder at han hadde kunn benyttet et 50mm i ca3år (hans første kamera). Han viste oss flere av bildene og de var helt fantastiske, alt fra landskap til portrett.

 

30 - 35mm er allsidig på crop. Det tilsvarer cirka 50mm på film eller fullformat. Jeg brukte 55mm på speilrefleks med film 95% av tiden i over 20år.

50mm på crop tiltalte ikke meg noe særlig. Den blir ofte for trang.

Lenke til kommentar

Har du litt ambisjoner (noe det ser ut til) går du for et semiproft-/entusiast-hus først som sist. 50D til 5 lapper i disse dager er et røverkjøp. Sleng på en Tamron 17-50mm f/2.8 og du har en heidundranes solid pakke til 8000 kr. Har selv hatt objektivet og var ganske fornøyd. Dog, autofokusen støyer en del og det tegner ikke fullt så skarpt i dybden som Canon EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS og 17-55mm f/2.8 IS.

 

Eventuelt legg litt ekstra penger i objektiv og kjøp nevnte Canon EF-S 15-85mm /f/3.5-5.6 IS til 5000 kr. En herlig normalzoom med litt ekstra rekkevidde i begge ender og særdeles god optisk kvalitet. Portretter sa du? Supler med Canon EF 50mm f/1.8 til 900 kr. Ikke la prisen og den litt sjabre byggekvaliteten lure deg. Objektivet yter godt, og det er jo trossalt det viktigste.

Endret av Andreasfe
Lenke til kommentar

D90 med 16-85VR til i underkant av 10 høvdinger er et godt valg.

18-105mm VR nikon og 17-55mm f2,8 Tamron er 2 andre objektiver som passer bra til D90 og som samtidig vil gjøre pakken litt billigere i anskaffelse.

D90 med 18-105 til ca 8 høvdinger er nok det mest økonomiske og allsidige valget. Så kan man senere utvide med et fastobjektiv om man trenger bedre lysstyrke.

Lenke til kommentar

Har selv D90 med Sigma 18-50mm F/2.8-4.5 DC OS HSM da mitt forrige orignalobjektiv(Nikon 18-55 f/3.5-5.6 VR) tok kvelden. Mye mer fornøyd med det nye jeg har. Noe høyere blender (3.5-->2.8) og føler kvaliteten er betydelig bedre.

Endret av handbook
Lenke til kommentar

Siden alle er så glade i å fortelle hva de har..;

 

Jeg har 550d, men poenget mitt er at den også finnes som kit med 18-135mm is... Det kan jo også være verdt å vurdere?

Jeg har ellers kjøpt til en 50mm f/1.4 usm, og som sagt er 50mm trangt i mange situasjoner, gikk glipp av noen fine bilder på ferie rett og slett fordi jeg ikke hadde tid til å skifte linse i forbifarten.

Lenke til kommentar

Veldig takknemlig for mange gode svar. SIden jeg fortsatt er et stykke unna bevandret i kameraverdenen har jeg et par oppfølgingsspørsmål.

 

- Jeg ser at D50 er det kamera som har den kortest mulige lukketiden. Hvor mye spiller dette inn?

 

- Jeg er fremdeles veldig usikker på hvor mye jeg vil bruke en filmfunksjon på et 550D eller D90. Er videokvaliteten så bra at det er noe man kan vurdere å bruke en del? Jeg har allerede et videokamera dog ikke HD. Hva med lagringsplass under filming.

 

Må innrømme at jeg nå sikler på et Canon 50D med Tamron 17-50mm f/2.8. Det er vel dette som akkurat nå er det mest sannsynlige valget.

Lenke til kommentar

Videokvaliteten er bra, bare man kan å bruke mulighetene som ligger der. Google litt, og se akam-artikkelen som ligger der.

De få snuttene jeg har tatt opp overgår helt klart hva kompaktkameraet mitt klarer :p

Men for meg er det altså bare en ren bonus, det var mange andre ting som gjorde at jeg landet på 550d.

 

Full HD tar jo også kjempestor plass på minnekortet, jeg tror det skal være 12 minutter pr. 4 GB :)

Lenke til kommentar

Ok da endte jeg til slutt med et Canon 550D med 16 GB minnekort kit linse 18-55 mm og Canon EF 50mm F1.8II.

 

Det som ble utslagsgivende var vel pris samt at jeg ikke klarte å finne 50D til en rimeligere pris enn 7000 for bare kamerahuset. JEg har vel ikek helt de store forhåpnignene om at jeg skulel klare å få tak et hus til 4995 igjen heller i og med at modellen går ut og butikkene kan ha problemer med å få den inn igjen. I tillegg er jeg jo fersk på dette så må jo ta det litt pent i starten :) Jeg endte opp med ca 7500 for hele pakka og kan evt supplere med en bedre allround linse etterhvert. Håper dette gir bilder som er litt bedre enn IXUS kameraet mitt :)

 

Takk for all hjelp alle sammen.

Lenke til kommentar

Jeg har i alle fall begynt å få noen litt mer spennende bilder enn fra ixusen. Så nå er det jo bare mine evner det står på. Mye ligger også i postprosesseringen dog, der har jeg også mye å plukke opp.

 

Nå er det vel kanskje ikke så viktig hvorfor jeg endte opp med 550d lengre?

Men gode iso-egenskaper, en mye rost bildekvalitet, bonus videofunksjon, samt størrelse (for meg er det i alle fall ikke på nåværende tidspunkt en viktighet at kameraet skal være så stort som mulig) og en ok pris gjorde utslaget.

Billig er det jo ikke, men skal man ha lignende er det jo opp til 7d, som tross alt koster det dobbelte.

 

Gratulerer med nytt kamera, håper du blir like glad for det som jeg er blitt :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...