Gå til innhold

Skjermkort til gammel PC


Hooch

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Jeg har en gammel PC stående her som jeg ønsker å kunne spile Heroes of Newerth på. Problemet er bare at så vidt jeg kan forstå så er skjermkortet for gammelt til å dra det.

 

PC specs:

Hovedkort - ASUSTek A7N8X2.0

Prosessor - AMD Athlon XP 2600+, MMX,3dNow, ~2.1GHz

Minne - 1536 RAM

Operativsystem - Windows XP

Og her er hva Heroes of Newerth anbefaler:

Minimum:

Processor - 2.2GHz Pentium 4 / AMD 2400+ or faster

RAM - 1GB of RAM

Video Card - GeForce 5 and ATI 9800 w/ 128 MB VRAM

Windows 2000, Windows XP, Windows Vista, Windows 7

Network Connection Required

 

Recommended:

Processor - 2.0GHz Core 2 Duo / AMD 3500+ or faster

RAM - 1.5GB or higher

Video Card - 256MB Geforce 7800+ or Radeon X1900+

Network Connection Required (Broadband)

 

 

Det er her dere kommer inn! Jeg har null peiling på grafikkort og hvilke som passer til hva slags hovedkort og i det hele tatt... Kan jeg bare kjøpe f eks ATI 9800 og vite at det kommetr til å funke? For det er grafikkortet det står på, right? Eventuellt noen anbefalinger av rimelige grafikkort? Skal bare ha spillet til å gå smooth, men ikke noe mer enn det.

 

Takk på forhånd!

Endret av Hooch
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Din 2600+ er bare såvidt over kravet på 2400+ eller bedre. Dette er et minstekrav, og ettersom maskinen din bare såvidt innfrir, ville jeg ikke ha regnet med en direkte fantastisk spillopplevelse.

 

Jeg ville heller lagt pengene mine i en brukt maskin som yter bedre enn ditt nåværende oppsett, enn å investere i nye komponenter som fører til at andre komponenter blir flaskehals isteden. Da ender du fort opp med å måtte bytte ut alle komponenter før eller siden uansett.

 

Her er en kar som selger sin maskin, den må være midt i blinken for deg. Prismessig blir det såklart noe dyrere enn å kun bytte ut skjermkortet, men du vil få mye mer igjen for en slik investering.

Lenke til kommentar

Der så jeg også at dette er snakk om ett spill som ikke engang er sluppet. Da henger jeg meg glatt på anbefalingen om å kjøpe en ny/nyere rigg. Sjansen er stor for at sluttresultatet med å dytte inn ett agp kort blir for dårlig.

 

Man kan glatt bygge seg en maskin som er sinnsvakt mye bedre enn den røysa du sitter på for 4000-5000kr. Jeg er tilbøyelig til å strekke meg enda lavere i pris siden du antagelig har ett kabinett som kan brukes om igjen og dvd spiller etc. Du trenger jo strengt tatt bare nytt hovedkort, cpu, ram og grafikkort. Muligens nytt power.

Lenke til kommentar

Spillet er forsåvidt sluppet, men oppsettet til trådstarter er bare såvidt over minimumskravene, og langt under anbefalt.

 

PC er som regel en av de dårligste investeringene man kan gjøre ettersom PC og -komponenter taper seg såpass raskt i verdi, prosentvis som regel raskere enn en nybil. Imidlertid vil jeg anbefale deg å ta en titt på bruktmarkeder når budsjettet er såpass begrenset, åpenbart får man gjerne mer for pengene hvis man kjøper brukt, ettersom bruktprisen ofte vil ligge endel lavere enn dagens nypris på et tilsvarende oppsett. Imidlertid finnes det nok av unntak, så du må gjerne sjekke med oss på forumet dersom du finner noe interessant og lurer på om det er en bra deal. Forøvrig ville jeg vært forsiktig med å kjøpe brukte komponenter enkeltvis - det kan være trøblete å finne ut av dersom noe er defekt. En komplett, brukt PC vil enten virke eller ikke virke, og har du en god kjøpskontrakt bør du være godt nok sikret.

 

Hvis du oppgir hvor i landet du bor, kan jeg titte litt på finn.no etter gode tilbud i ditt område for deg.

Lenke til kommentar

Hmmm... Skulle jo selvfølgelig gjerne hatt en bedre og nyere maskin. Men desverre så er det bankkontoen som sier stopp. Kan ta meg råd til et skjermkort til 500kr, men det er også det desverre! Så jeg skulle gjerne investert i nyere utstyr, men pengene strekker ikke til.

 

Så dere anbefaler ikke å kjøpe nytt skjermkort egentlig? Selv om spillet er nytt, er det ikke spesielt bra grafikk på det. bryr meg ikke om jeg må spille på lav oppløsning og mye effekter av. Er bare hekta på spillet og ønsker å spille mer :)

 

Får tenke litt på det. Takk for god hjelp folkens!

Lenke til kommentar

Hvis du følger med på Finn så har jeg faktisk sett maskiner med bedre spec enn din som gis bort gratis.

 

Jeg har ett 7800GS kort liggende i skuffen som jeg brukte til å spille Oblivion en gang i verden. Det er også attskillig bedre enn ett 9800 kort, men jeg hadde litt kompabilitetsproblemer med det mot andre spill den gangen.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...