Gå til innhold

Hvor er kjernen til internett?


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det finnes inen internett kjerne. Det nærmeste man kommer er de globale domene-kontrollerne som det er ca 20-30 stk av i verden. Dog selv om disse går ned til man kunne gå direkte til serverne. ISP-ene leier bare ut kobberet/fiberen man bruker for å komunisere med Serverne. Så på sett og hvis kan du annse at internet har 10000000 av kjerner der hver web-server er kjernen, i alle fall endestasjonen.

 

Ruten til endestasjonen kan se slik ut (i korte trekk).

 

Hjemme->ISP->Domene kontroller->Web-server (eks www.vg.no)

 

Der av www.vg.no vil være den siste endestasjonen.

Lenke til kommentar

Internett er byggd opp som et hieraki, det vil si pyramide form. På toppen er det noe som kalles rootservere som er autorativ for alle som ligger under, så internett stammer fra en plass.Rootserverene har vært styrt av det amerikanske militæret siden internetts begynnelse, Norge ble tilknyttet internett i 1983, som en av de første land i europa, et halvt år før storbritania pga vår grense til russland. i 1998 tok ICANN over administreingen av root serverene, og i 2006 sørget en rettsak for at sivile myndigheter overtok styringen. On September 29, 2006, ICANN signed a new agreement with the United States Department of Commerce (DOC) that moves the private organization towards full management of the Internet's system of centrally coordinated identifiers through the multi-stakeholder model of consultation that ICANN represents.(Wikipedia sitat).Så når man forespør en side som ikke finnes er det tilslutt rootserverene som svarer at de ikke finnes.Så det finnes på en måte ikke noen kjerne, men det finnes en "sjef" over internett, nemlig rootservere.

Lenke til kommentar

DNS er jo bare en liten bit, og har absolutt ingenting å si for routing av trafikk. Selvfølgelig vil det finnes huller hvor man kan slå ut deler av Internett, men i det store og det hele er det ingen kjerne. DNS er jo bare en tjeneste for oppslag av domenenavn mot IP adresser.

Lenke til kommentar

Og hvis man kikker på http://root-servers.org/ så ser man faktisk hvor robust dette er. Og hvis ikke kan man gå over til slik det var i gamle dager. Hente ned hosts filer fra ftp servere rundt omkring(selv om man har samme problemet med at man må ha en kjent host i utgangspunktet). Internet ble designet for å være ett forsvarsnett som skulle fungere selv om "huber" ble slått ut.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...