Gå til innhold

Veie ris/pasta/poteter e.t.c før eller etter koking for kcal?


Anbefalte innlegg

Stort sett er det vekta på produktet i pakken som er angitt, ikkje etter det er tilberedt. Eg trur det vil stå klart om næringsinnhaldet er for eit ferdig tilberedt produkt.

Bruk vekta på produktet før du behandlar det på noko sett og vis, rett frå pakken. Då vil vekta stemme med næringsinnhaldet på pakken.

Produsenten veit kva dei har putta oppi pakken, men dei har ingen kontroll på kva du som forbrukar gjer med den. Nokon kan tilberede den same pakken pommes frites på ein anna måtr som gjer at mindre væske fordampar.

Dine 200 g kan bli til 100 g, mens nokon andre sine 200 g kan bli til 130 g. Det ville blitt umogleg å ha kontroll på næringsinnhaldet om det var oppgitt for ferdig tilberedt vare.

Endret av Zeph
  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
simen929 skrev (37 minutter siden):

Massen i produktet er endret.

Du har et mer konsentrert produkt.

Tenk på et glass saft. Et glass saft består av vann + konsentrert saft. Om man fjerner vannet er det kun saften igjen. Det er like mye saft selv om man fjerner vannet. Ettersom vann ikke har kcal er det også like mye kalorier i et glass ferdig utblandet saft som i 1 dl konsentrert saft.

Et annet eksempel er appelsinjuice. Èn appelsin kan gjerne veie 200g. La oss si dette er 60 kcal. Om du drikket et glass med appelsinjuice så kan dette fort være 80 kcal - selv om det veier mindre.

Avaaaa😁av å t må d bare inn me teskje🤪takktakk

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...