Gå til innhold
Trenger du skole- eller leksehjelp? Still spørsmål her ×

Hvordan bli bedre i norsk?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg lurer på om noen har noen konkrete råd om hvordan man kan bli bedre i faget norsk, det være seg skrive stiler, tolkninger eller bare ordinære tekster. Dersom man ligger på en klar femmer, føler jeg at det er et ganske langt trinn før sekseren deles ut, i forhold til avstanden mellom fire og fem. Normalt er det selvsagt å anbefale å lese tekster og å øve på å skrive selv, men når man sitter på tentamen og lurer på hvordan man skal produsere en best mulig tekst, hjelper det lite at man har skummet seg i gjennom Harry Potter-serien fem ganger.

 

Takker for innspill.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Skriv egne tekster! Ikke bare de du leverer inn til læreren i lekser, men en utenom. Ofte er også lærere veldig glad for å få lese slike tekster og veilede deg videre med hva du kunne gjort bedre og hva som allerede er bra. Lesing er et must :)

Endret av t_xtra
Lenke til kommentar

Om du synes det er vanskelig å strekke seg opp på seksernivået kan det være at du sliter med valg av oppgave. Det sier seg selv at det er vanskelig å tildele toppkarakterer på skjønnlitterære oppgaver, fordi det helt avhenger av lærerens oppfatning av hva som er en "god" skjønlitterær tekst. Om du lærer deg å skrive gode artikler med et givende språk (her kan du med hell bruke "oppskrifter" på hxa som kan være med i en artikkel, har du en velreflektert uttrykksmåte og et faglig godt språk er det ikke lange veien til en toppkarakter.

 

Et annet tips er å lære seg å skrive analyser, her er det kun din evne til å reflektere og skrive en sammenhengende tekst som inneholder allerede oppgitte punkter det kommer ann på. Og siden din oppfatning av teksten (novellen, bildet, boken, filmen) du skal analysere er like subjektiv som en lærers oppfatning av din skjønnlitterære tekst, gir en analyseoppgave deg stor valgfrihet når det gjelder hva du vil vektlegge i teksten.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...