Gå til innhold

Anbefaling vidvinkelobjektiv til Canon EOS450d


Anbefalte innlegg

La det først være klart at jeg er nybegynner, så gi råd deretter. Jeg har i det siste ønsket meg et vidvinkelobjektiv, men er usikker på hvor my pris m.m. har å si på objektiver. Jeg har et Canon EOS450d, og er stort sett fornøyd med det, men ønsker meg en ny linse. Noen spesielle anbefalinger? Budsjettet er opp til 3000.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du må nok opp i 3500 kr for den rimeligste vidvinkelen. Kilde: Prisguide

 

Jeg har selv Tamron 10-24 og er sånn middels fornøyd med den. Det vil si at den sto til forventningene om at det rimeligste objektivet ikke er like godt som de dyrere konkurrentene. Det hadde vært fint med det råeste utstyret, men jeg begrenset meg på pris til dette. Begrensningen er at det er litt mer uskarpt i hjørnene enn andre vidvinkler. For å minimere ulempen så bør man bruke f/8. Byggekvaliteten er helt ok, men solblenderen er litt upraktisk bred. Den kunne vært konstruert mer kompakt. Jeg bruker stort sett området 10-12mm når denne sitter på kameraet, evt 24mm dersom jeg ikke gidder å bytte tilbake til 18-55-objektivet (sløvskap). Ikke tenk så mye på området 20-24mm. Det er den vide enden som er viktig med et slikt objektiv.

 

Hvis 3500 kr blir for mye så må man dessverre ty til langt billigere og dårligere løsninger som forsatslinser. Linser man setter utenpå et annet objektiv. Jeg vil ikke anbefale den løsningen med mindre 3500 kr er totalt uaktuelt.

Lenke til kommentar

Som danielhornaes også sier, er det nok ikke dumt å kjøpe brukt.

Bruker å si at de som har kjøpt dyre objektiver vet også å ta vare på dem, som oftest.

 

Blir straks en annen pris...

 

Vil også anbefale import fra USA, bl.a disse og disse.

 

Sparer endel på lav dollarkurs og generelt lavere pris på mye fotoutstyr.

Lenke til kommentar

Enig, mye å spare på litt taktisk handel fra utlandet. En fordel med å handle brukt i Norge er at man ofte får med et par år norsk garanti på kjøpet, gitt at objektivet ikke er for gammelt. Man kan dessuten prøve ut objektivet før man kjøper, dersom man ikke er avhengig av frakt via post.

Lenke til kommentar

Det er endel "rever" der ute,så ved bruktkjøp over nettet burde man sjekke nøye før handelen,også burde man få en bekreftelse på at det er riktig objektivfatning "Canon" og at det fokuserer rett.

 

Vidvinkler fra Tamron,Tokina og sigma i de rimeligere prisklasser er relativt bra bygget og tåler en støt,så man skal være rimelig uheldig hvis man får tilsendt et ødelagt eksemplar.

Lenke til kommentar

Det finnes billige fisheyeobjektiver også. Jeg har denne:

http://cgi.ebay.com/Falcon-8mm-Fisheye-Lens-Canon-500D-450D-400D-50D-7D-/390190643951?cmd=ViewItem&pt=Camera_Lenses&hash=item5ad92cbaef

 

Vær oppmerksom på at det er helt manuelt, og at det gir klassisk fisheyefortegning. Under er et bilde tatt med mitt. Bildet er elendig, men du ser hvertfall hvordan bilder tatt med fisheye ser ut.

 

26264_1412333756374_1473435579_1091981_7510561_n.jpg

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...