Gå til innhold

Genmanipulert mat og sterilitet


Anbefalte innlegg

Ifølge dette har det blitt gjordt forsøk med hamstere som har levd på GM mais. Etter tre generasjoner ble de sterile. ( Noen som husker filmen "Children of Men"? )

 

"Smith cited a study set for publication this July from the Institute of Ecology and Evolution of the Russian Academy of Sciences and the National Association for Gene Security. In this study, which Smith previewed in a recent Huffington Post article, hamsters that ate genetically modified soy for three generations were unable to produce offspring."

 

http://www.illinoistimes.com/Springfield/article-7240-are-genetically-modified-foods-harmful.html

 

Konspirasjonsvarianten :

 

"GM Food... Feeding the Hungry or Population Control?"

 

http://www.salem-news.com/articles/april262010/gm-food-as.php

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det som står i førstepost er dessuten feil, hamsterne spiste soyabønner i følge begge linkene.

 

Min feil. Soyabønner var det ja.

 

Du skriver :

 

>"Om du kun lever på mais tror jeg sterilitet er et av de mindre problemene dine..."

 

Her må det jo være slik at forskerne har en kontroll-gruppe av hamstere, som også lever på soyabønner, men naturlige sådanne, ikke gen-manipulerte.

 

Ifølge dette, ble det gjordt forsøk der det dukket opp en mengde problemer :

 

"Believing in the potential of GM foods, UC Berkeley's Ignacio Chapela and Arpad Pusztai, a plant genetic modification expert from Scotland Rowett Research Institute, were commissioned to conduct the first independent study on animals fed GM foods.

 

Studies showed stunted growth, impaired immune systems, bleeding stomachs, abnormal and potentially pre-cancerous cell growth in the intestines, impaired blood cell development, misshaped cell structures in the liver, pancreas and testicles, altered gene expression and cell metabolism, liver and kidney lesions, partially atrophied livers, inflamed kidneys, less developed organs, reduced digestive enzymes, higher blood sugar, inflamed lung tissue, increased death rates and higher offspring mortality as well."

 

http://www.salem-news.com/articles/april262010/gm-food-as.php

Lenke til kommentar

Har liten tro på at genmanipulert mat i seg selv er skadelig. Manipulerte gener kan i seg selv ikke skadelige ettersom de kjemisk ikke inneholder noen andre stoffer enn naturlig forekommende gener.

 

Slik jeg ser det kan genmanipulert matproduksjon kun være skadelig ved at endringen av genene fører til at plantene/dyrene begynner å produsere stoffer som er skadelige når vi spiser dem. Dette kan feks. være økt innhold av veksthormoner i kjøtt, o.l. Men dette kan man sikre seg mot gjennom forskning og kvalitetskontroll. Dette er forøvrig ikke noe som er unikt for genmanipulert mat, da man også ser at kunstig tilførte stoffer (hormoner, sprøytemidler, osv.) i matvarer som ikke er genmanipulerte også kan være skadelig.

 

Men det kan også være et problem ved genmanipulasjon at de "produserte" artene fortrenger naturlige arter - med andre ord at man skaper en forringing av det biologiske mangfoldet.

Ellers er det også et etisk aspekt i problematikken rundt genmanipulert mat, eksempelvis ved at dyr kan formes til det nærmest groteske gjennom genmanipulasjon.

  • Liker 3
Lenke til kommentar

Ser ikke helt skrekken i genmanupilering. Er kun en forskjell på gen fikling og det å plukke ut de beste dyra og plantene for videre avling (som vi har gjort i tusener av år), er att gen modifisering tar mindre tid. Så lenge man tester produktet før det taes i bruk så burde det vel være helt greit.

Lenke til kommentar

Ser ikke helt skrekken i genmanupilering. Er kun en forskjell på gen fikling og det å plukke ut de beste dyra og plantene for videre avling (som vi har gjort i tusener av år), er att gen modifisering tar mindre tid. Så lenge man tester produktet før det taes i bruk så burde det vel være helt greit.

  • Liker 1
Lenke til kommentar

Det er virkelig skremmende den utviklingen som skjer industrielt på matvaresiden.

 

Forskningen har for lengst konkludert med at dette er fundamentalt gal vei å gå, men industri-interessene er massive, og patentholderne på disse frankenfood frøene bygger inn gener som produserer gift. De har også frø som tåler roundup sprøytemiddel som dreper så og si alt bortsett fra de genmanipulerte vekstene. Hva skjer med jordsmonnet da ?

Plantene har også immunforsvar, og hvis dem ikke får nok av de riktige mineralene i joden så blir det problemer. Industriell gjødsling i form av NKP er ikke nok for å få en god avling. Jorda må også få hvile for at den skal stabilisere seg i.o.m at plantene forbruker elementer i den, men vi kjører på med våre "smarte" oppfinnelser og spytter moder natur i ansiktet mens vi ofrer oss selv på den kapitalistiske fortjenestens og effektivitetens alter ved å spise denne søpla full av sprøytemiddel, unaturlige proteiner immunforsvaret reagerer på i tillegg til at den ofte har lav ernæringsverdi og framprovoserer dysbiose og mutasjoner i tarmsystemet.

 

De som er interessert i dette anbefaler jeg å lese denne artikkelen (engelsk):

 

http://www.wellnessresources.com/freedom/articles/health_scandal_of_the_decade_monsantos_gmo_perversion_of_food/

 

Google også etter videoen: The World According to Monsanto

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...