Gå til innhold

BK - Forlatt i skogen


Anbefalte innlegg

Har børsta støv av kameraet og funne fram noen gamle bilder. Er ikkje den mest aktive på forumet, men tenkte eg skulle prøve å gjøre noe med det :)

 

Prøver meg igjen med et bilde, forsøk på HDR denna gangen, noe eg aldri har prøvd før. Tar i mot all konstruktiv kritikk med glede :)

 

Eg skulle gjerne ha tatt vekk husa i bakgrunnen, men trur ikkje eg hadde klart å få det skikkelig til.

 

 

 

post-158110-1273178167,4722_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Et tips til trådstarter, du bør ikke ta kritikk på bildet ditt som personlig angrep og gå i forsvarsmodus. Du poster bildet ditt, og folk kritiserer det. Er det dårlig bør du heller ta til deg tips istedet for å ta holdningen "neivel, men JEG liker bildet så piss off". Da trenger du ikke poste.

Lenke til kommentar

Nå kan ikke på noen måte "du har rævpult bildet med tonemappingen. " tolkes som tips. Synes nesten det er litt frekt å hoppe inn å forsvare rævpult-kommentaren, og si at han ikke burde poste i BK om han ikke liker å få slike kommentarer.

 

Ihvertfall herlig at det er en person som jeg aldri har sett poste i BK før som bare kommer inn her og sier at andre folk ikke burde poste. Det er nok folk som ikke poster her fra før, og kategorien er jo nesten død for tiden.

 

Men jeg er frosåvidt enig i at det er kjørt litt for hardt i photomatix / hdrpro, og at det ikke ser spesielt pent ut. Poenget med HDR / Tonemapping er jo å hente fram detaljer, men her har du spreng filen helt, og highlightsene brenner ut, og det svarte gror igjen.

Lenke til kommentar

Et tips til trådstarter, du bør ikke ta kritikk på bildet ditt som personlig angrep og gå i forsvarsmodus. Du poster bildet ditt, og folk kritiserer det. Er det dårlig bør du heller ta til deg tips istedet for å ta holdningen "neivel, men JEG liker bildet så piss off". Da trenger du ikke poste.

 

Nå har eg som nevt før ikkje vert noe aktiv her på forumet, men eg håper ikkje at nivået på kommentara her på bildekritikken har komt ned på nivået til sn0dig, uansett kor jævlig han syns redigeringa var :)

 

Til dere andre med konstruktive svar, takk for det. Skal se om eg kansje får laga en litt anna versjon, eventuelt prøve meg på et nytt bilde med HDR. Skal prøve å gjøre det litt mer "skikkelig" neste gang :)

 

cruelphotography: Mener å huske nicket ditt i fra et bilde eller to eg posta for lenge sida. Prøvde meg litt på forumet for halvanna års tid sida, men følte vel ikkje at eg fikk så mye igjen for det alltid.

Lenke til kommentar

Jeg kan si meg enig i at bildet er litt hardt redigert. Men la oss se bort i fra det.

 

Det eneste jeg ser i dette bildet er masse grønt. Det er ikke så lett å lese all verden ut av det. Fargekontraster er viktig. her er det kun en stor dose grønt og ikke så fint mye annet. Det er en flott og visuell lastebil, men den hadde stått mye bedre fra bakgrunnen ved å ha noe annet der. Tenk at motivet ditt skal skille seg fra bakgrunnen. Det er også viktig å rydde opp i bakgrunnen. Ofte er det ikke mye som skal til, det holder kanskje med at du flytter ørlite grann på deg og tar bilder fra en annen vinkel.

 

Du har også en del å gå på hva gjelder komposisjon. Dette kommer selvfølgelig med erfaring og trening, men prøv å tenk nøye gjennom HVA du tar bilde av og hvordan du vil plassere elementene i søkeren før du tar bildet. Her ville jeg f.eks unngått å kutte bildet på hjulet. Jeg ville også hatt med litt mer bakke, generelt gi lastebilen litt mer rom å boltre seg i.

 

Jeg vil tro du kunne skapt mer dybde i bildet ved å ta bildet mot et hjørne på lastebilen. Slik det fremstår nå, er bildet veldig flatt, og det er ikke så mye som minner om forgrunn, mellomgrunn og bakgrunn slik jeg ser det.

 

HDR er en spennende ting å jobbe med, fortsett med det! Men slik redigering i ettertid kan ikke redde et motiv som ikke fungerer 100$%. Lykke til videre med fotograferingen!

Lenke til kommentar

Takk for mangen bra svar... Ser den med komponering av bildet, dersom bilen fortsatt står der, kan eg kansje få tatt noen flere bilder :)

 

Det var egentli litt den tegneserie-aktige effekten eg var ute etter, men ser jo at det ikkje blir et "bra" HDR bilde av det.

 

Skal ta litt flere bilder, prøve meg litt fram, å se om eg får et bedre resultat :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...