Shushi Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Vel, det er ingen ferske blåskjell å finne (som reke i lake). Men det finnes blåskjell i lake, solgt på den lokale Kiwi butikken. Er disse gode for å lage suppe eller noe? Noen råd her? Lenke til kommentar
vidarkri Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Fisk eller skalldyrssuppe er jo en god ide. Lenke til kommentar
Shushi Skrevet 5. mai 2010 Forfatter Del Skrevet 5. mai 2010 Fisk eller skalldyrssuppe er jo en god ide. men er ikke de lake greine forhånds kokt? ja jeg tenker på men jeg er en amatør.. Så jeg lurer på hvor mye 200g blåskjell uten skjell tilsvarer blåslkjell i skall... 1kg? 1,5kg? Lenke til kommentar
vidarkri Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Fisk eller skalldyrssuppe er jo en god ide. men er ikke de lake greine forhånds kokt? ja jeg tenker på men jeg er en amatør.. Så jeg lurer på hvor mye 200g blåskjell uten skjell tilsvarer blåslkjell i skall... 1kg? 1,5kg? Bare ha dem i på slutten av koketiden. Ferske skjell er garantert bedre men man tager det man haver. Lenke til kommentar
Shushi Skrevet 5. mai 2010 Forfatter Del Skrevet 5. mai 2010 Fisk eller skalldyrssuppe er jo en god ide. men er ikke de lake greine forhånds kokt? ja jeg tenker på men jeg er en amatør.. Så jeg lurer på hvor mye 200g blåskjell uten skjell tilsvarer blåslkjell i skall... 1kg? 1,5kg? Bare ha dem i på slutten av koketiden. Ferske skjell er garantert bedre men man tager det man haver. Hei. Jeg ser at i mange blåskjellsuppe oppskrifter så er det hvitvin i. Er det mulig å erstatte det med noe? Kan man kjøpe blåskjellkraft i butikken?? Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Ferske blåskjell er selvsagt bedre, men slike i lake kan fungere greit. Det viktigste er at du ikke koker skjellene sammen med alt det andre, skjellene i lake er ferdig kokt og trenger derfor bare å varmes opp. Ha de i suppa bare noen få minutter før suppa er ferdig, slik unngår du i størst mulig grad at de blir seige som viskelær. Lenke til kommentar
Shushi Skrevet 5. mai 2010 Forfatter Del Skrevet 5. mai 2010 (endret) tusen takk men kan due hjelpe meg med blåskjellkraft (trenger man det? kan det kjøpes i butikken) og hvitvin saken (kan den erstattes? for eksempel mede rødvin?) http://www.mineoppskrifter.no/blaskjellsuppe-2/ Endret 5. mai 2010 av Shushi Lenke til kommentar
Tabris Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Jeg tror ikke du får tak i blåskjellkraft, men du kan kanskje bruke fiskebuljong? Hvitvin kan ikke erstattes med rødvin hvis du skal ha det en fiskesuppe, nei. Hvitvin kan sløyfes og eventuelt erstattes med fiskebuljong, vil jeg tro, men det vil jo gi en ganske annen smak. Lenke til kommentar
Shushi Skrevet 5. mai 2010 Forfatter Del Skrevet 5. mai 2010 tusentakk! men, uhm fiskebuljong er sånne terninger, ikke sant? Hvor mange terninger trenger jeg for å få tilsvarende "6dl blåskjellkraft"? Lenke til kommentar
Tabris Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Som regel blander du ut èn terning i 5 dl vann. Lenke til kommentar
vidarkri Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Det finnes jo oppskrifter på fiskesupper på nettet. Søstera mi lager verdens beste fiskesuppe med reker,blåskjell, fiskebiter og masse urter og grønnsaker. Desverre kan jeg ikke oppskriften i hodet. Hvis du søker på fiskesuppe med blåskjell så finner du nok mere håndfaste tips å gå etter. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 (endret) For å få tak i blåskjellkraft så tror jeg de beste stedene å lete må være delikatessedisker, Ultra har veldig mye rart her i Trondheim som de andre butikkene ikke har - det kan være lurt å lete der. Eventuelt så kan "innvandrerbutikker" ha slike ting, så det er også verd en titt. Det beste er selvsagt å lage slikt kraft selv, f.eks på denne måten: http://www.jkn.no/~nesse/Oppskrifter/Sauser,%20kraft%20og%20marinade/Blaskjell%20kraft.htm (Dette så forøvrig veldig godt ut!) Med tanke på rødvin/hvitvin, så er det hvitvin som passer best i en fiskesuppe. Dette har med smakskombinasjoner å gjøre og til milde fiskesupper så passer definitivt hvitvin best, både for smaken og utseende sin del. Rødvin brukes gjerne i sauser til viltkjøtt, oksekjøtt og andre litt tyngre kjøttyper. Hvitvin kan ikke erstattes med buljong, da vin brukes i tillegg til buljong, men vin kan godt sløyfes. Etter min mening så blir det bedre smak med litt vin i sausen eller suppen, men det er ikke noe must. Fremfor å bruke buljongterninger så vil jeg anbefale å skaffe skikkelig fiskekraft. Det er litt dyrere, men det setter fantastisk mye bedre smak på suppa di og det er garantert verd de ekstra kronene. Eventuelt så kan du lage kraft selv. Det er faktisk utrolig enkelt, spesielt hvis du likevel skal ha fisk i suppa di. Du TREKKER(ikke koker fisken) på forhånd, med bein og alt og piller fisken for bein og slikt(etter "koking", og legger fisken til side). Vannet fra trekkinga vil således være fantastisk til basis for fiskesuppe. Få gjerne tak i hode, selv om du ikke nødvendigvis skal ha dette i selve suppa, men det er billig og flott til å lage god fiskekraft. Dette vil for det første gi deg rikelig med kraft til å lage suppe, blir det for mye kraft kan denne fryses ned og brukes ved en senere anledning. Nå fikk jeg faktisk lyst til å lage fiskesuppe selv. Sulten ble jeg også ... Endret 5. mai 2010 av NikkaYoichi Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Bare sånn for å svare på det originale spørsmålet, du kan lage mye med blåskjell i lake. Særlig godt blir det derimot ikke. Som all sjømat på lake, det smaker ingenting med salt på. Kjøp ferske skjell eller dropp det. Lenke til kommentar
vidarkri Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Bare sånn for å svare på det originale spørsmålet, du kan lage mye med blåskjell i lake. Særlig godt blir det derimot ikke. Som all sjømat på lake, det smaker ingenting med salt på. Kjøp ferske skjell eller dropp det. Pffttt...smaken er som baken. Jeg liker blåskjell i lake jeg, og det må være flere enn meg med samme oppfatning siden de faktisk selges. Lenke til kommentar
Jørgen Sørheim Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 Ja, det er det som er litt synd. Folk tar til takke med middelmådige greier og blir vant med det. Spis et nydampet blåskjell etterfulgt av et oppvarmet lakeblåskjell. De kan ikke sammenlignes. Lenke til kommentar
vidarkri Skrevet 5. mai 2010 Del Skrevet 5. mai 2010 (endret) Jeg spiser begge deler helt fint jeg, ikke noe i veien med noen av delene. Litt forskjellig smak men jeg liker altså begge. Jeg liker sjampinjong fra boks og, liker egentlig de bedre enn de ferske. Endret 5. mai 2010 av vidarkri Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 6. mai 2010 Del Skrevet 6. mai 2010 Her er jeg veldig enig med psilocybe, som all annen mat så er sjømat best når den er fersk - det er som psilocybe ikke å sammenlikne smaken mellom lakesjømat og fersk sjømat. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 6. mai 2010 Del Skrevet 6. mai 2010 Få gjerne tak i hode, selv om du ikke nødvendigvis skal ha dette i selve suppa, men det er billig og flott til å lage god fiskekraft. Dette vil for det første gi deg rikelig med kraft til å lage suppe, blir det for mye kraft kan denne fryses ned og brukes ved en senere anledning. Husk å fjerne øynene og gjellene først. Lenke til kommentar
NikkaYoichi Skrevet 6. mai 2010 Del Skrevet 6. mai 2010 Å fjerne gjellene er et meget godt tips, men hvorfor skal man fjerne øyene, de kan man da spise? Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå