Gå til innhold

"most viewed" script


Anbefalte innlegg

Siden jeg ikke kan mye om javascript så må jeg spørre her. Trenger altså et script til siden min som finner ut hvor mange "views" et bilde har hatt og hva som er "most viewed". Har prøvd å leite litt på google, men vet ikke helt hva jeg skal se etter. Kan endel HTML og CSS, men er rimelig grønn på javascript.

 

Takk for svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du trenger å lagre antall visninger på serveren, og da er ikke JavaScript det beste. Det er mulig å gjøre det med JavaScript, men det er tungvindt og har visse begresninger. Som allerede foreslått ville jeg sett på PHP da dette er et serverspråk for å generere og sende ut HTML-sider til de som besøker nettsiden din. Da er det enkelt å telle besøkende kun på serversiden, og servere dette tallet sammen med HTML-siden når noen titter på nettsiden din.

Lenke til kommentar

Kva vil vere best å gjere her egentleg? Eg kan gi deg script i PHP for å gjere det - men personleg undrer eg óg.

Det lar seg jo gjere med sessions. Å telle éin gong med IP adresse vil jo bli feil - eller? Sei at 20 stykker på ein skule viser innhaldet, då vart det jo berre telt som ein gong. På same måte skal det jo ikkje telle om vedkommande oppdaterer (som det ville gjort med javascript t.d).. Så.. Då tenkjer eg sessions. Cookies er jo óg mogleg, men då forsvinn jo tellinga om brukaren sletter informasjonskapslane?

 

Så.. Min teori, som eg kan skrive kode på om nokon går god for dét er som følger. Start ein session i index fila, som forbli aktiv (aldri døyr). Dei har vel ei bestemt levetid uansett, men det er jo snakk om ei stund likevel, eller? På den måten teller det berre hvis ein session ikkje er starta. Er den allereie starta vil serveren kjenne igjen brukaren (maskinen) og telle.. God idé?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...