Gå til innhold

Sanne eller falske rykter (ang. Prescott/P4)?


D2001

Anbefalte innlegg

Hei!

 

driver å leser på forumet om at de nye prescott-brikkene faktisk vil være eller bli lansert som pentium 5! Stemmer det? Trodde eller "visste" at 3,2GHz'en som kommer rundt oktober var en ny del av P4-plattformen :o

 

Noen som har sikre kilder på når Pentium 5 lanseres?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Hei!

 

driver å leser på forumet om at de nye prescott-brikkene faktisk vil være eller bli lansert som pentium 5! Stemmer det? Trodde eller "visste" at 3,2GHz'en som kommer rundt oktober var en ny del av P4-plattformen  :o

 

Noen som har sikre kilder på når Pentium 5 lanseres?

 

Hakke peil. Men hva så ? Det er jo bare et navn liksom .. :)

Lenke til kommentar

Prescott er ventet å komme i 4. kvartal i år. Da som en 3.4 GHz-utgave med 800 FSB, bygget på 0.09 mikrometers prosess. I første omgang kommer den i Socket 478-formatet, deretter et nytt format (LGA775). I forhold til "Northwood" er L2 cachen økt fra 512 KB til 1 MB.

 

Det er vel foreløpig ikke håndfaste beviser på at Prescott vil bli kalt Pentium 5. F.eks. var overgangen fra Pentium 4 "Willamette" til "Northwood" omtrent i samme skala (dobling av L2 cachen og krymping fra 0.18 til 0.13 mikrometer). Men man skal aldri si aldri - Prescott kan bli Pentium 5, eller rett og slett "bare" en forlengelse av Pentium 4-serien, slik "Northwood" også er.

 

Intel omtaler forøvrig "Prescott" som Next-generation desktop platform og det kan jo peke i retning av at Pentium 5 blir valgt som navn. Who knows? :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...