Gå til innhold

Katta har begynt å knurre...


Anbefalte innlegg

Vi har en hunn- katt på snart 2 år og en katt på et halvt. Faktisk usikker på kjønn på den minste. Vi har alltid trodd at det også er en hunn- katt, men vi tror nå at det kan være en hann. Den skal uansett kastreres/steriliseres om 2 uker. Den eldste er allerede sterilisert.

 

Men for et par uker så begynte altså den eldste å knurre. De har levd sammen i noen måneder nå og det har jo gått strålende. De lekte, vasket hverandre og sov sammen. Men nå har den eldste begynt å knurre altså. Vi har ikke fått med oss om det har skjedd noe så dette kom brått på. Den vil ikke være i samme rom som den andre og når de først er det så freser den, knurrer og enkelte ganger slenger ut en labb. Den yngste blir like forskrekket hver gang. Av og til knurrer den eldste når vi har den på fanget også, og vil vekk. Men vi kan ligge å kose med katta om det passer seg for den.

 

Vet ikke raser på kattene. Den eldste er svart/hvit/oransje og korthåret. Den yngste er grå med hvite flekker og langhåret.

 

Noen tips/erfaringer?

 

Og en annen ting; Noen som vet hvordan man får kattene til å ikke drasse inn mus/rotter/fugler?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Genial nick og avatar

 

2. Det kan være at minstepus begynner å nærme seg kjønnsmoden alder og at voksenpus dermed passer på å sette vedkommende på plass fra dag èn, før den blir for tøff selv.

 

3. Jeg tror dessverre ikke det er så mye du kan gjøre med at den drasser inn mus og fugler. Du får bare være glad du har en god jeger, og enten kaste byttet eller kaste det ut sammen med pus. ;)

Lenke til kommentar

Det er ikke så ofte. Det er mest når vi løfter henne opp til oss. Og alltid om vi gjør det etter en episode med den andre katta. Men om vi kommer til henne og koser, f.eks når hun sover så er det helt greit. Har alltid vært en litt usikker/pinglete katt men har aldri vært noe problem med oss mennesker. Og jeg kan forøvrig ikke se noen ytre skader iallefall.

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

siden hun knurrer når hun der på fanget deres.. vil jeg si at det er for å dominere over den andre.. HUN er på fanget ikke HAN å han må IKKE våge seg å prøve å komme opp en gang.. :p

 

men og gjorde det når jeg fikk lillepus i hus for et halvt år siden.. han var driiit forbanna på den.. trodde jeg måtte bli kvitt den nye.. å plutselig en dag så så jeg at di sto å spiste sammen, da var alt fiksa å jeg gråt av lykke :D

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Så lenge det bare er knurring og en labb her og der så ville jeg ikke gjort så mye med det. Det er jo en del av deres kommunikasjon. På generelt grunnlag ville jeg dog forsikret meg om at eldstepus er frisk, slik at knurringen ikke bunner i at hun har vondt noe sted.

Lenke til kommentar

Med tanke på at katten knurrer når dere løfter den opp, kan det være at dere tar på en øm plass eller noe? Jeg ville ha tatt den med når dere skal kastrere den minste og latt veterinæren få tatt en titt på den :)

 

Og forresten: jeg tror nok du rett og slett har det man kaller huskatter (blandingskatt) :) Hadde du hatt rasekatt hadde du kjøpt de hos en registrert oppdretter og fått stamtavle osv.

Endret av MonsterRebecca
Lenke til kommentar

Den knurrer egentlig ikke mot oss mer. Men minsten er kastrert for 1,5 mnd siden ca.

 

Men det kan kanskje være en idè og ta med den største til legen for en liten sjekk. Hu har forøvrig blitt veldig slank. Spiser vanlig, men dette har vel sikkert noe med at det er jaktsesong og at hun/de er mer ute.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...