Gå til innhold

2 trådløse routere, en switch og 1 modem. Mulig å få alt "samlet"?


Anbefalte innlegg

Heisann

 

Bor i et bo-kollektiv som er ganske "avlangt". I den ene enden har vi modemet. Dette modemet har 4 utganger.

 

Utgang 1 er koplet til en trådløs router (d-link dir-ettellerannet), som gir trådløs forbindelse til ca. halvparten av beboerne.

Utgang 2 er koplet til en switch. 5 av utgangene på switchen er koplet direkte til pc-er rundt omkring (kablet). 1 utgang går til en ny trådløs router (dl-524) som formidler nettverket videre.

 

Kan jeg få alt dette til å bli "ett" nettverk? Altså at routerne ikke genererer nye ip-er men bare bygger på ip-en som sendes fra modemet? Og på denne måten lettere få tilgang til delte filer osv.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Litt ustabil på uttrykkene her :p

 

Wanporten er porten på routeren som "mottar" internett, right? Så det første jeg skal gjøre er kople vekk internettforbindelsen til begge routerene? M.a.o skal jeg kutte forbindelsen mellom modemet og dir-routeren og så kutte forbindelsen fra switchen til dl-routeren?

 

Og når jeg har koplet ut internett så skal jeg skru av DHCP på begge routerene?

 

Men hva mente du med "Koble så alt av kabler i LAN"? Mener du at jeg først skal kople ut alt av PC-er, switcher og trådløse pc-er osv. før jeg skrur av DHCP, og så kople meg til igjen etter at jeg har skrudd av DHCP?

 

Og det du sa ang. IP vil si at jeg skal endre router-ipen som på dette bildet: http://www.fixya.com/uploads/Images/4A9C31E.jpg til det samme som modemet sender ut? Så, Hvis routeren oprinnelig har IP 192.168.0.1, og modemet sender ut IP 192.168.1.1 så kan jeg sette ny IP for routeren til 192.168.1.2?

 

 

Takk for svar =)

 

 

edit: fikk det til. Ble litt som jeg trodde ovenfor, men flyttet ledningen som gikk fra modemet til wan-porten til port 1 på routeren.

Endret av r2d290
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...