Gå til innhold

Tips til lavkalori-mat


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

De fleste grønnsaker inneholder omtrent ikke kcal, f.eks. agurk er jo nesten 100% vann. Ellers er vel mye nevnt, styr unda fettholdig mat, siden fett gir 9kcal per gram, mens karbohydrat og protein gir 4kcal per gram (kroppen bruker 1kcal på å fordøye hvert gram protein, så nytteverdien er 3kcal). Men pass også på at mye mat har høy energitetthet av f.eks. karbohydrat, eksempler på dette er snop og bananer. Det er karbohydratene som er synderen i det norske kostholdet når det gjelder den økte fedmen blant folket, ikke fettet.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...