Gå til innhold

Nok en tråd om bildehumortråden. Denne gang om bruk av spoilere ved mulig støtende materiale


Anbefalte innlegg

Jeg postet i dag dette:

Mulig støtende

1207467839215.jpg

 

 

Da kom TWFA med denne:

Det er fint om dere angir tema for bilder dere putter i spoilere. Ikke alt er støtende for alle, og det kan være greit å få et forhåndsvarsel om hva som venter en dersom man åpner dem.

 

Geir :)

Da redigerte jeg innlegget mitt og la til "om abort".

Er dette nok? Skulle jeg f.eks. skrevet "Mulig støtende demotivator (men bare tekst)"?

Hvor beskrivende må vi egentlig være? Jeg la den i spoiler og advarte fordi jeg er klar over at enkelte kanskje ville synes den var litt ufin, men hvor spesifikk trenger vi å være?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det er tema jeg ønsker at dere angir ja, Lars. "... om abort" er greit. Å beskrive bildet i detalj ville jo virke litt mot hensikten med spoiler.

 

At det er støtende er på en måte gitt, ellers ville det ikke vært i spoiler. Shock sites og lignende er uansett forbudt, det er ikke lov selv om det ligger i spoiler.

 

Å dele inn våre brukere i to grupper, de som tåler "alt" og de som må klare seg uten er jeg ikke stemt for. For noen brukere kan abort være forbundet med personlige traumer, det betyr ikke at de ikke kan le av en Muhammed-karikatur. Og skulle en mullah bevege seg inn på forumet, og se en spoiler med tittelen "Muhammedkarikatur", så får han veie sin tro opp mot fristelsen til å bli støtt. Mange brukere sitter på jobb og leser på forumet, der kan det være nulltoleranse for pornografi, mens mye annet er greit. Det betyr ikke at vedkommende personlig er prippen.

 

Dette er å gi enkeltmennesker et bevisst valg, de kan velge vekk ting de ikke vil se, og det gjør at vi kan tillate mer støtende materiale enn vi ellers ville kunne.

 

Geir :)

Lenke til kommentar

Hadde det vært ein idé og lage ein mal for korleis forskjellige spoilerbilder skal merkast?

 

Dei fleste er godt kjent med NSFW (Not Safe For Work), men kanskje ikkje alle er inforstått med betydninga. Vil det då ikkje være tilstrekkelig å merke eit bilde med nakenheit NSFW?

 

Blir nesten litt dummt å bruke for lang tid til å beskrive nøyaktig kva biletet inneheld i spoilertagen.

 

Eg trur vi kunne ha utgjort mykje med å ha kategoriane:

 

-NSFW

-Usmaklig

-Anti-relgion

 

Om aktuelle begrep hadde vært lagt inn i førsteposten med forklaring så trur eg at det hadde blitt lettare for alle partar å navigere spoileradvarselane. Med ein definisjon så hadde det også blitt lettare for alle å ha ein felles forståelse for kva som er kva. Som f.eks NSFW kor går grensa der? Må det være tydelig nakenheit før bilete skal i spoiler eller er pupper i orden så lenge alt anna er tildekt? Kva med bilder av lettkledde personar?

 

Rekner med at det er forskjell på kva som er akseptabelt på jobb for eit bilverksted og kva som er akseptabelt på soknekontoret.

Skal vi moderere oss etter dei som lettast kan bli støtt eller skal vi legge oss på ein fornuftig middelveg?

Lenke til kommentar

Ikke alle er fan av scrolle forbi 100 bilder når de blar bakover, fremover eller går inn i tråden igjen for f.eks å finne igjen et bilde. Store bilder har dessuten en tendens til å endre forumets utseende og kan være irriterende.

 

Selv synes jeg dagens løsning fungerer fint, men hvis folk flest synes dette er tullete så er det jo åpent for endringer :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...