Gå til innhold

Arbeidsstasjoner: Tiden kommet for SSD?


Anbefalte innlegg

Hei!

 

En liten - middels bedrift skal bytte ut et par av arbeidsstasjonene. Disse lagrer i prinsippet alt (i alle fall 95%) til serveren. Behovet for lagringskapasitet på arbeidsstasjonen er altså ikke veldig stort. Dermed er det to ting som er viktig for disse:

* Hastighet

* Stabilitet / varighet

 

Er tiden inne for å benytte SSD i denne typen PC? For jeg ser at 30-60 GB får man jo for +/- 1.000 kroner, og det er jo ikke så gæernt. Og er mer enn nok lagringskapasitet.

 

 

Det jeg lurer på er i hvilken grad har SSD-disker blitt stabile? Og holder de eller er det stor sannsynlighet for at de kan bli ustabile om et par år? Tenker blant annet på at teknologien jo er relativt fersk, og kan ha noen barnesykdommer....

 

 

Noen som kan opplyse en som ikke har noen erfaring med SSD, men som syns SSD virker veldig spennende?

Endret av amundsf
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

SSD er absoulutt tingen for arbeidsstasjoner! Anvil kan også skrive under på det, siden han har et firma og bruker vel SSD på de fleste maskinene der.

 

 

 

 

Skal man ikkje lagre noe særlig så finnes det ingen grunn for å ikkje velge ssd. Med tanke på driftsikkerhet, så er nok ssd bedre enn vanlige harddisker siden de ikkje har beveglige deler og blir ikkje varme. Feil kan skje, men man har jo alltid image og/eller backup av OS disken.

 

 

 

 

Når du sier at hastighet er et av hovedpunktene, så er SSD det eneste som er tingen. :thumbup:

 

 

 

 

 

Selv har jeg en del array med ssd. Vertex, intel og en single Crucial c300. Sas arrayene har jeg som mellomlagring til f.eks videoredigering og annet morro. Sata arrayer har jeg til mere permanent lagring.

 

 

 

 

 

 

 

 

Endret av Nizzen
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...