Gå til innhold

Kjøttdeig i romtemperatur


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det var nok veldig lurt!

 

Kunne vært direkte farlig å spist kjøttdeigen, særlig hvis du ikke stekte den godt nok.

Nå lukter ikke kjøttdeig så veldig digg i utgangspunktet, men det er bare tull å bli syk i mange dager på grunn av en femtilapp :)

Lenke til kommentar

Er man i tvil, er det hvertfall viktig å steke den godt. Så lenge alle bakteriene dør, er det hvertfall ikke så stor sjanse for å bli matforgiftet. Selv om smaken sikkert blir så som så.

 

Dette er ikke helt riktig og en farlig misforståelse. Mange bakteriearter produserer giftstoffer. Selv om bakterien dør vil giftstoffene være i maten etter varmebehandling.

 

Ole

Lenke til kommentar

Er man i tvil, er det hvertfall viktig å steke den godt. Så lenge alle bakteriene dør, er det hvertfall ikke så stor sjanse for å bli matforgiftet. Selv om smaken sikkert blir så som så.

 

Dette er ikke helt riktig og en farlig misforståelse. Mange bakteriearter produserer giftstoffer. Selv om bakterien dør vil giftstoffene være i maten etter varmebehandling.

 

Ole

 

Trodde dette først skjedde etter relativt lang tid. Men det begynner kanskje tidlig i prosessen.

Lenke til kommentar

Kjøtt er det aldri farlig med. Det lukter grusomt før det er farlig å spise.

 

Det finnes mange andre ting man skal være mer obs på ... som feks kokt ris. I romtemp formerer bakteriene seg noe voldsomt, og de produserer giftstoffer som verken lukter, smaker eller lar seg koke bort.

Akkurat dette burde dere bare notere dere, i fall dere ikke viste det fra før. Jeg lærte på den harde måten, og jeg kan skrive under på at man ikke er mye til kar når man ikke får i seg vann eller mat på 2-3 dager... og spesielt ikke i thailand i mai måned.

Lenke til kommentar

Kjøtt er det aldri farlig med. Det lukter grusomt før det er farlig å spise.

 

Jeg er ikke helt enig det, hvis vi tar utgangspunkt i TS spørsmål om kjøttDEIG.

 

Kjøttdeig som lukter grusomt skal man ikke spise! Men også kjøttdeig som lukter greit kan være farlig. Ikke all farlig bakterievekst lager vond lukt, og alle farse og deigprodukter av kjøtt er lett bedervelig. Kald oppbevaring og renslighet er derfor meget viktig.

 

 

Ole

Lenke til kommentar

Kjøtt er det aldri farlig med. Det lukter grusomt før det er farlig å spise.

 

Jeg er ikke helt enig det, hvis vi tar utgangspunkt i TS spørsmål om kjøttDEIG.

 

Kjøttdeig som lukter grusomt skal man ikke spise! Men også kjøttdeig som lukter greit kan være farlig. Ikke all farlig bakterievekst lager vond lukt, og alle farse og deigprodukter av kjøtt er lett bedervelig. Kald oppbevaring og renslighet er derfor meget viktig.

 

 

Ole

 

 

Er vel stort sett Campylobacter og Salmonella du snakker om da? Disse har vi heldigvis forsvinnende lite av her i forhold til i utlandet, men du har selvsagt et poeng. Det kan skje, så man bør ikke stole på at kjøttet er OK selv om det ikke lukter noe.

Er det kjøttdeig fra svenskegrensen kan den komme fra hele EU, så da må man være ekstra forsiktig.

 

Bakterier fra hender eller omgivelsene kan også føre til problemer, så renslighet er som du sier meget viktig.

 

Jeg vet ikke om jeg ville spist kjøttdeig som har ligget i romtemp i et døgn, men 7-8 timer har det hendt jeg har glemt den ute.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...