Gå til innhold

Trenger råd og tips, vondt i rumpa!


nems

Anbefalte innlegg

Hei! :)

 

Som tittelen sier så trenger jeg sårt noen gode råd/tips slik at jeg kan gjøre ubehaget litt mindre..

 

Jeg blir utrolig øm i rumpa, eller rettere sagt er det vel innsiden av hoftenbeina hvor jeg blir øm. Det er vel de som treffer setet uten at jeg har sååå mye peil på anatomi.. :)

 

 

En kollega sier at sykkelbukse er tingen her, men jeg har ikke så forferdelig lyst på det. Har hørt at det finnes sykkelbukser med padding som skal brukes under treningsbukser? Kanskje dette er noe?

 

Som det er nå får jeg sykla ca 1 gang i uka pga jeg blir så øm, men ønsket er jo å sykle til og fra jobb hver dag i sommerhalvåret..

 

 

Ser fram til svar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det blir noe bedre etterhvert som baken din venner seg til det, men det kommer jo an på hvor lenge du har prøvd?

 

Du kan jo prøve et annet sete, men tror ikke det er beste vei å gå.

 

Videre er sykkelbukse et godt forslag, da selvsagt med padding. Jeg har en kort bukse med padding og en langt uten padding som jeg drar utenpå når været tilsier det.

 

Det er litt mer knotete med sykkelbukse, det er jeg enig i. I tillegg bruker man gjerne ikke undertøy under den som gjør at det er enda mer litt styr (man må først kle seg naken for å kle seg opp).

 

Forresten så pleier jeg å bare kjøre på selv om jeg er øm i baken, etter 10 min går det over:-)

Endret av Ekko
Lenke til kommentar

Det at du blir øm på innsiden av lårene sier meg at du har et for brett sete. Men det finnes andre løsninger enn å gå til anskaffelse av et nytt sete, som de over meg sier så er det bare å gi det litt tid. Muskelfibrene i kroppen vil over tid forme seg etter setet og den slitasjen du får ved å bruke det, dette medfører smerte i en liten periode. Men det vil gå over.

 

Sykkelshorts / bukse kan jeg så absolutt anbefale uansett om du sliter med smerter i baken eller ikke.

Lenke til kommentar

Takker for tilbakemeldinger.

 

Det er som sagt ikke lårene men midt mellom beina det gjør vondt. Dvs innsiden av hofteleddet ellerno..

 

Jeg får stikke til sykkelbutikken og se hva de har av sykkelbukser med padding.

 

 

Jo, og jeg har bare sykla et par ganger. Men det går 4-5 dager før jeg ikke er øm mer og det syntes jeg var litt kjedelig mtp at jeg vil komme igang med jobbsyklinga asap.. :)

Lenke til kommentar

Midt mellom bena? Da har du enten feil vinkel på setet (peker oppover) eller helt feil sete, det kan hende det er alt for langt. Da anbefaler jeg å sjekke vinkelen på setet og/eller gå til innkjøp av et sete som ikke presser på og hindrer blodgjennomstrømning i underlivet.

Lenke til kommentar

Det er ikke snakk om noen form for gnagesår eller irritert hud.

 

Det er jo så vanskelig å forklare, kanskje jeg skal finne et anatomibilde jeg kan tegne på.. :)

 

Men anyways, hvis du kjenner med hånda mellom beina. Bak pungen, på sidene måt låra er innsiden på hofteleddet. Dette leddet treffer setet når man sitter og det er der jeg blir så inni granskauen øm..

 

Jeg sykla sist på mandag og jeg kjenner det fortsatt godt hvis jeg trykker lett. Regner med at jeg tar en tur igjen på søndag og da blir det sikkert like ille.. :(

Det er derfor jeg lagde tråden, jeg vil jo veldig gjerne sykle mer!

 

 

Men jeg skal kjøpe ei sykkelbukse og se om det hjelper.

Lenke til kommentar

Faktum er at folk er forskjellige og et sykkelsete passer ikke nødvendigvis både person A og B. Selv så synes jeg sykkelbukse er et must (ikke noe underbukse under - det er viktig). Det finnes en rekke sykkelseteprodusenter - alt i fra billige Biltema-varianter til proffe dyre karbongreier. Ofte har sykkelbutikker testseter man kan låne og prøve. Det er en grei måte å prøve ut et sete.

 

For øvrig så har innstillingen av setet også mye å si. Hvor langt fram/tilbake det står, og hvordan det er nesen er vinklet (opp/ned).

Lenke til kommentar

På bysykkelen min har jeg midlertidig løst problemet ved å vinkle setet slik at den smale enden peker nedover. Det hjelper meg veldig. På raceren har jeg et sete med ganske stor åpning midt i setet. Det hjelper veldig bra. Jeg skal snart montere sete med hull/åpning på bysykkelen også. Jeg kjøper favoritt-sykkelsetene fra terrybicycles.com . De har bra utvalg i gode seter, for både herrer og damer. Noen uker hadde raceren min sete med åpning fra Selle Italia. Men åpningen var for liten, så jeg byttet til sete fra Terry Bicycles.

Lenke til kommentar

Har vært å kjøpt slike nå :)

 

Men jeg må også si at ømheten har minsket betraktelig nå som jeg har sykla litt.

 

Jeg er fortsatt ikke der jeg vil være og jeg vil ikke sykle på jobb riktig enda, men et par uker til med 2-3 turer i uka vil nok være nok til å gjøre ting mye mer behagelig. :)

 

Så til alle som vurderer å starte med å sykle. Bare å bite i seg smerter i rumpa, det går over etter en liten stund.

Jeg kan poste resultat av første tur med sykkelunderbuksa når jeg har tatt den :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...