mysayene Skrevet 20. april 2010 Del Skrevet 20. april 2010 halla, kjøpte en pakke med first price kyllinglår og lurte på hva slags krydder og smakstilsettninge jeg burde ha på dem når de skal stekes, før/etter steking har prøvd før men de ble så smakløse når jeg bare brukte grillkrydder noen tips? hadde vært fett å mekke sånn smak som de i ferskvare disken på meny smaker Lenke til kommentar
BadCat Skrevet 21. april 2010 Del Skrevet 21. april 2010 (endret) Grillet kylling kan være uheldig å spise. Grillet fabrikk-/butikkylling er i de fleste tilfellet sprøytet full av smaksforsterker (glutamat også kjent som MSG). Hjernen bruker glutamat som signalstoff og slipper dette ut i svert moderate mengder akkurat når det trengs. Dersom man spiser mat med tilsatt glutamat så kan det bli for store og ukontrollerbare mengder glutamat i hjernen og da kan cellene bli overstimulert slik at det sendes et termineringssignal og cellen dør. Ved gjenntatt inntak over mange år kan det oppstå store skader på hjernen og andre organer som er sensitive mot glutamat. Grillkrydder, buljong, supper, gryterett, kjøtt med smak, burgere, snitzel, løvblad, pasta, lasagne, taco og mye annen møkk er også gjerne fult av glutamat. Kyllingfilet kan vel gå greit, men kyllingkjøtt er jo mye mindre næringsrikt nå for tiden. Spørsmålet er hva som er viktigst av helsen eller at maten skal smake godt for enhver pris. Glutamattrikset er et skittent triks for å løse smaksproblemet med mat slik at matgigantene kan ha stor profitt på dårlig mat men som folk kjøper i store mengder fordi det er prosessert slik at det smaker godt. Det kan nå diskuteres hvor skadelig det egentlig er og at noen tåler det dårligere enn andre, men når denne møkka er i 90% av all ferdigmiddag og småretter så lyser det røde varsellamper hos meg. Det er noe man får i seg hele dagen i nesten alle måltider og den totale mengden som absorberes i løpet av en måned eller et år er rett og slett enorm. Det er til og med i roastbiffen til gilde, kamuflert som hydrolusert vegetabilsk protein:( Jeg kuttet ut alle smaksforsterkere (får sikkert i meg av og til på ting som ikke er merket og hvis jeg spiser ute men jeg vil iallefall ikke bevisst kjøpe noen produkter med glutamat) for to år siden og jeg synes at jeg føler meg bedre og tenker mye klarere enn jeg har gjort tidligere i livet da jeg har spiste denne søppla hver bidige dag. Beklager om dette er negativ lesning, men man blir faktisk hva man spiser. Hvis man lever på fabrikkmat så blir man deretter. Matgigantene spekulerer i folks uvitenhet og folk sitter med skylapper og tror de får i seg harmløse neringsmidler som smaker godt. I starten ble det nyttet glutamat fra tang, i dag er det kunstig fremstilt glutamat (MSG) som er i bruk for konsentrasjonen og smakseffekten blir mer effektiv. Endret 21. april 2010 av BadCat Lenke til kommentar
mysayene Skrevet 21. april 2010 Forfatter Del Skrevet 21. april 2010 hehe.. har nok alltid vist at junkfood ikke er særlig godt for kroppen men ikke faen om jeg slutter å eta det Lenke til kommentar
BadCat Skrevet 21. april 2010 Del Skrevet 21. april 2010 (endret) Godt poeng, men det går an å veksle litt og det går an å lage hjemmelaget junk som blir mindre skadelig. Med litt utprøving så kan det utrettes små mirakler på kjøkkenet. Endret 21. april 2010 av BadCat Lenke til kommentar
ahpadt Skrevet 21. april 2010 Del Skrevet 21. april 2010 Knus i stykker et par buljongterninger som du bruker som krydder sammen med pepper. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå