Gå til innhold

[Løst] slett


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Det er ingen som er norskere enn en Nordmann i utlandet...og sånn er det vel for Albanere, Kurdere og Russere også.

 

De fleste er stolte av sitt eget land og kultur. Og når man er i utlandet kommer dette sterkere til utrykk. Det er ikke sikkert vennene dine hadde hatt samme forhold til dette dersom de hadde vært hjemme i sine egne land.

 

Etter mange år ute for et par år siden, så gråt tilogmed jeg en skvett da Ja vi elsker ble avsunget under 17 mai feiring for nordmenn i et land i Asia.

 

Her hjemme ville jeg ikke engang orket å stå opp til 17 mai toget...

Lenke til kommentar

Kikyet skriver det egentlig veldig godt og poengtert. Det er bare å se på den herlige serien "Alt for Norge" på TVN for å forstå det fenomenet. Dog. Nasjonalisme, eller gruppestolthet, eller hva nå enn man vil kalle det har som alle andre fenomener den innebygde menneskelige feilen at det kan tippe over til plattheter og tåpligheter. Som f.eks nassene som sparker i takt. Eller på den andre siden, de som måtte ønske å eliminere sin egen identitet totalt. De i midten gir mer eller mindre grad totalt beng og ønsker å ta en pils/kaffe under solen for å kose seg.

Endret av Luftbor
Lenke til kommentar

Fjøsnisse, patriotisme og etnosentrisme/rasisme/fremmedfrykt har ikke noe til felles. Man kan lett være den ene uten å være den andre - og omvendt. Ved å være en patriot går vel ut på å elske (og være stolt av) nasjonen og statsborgerskapet sitt. Man kan altså være en patriot uten at det er tilknyttet fremmedfrykt. Man kan forsåvidt også være rasist, men ikke patriot. Tror ikke du trenger å bekymre deg for å bli oppfattet som rasist bare fordi du er en patriot. Mennesker som kommer med slike konklusjoner mangler helt klart kunnskap. ;)

Lenke til kommentar

Stemmer som mange sier her. Patriotisme og nasjonalisme er i utgangspunktet absolutt ikke negativt, fremmedfiendtlig etc. Det er ikke galt å være stolt av landet sitt og synes det er kjempebra. Det betyr jo ikke at man ikke liker andre land eller sier de er dårligere. Man sier bare sitt land er bra.

 

Det blir litt som en mor liker sitt eget barn veldig godt og ville aldri byttet det mot noen andres. men ville aldri funnet på snakke nedlatende om venninners barn.

 

Patriotisme og nasjonalisme kan riktignok brukes til å fremskaffe / tippe over til fremmedhat. Det er det jo mange eksempler på - nazisme og fascisme brukte nasjonalisme som grobunn i folket. Også f.eks. i USA er det nok mange som har blitt påvirket til å bli fremmedfiendtlige til den grad at de f.eks. ikke har noen sympati for de landene USA er i krig med i Midtøsten.

Lenke til kommentar

Jeg takker for fine og gode svar!. !, virker litt som hele tråden døde. detter kommer nok av min fantastiske evne til å gjøre ting kjedelig

 

Ingen fare, sånn er det å være nordmann. Fantastiske på å gjøre ting grått, a4, kjedelig. Men som en indisk bekjent sa til meg, det er det som gjør landet et bra land å leve, selv om han undret seg veldig over at folk ikke gikk bananas når man hadde politikere som gjerne vil styre det meste i livet, og hadde de fått sjansen hadde de også kontrollert hastighetene på støt i seksualakten. Over 2 pr sekund og du ville vært en mannegris.

Lenke til kommentar

Slik som situasjonen er her i landet i dag er det vanskeleg å vært nasjonalist og ha særleg til overs for innvandrarar. I dag misbrukar dei liberale ordet "rasisme" slik at det kan brukast om alt. Personleg trur eg ikkje at det er nokon betydelege genetiske ulikheitar mellom rasane (og ja, til tross for "politisk korrektheit" har me rasar, me klassifiserar dyr og plantar i forskjellige rasar med mykje mindre krav enn forskjellane mellom mennesker over kontinent osv), men til tross for at eg ikkje trur at andre enn svakarare/dummare enn oss, har eg liten lyst å ha dei i landet mitt. Nasjonalisme er i stor grad eit ønske om noko unikt, særskild, noko som er "vårt", kan me ha dette om det er åpent til alle, og om me må sjå på alt som "likt", og ikkje diskriminera? Nasjonalisme inneber eit ønske om å fremje sin eigen kultur, men er Norge vår kultur om den skal være "multi-kulturell"?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...