Gå til innhold

Hjelp med utdanning etter videregående


Misoxeny

Anbefalte innlegg

Siden søknadsfristen er torsdag og jeg enda ikke vet hva jeg skal gjøre er jeg ganske stresset :whistle: Jeg har lyst til å bli ingenør, men for å søke der trenger man realfagene Matte R1 og R2 og Fysikk 1. Så langt har jeg bare funnet to muligheter for å ta dette i Bergen, som er HiB. Der har de et forkurs på ett år, samt et halvårskurs som starter i januar. Jeg tviler på jeg kommer inn noen av de stedene, fikk høre at det er stor interesse og da er nok ikke karakterene mine gode nok. Er det andre muligheter jeg kan få tatt disse fagene for å komme meg videre på ingenørutdanning? Kan jeg evt ta det som privatist på Sonans? Vil helst slippe dette, står at det koster 10000 for hvert av fagene..

 

Noen som vet noe om dette? Tar gjerne imot forslag om hva jeg kan gjøre for å ende opp på ingenørutdanning. Vil helst ikke flytte fra Bergen, men vet ikke om jeg har noe valg hvis jeg ikke kommer inn her.. Takk.

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Du kjøper selvfølgelig bøkene og jobber med stoffet selv. Hvis du jobber jevnt og trutt er ikke det noe problem. Når det gjelder poengsummen får man bl.a. ekstrapoeng fra å ta realfag (merk at forkurs IKKE gir realfagspoeng), 2 poeng per år etter at man fyller 20, 2 poeng for militæret/folkehøgskole/studiepoeng, osv.

Lenke til kommentar

Forkurs gir ikke realfagspoeng hvor du blir omfattet av forkurskovten. Og du blir ikke omfattet av forkurskvoten med mindre du tar alle 5 fag ved forkurset. Desutten så er det ingeniørstudier hvor de ikke har forkurskvote heller, deriblant hos NTNU. For alle ingeniørstudier hvor du er i ordinær kvote får du altså realfagspoeng, noe du kommer til å være i hvis du bare skal ha realfagene.

 

Kilde: http://www.samordnaopptak.no/info/poengberegning/forkurs/

Endret av Bloodwake
Lenke til kommentar

Er det ingen andre skoler som tilbyr de realfagene jeg trenger? Eneste mulighet er HiB sitt forkurs og realfagkurs eller å ta det som privatist? Isåfall, er det bedre å gjøre det hjemme enn å gå på Sonans?

Nei. Det er bedre å ta det på Sonans (undervisning og oppfølging + egenstudie er bedre enn bare egenstudie), men det koster penger. Hvis du klarer å lese deg til en sekser uansett er jo Sonans unødvendig.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...