Gå til innhold

Møte med hest, en veilleding


SeaLion

Anbefalte innlegg

Etter en "episode" jeg opplevde forleden i bymarka i Trondheim har jeg bedt en hestekjenner forfatte en veilleding om hvordan syklister bør oppføre seg i møter med hest for å unngå farlige/ubehagelige episoder både for syklist, rytter og hest. Og litt om hvorfor hester oppfører seg som de gjør.

Se http://pedalister.blogspot.com/2010/04/sykkel-og-hest-en-veilleding.html

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg har pleid å roe ned. Og gi bjellesignal hvis jeg kommer bakfra. Hvis hesten tydelig har vært nervøs har jeg stoppet i veikanten. Sistnevnte (stoppe helt i veikanten) gjorde jeg sist søndag også (1. påskedag), likevel steilet hesten og snudde. Et øyeblikk var jeg faktisk nervøs for om dama oppå skulle bli skadet, men hun klarte tydeligvis å roe ned hesten såpass at den ikke fikk fullstendig panikk.

 

Det var etter den episoden jeg stakk innom det nærliggende hestesenteret og spurte om noen derfra kunne forfatte en veilleding for syklister, for man ønsker jo ikke at noen skal bli skadet. Mange av de som rir er jo übersøte damer, så hvis en av de ble skadet fordi jeg oppførte meg dumt (på grunn av uvitenhet), så ville det vært trist å tenke på etterpå.

Lenke til kommentar

Jo, hester kan visstnok være svært vare for endringer. Jeg leste litt på et hesteforum i går, der stod om en vanligvis trygg hest som rundet en låve den hadde gått forbi mange ganger før. Men akkurat denne dagen hang det en flagrende plastremse på låveveggen, og det var nok til å få hesten til å tverrsnu og flykte hjemover.

Endret av SeaLion
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...