Gå til innhold

WinXP og Win98SE


Clintern

Anbefalte innlegg

Etter noen måneders bruk av kun XP etter å ha kuttet ut Win98 for godt,så merker jeg nå at det lønner seg med begge. Har støtt på et par spill som ikke lar seg kjøre i XP. Men så var d det å ha 2 eller flere opereativsys på samme maskin.

Jeg prøvde igår på tom harddisk. Oppretta partisjon C:, installerte WinXP,så installerte jeg bootmagic 7,starta maskinen med Win98 disketten,installerte Win98 i katalogen windows.000 eller no sånt. Men så ble det problemer: Etter det ville KUN Win98 starte, jeg gikk inn i bootmagic og aktiverte begge operativsys,starta maskinen på nytt,fikk valget mellom å starte WinXP eller Win98. Jeg valgte WinXP men da starta Win98!? merkelige greier... WinXP fikk jeg ikke starta etter installasjon av Win98 :sad: Hva må jeg gjøre? Må jeg opprette 2 partisjoner C: og D:?? og installere de på hver sin del? Og ja,jeg bruker KUN FAT32!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Yes! Fikk det til nå. Lagde 2 partisjoner, C: og D: Installerte først Win98 på D: så WinXP på C: Og da gikk det. Trenger ikke å bruke Bootmagic 7 heller :smile: Men! Operativsystemene starter mye tregere enn før når det bare var et op på maskinen. Kan det være riktig?? Det funker bra når jeg kommer inn i W98 eller XP,men selve oppstarten går nå dobbelt så tregt på begge :sad:

Lenke til kommentar

Du prøvde ikke med denne "Compability mode" da? Stille XP til å fungere som 98 i akkurat det programmet? du finner instillingen hvis du høyreklikker på exe-filen og velger Egenskaper.

 

Denne featuren er jo genial. Rent bortsett fra at den ikke fungerer for fem flate øre.

 

Da er vi over på noe annet. Siden du allerede driver og bytter mellom to OS, hvorfor ikke bruke comboen Win98SE og Win2k? 98 til spill og 2k til resten. Det fungerer MYE bedre enn comboen 98/XP, siden Xp er en sammensmelting mellom 98 og 2k, med litt pen(?) grafikk...

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-01-31 12:44, FauSt_ skrev:

[...] Xp er en sammensmelting mellom 98 og 2k, med litt pen(?) grafikk...


 

Ja, med dei gode kvalitetane til begge! 2k er NT5, XP er NT5.1 med betre maskinvarestøtte osv. enn 2k.

Men, einig i at XP ikkje fungerer med all programvare/maskinvare, så vurderer sjølv om eg skal køyre dualboot med 98SE.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...