Gå til innhold

Brev fra bondekvinne under svartedauden--hjelp


Anbefalte innlegg

Hei

 

jeg har en oppgave i historie hvor jeg skal skrive et brev fra en person i middelalderen. Måtte velge hvilken samfunnsgruppe jeg tilhørte samtidig måtte det være fra en tid det skjedde store omveltninger/begivenheter jeg kunne skrive om i breve (også at vi skulle late som alle hadde skriftspråk påden tiden)

 

Valgte å være en bonde under svartedauden i london. Var ikke sikker på hva hun ville skrive i et brev,og hvem hun ville skrive til, har for det meste skrevet om sykdommen og ikke så mye om dagligliv eller nevnt ting som får en til å se at hun er en bonde. Noen forslag til noe en bonde i middelalderen gjorde til daglig for ernære seg? Eller andre ting som kjennetegnet livet til en bonde på middelalderen som jeg kan legge inn i brevet et sted?

 

I brevet mitt har jeg også glemt å legge til en mann, er det mulig at en bondekvinne levde alene? Enten at mannen var død fra før av eller at han reiste bort fra dem under epidemien? Også har jeg skrevet det slik at kvinnen ikke er med på graving av lik. Hørte at det for det meste var bønder som gravde ned likene. Er det mulig at hun ikke var med på dette p.g.a at hun f.eks ikke klarte å se mening i det arbeidet? Noen andre ideer til hva som kan ha skjedd med mannen samt hvem hun skriver til? Hun har mistet to av sine tre barn allerede og det tredje er veldig sykt og har skrevet det slikt at hun trodde det var Gud som straffet dem og hun blir til slutt med i togene med flagellanter som pisket seg selv. Var bønder med på sånt egentlig?

 

Beklager ganske rotete spørsmål men håper noen prøver å svare likevel, takk:)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Valgte å være en bonde under svartedauden i london.

 

Hvorfor ikke gjøre det enkelt å velge en norsk bonde? tross alt døde halvparten eller så mye som 2/3 av norges befolkning. (usikkerhet rundt tallene)

 

Noen forslag til noe en bonde i middelalderen gjorde til daglig for ernære seg? Eller andre ting som kjennetegnet livet til en bonde på middelalderen som jeg kan legge inn i brevet et sted?

 

Kan jo skrive om hvordan de pløyer landet for hånd, at gjennomsnittlig levealder var under 30 (kanskje så lav som 22-23)og at halvparten av barna døde i løpet av det første leveåret.

 

Dessuten hvis du velger en norsk bonde så er han/hun mest sannsynlig leilending. Det kan du lese om her: http://noddi.com/Historie/N1Middelalderen%20i%20Norge.htm under bondesamfunnet.

 

I brevet mitt har jeg også glemt å legge til en mann, er det mulig at en bondekvinne levde alene? Enten at mannen var død fra før av eller at han reiste bort fra dem under epidemien?

 

Mye enklere å skrive om. Få en mann inn i bildet =D

 

Også har jeg skrevet det slik at kvinnen ikke er med på graving av lik. Hørte at det for det meste var bønder som gravde ned likene. Er det mulig at hun ikke var med på dette p.g.a at hun f.eks ikke klarte å se mening i det arbeidet?

 

 

Få henne med på det, hun kan feks fortelle hvordan hun var med å gravlegge hele nabogården eller noe. Men ikke overdramatiser, personer fra middelalderen hadde nok et litt annet forhold til døden en oss.

 

Noen andre ideer til hva som kan ha skjedd med mannen samt hvem hun skriver til? Hun har mistet to av sine tre barn allerede og det tredje er veldig sykt og har skrevet det slikt at hun trodde det var Gud som straffet dem og hun blir til slutt med i togene med flagellanter som pisket seg selv. Var bønder med på sånt egentlig?

 

Hun kan skrive til sin søster feks som bor i en annen del av landet.

 

Hadde også kanskje lagt på 1-2 barn til (si feks at det eldste hjelper de med gårdsbruket).

 

Hadde også kuttet ut det med flagellanter, norsk bonde = mye lettere oppgave å skrive =)

Endret av drz
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...