Gå til innhold

Ny PC for spel (sjølvbygging) 13-15k


Anbefalte innlegg

Da ser det ut til at nvidia 480 blir ein uimponerande, bråkande og dyr skuffelse, så eg kjøper meg en ny spel-PC med ati kort nå snart. Eg kjøpte meg ein pc i slutten av 2007, men den var frå tidlig av ein skuffelse og er både bråkete og sliten nå. Den skulle være ein sjølvbyggd pc, men eg feiga ut i siste stund av frykt for oppstarts problem osv og kjøpte ferdigbyggd frå komplett. Den har 4 gb ddr2 ram, 500 gb hd, gforce 8800GTS, intel duo e6noko. Har lagd ei uferdig lista over ting som ser ut til å være vært å ha med:

 

https://prisguiden.no/profil/lister/113337

 

Merk at eg har valgd to av visse delar eg ikkje er sikker på som skjermkort, ram etc. Budsjettet er eigentleg på 13 000 kr, men eg kan strekkje det til 15 000 kr om det er vært prisen. Først nokre spørsmål:

 

1. Eg trur eg kjøpar intel x25-v https://prisguiden.no/produkt/119225 som SSD isteden for den dyrare med 80GB, fordi det ser ut til at 40 GB er nok til Windows 7 (20 GB) og kva enn for eit spel som eg brukar mest til forskjellige tider. Trur de at 40 GB er nok til dette?

2. Intel i5 750 https://prisguiden.no/produkt/112939 eller AMD 955 https://prisguiden.no/produkt/110664 som CPU? Nesten lik pris, men det ser ut til at 17 920 er ikkje vært pengane for spel.

3. Dersom i5 750 er best som CPU, er Gigabyte GA-P55-UD3 (ganske billig) godt nok til hovudkort utan å lage flaskehals og passer den med alt? Om AMD 955 er best som CPU, kva hovudkort skal eg velge?

4. Sidan eg tar Windows 7 64-bit, så kan eg ha så mye ram eg vil istedet for 3GB. Er 6 GB ram merkbart betre enn 4 GB? To som ser lovande ut: Corsair 4Gb DDR3 https://prisguiden.no/produkt/114049 og OCZ 6GB DDR3 https://prisguiden.no/produkt/106446

5. Eg ser på to vakre Lian Li kabinett. Kva er best PC-A6010 https://prisguiden.no/produkt/98752 eller PC-8 https://prisguiden.no/produkt/98768

6. ATI kort. Eg har lyst på 5870, det ser ut som det er merkbart betre enn 5850, men er det verdt prisen? Er 5850 nok for ei lang tid?

 

Kortsikteleg er det helst All Points Bulletin, ein eller anna MMO og slikt eg har tenkt å spela, men Dragon Age 2 og Mass Effect 3 kjem eg nesten sikkert til å kjøpa, og eg vil helst ha ein så framtidsretta pc som mulig, hadde vært flott å sleppa å kjøpa ny om 2-3 år.

 

Passar alle delane, er det nokre andre aktuelle varer å sjå på, har eg alt eg treng osv.?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

1. Husk at intel G2 80 GB SSD gir litt bedre ytelse

 

2. AMD Phenom II X4 955 Black Edition eller Intel i5 750 er gode budsjett prosessorer, men Intel leder fremdeles på overklokking, og strømbruk sammenlignet med ytelse.

 

4. Des mere ram er bedre, spessielt til Videoredigering med HD filmer, nyere spill, men ellers er ikke forskjellen merkbart uten om multitasking du må ha 64 bits operativsystem for å dra nytte av mere en 3.2 GB.

 

5. Kabinettene er som regel ganske så like, men pass på størrelsen på komponentene samt at du har mulighet å koble opp noen 12 cm vifter i kabinettet for bedre kjørling, LED og pexiglass gir et penere utsendet.

Lenke til kommentar

Takk for kjape svar, bestemte meg for å kutte kraftig ned på lista og har endra på ein del (moms går jo latterleg høgt veldig fort saman med prisen.) Nå er det mest 5850 vs 5870 (trur at ved å legge til ett extra 5850 kort kan levetida økes senere) og om det er noko extra eg bør sjå på/andre delar eg treng (vifter, og er CPU kjøleren som kjem med i5 750 god nok?) som er viktig.

Lenke til kommentar

Okay dette er sikkert ett rimeligt amatør-spørsmål, men er prisene du lager på prisguide.no inkludert 25% moms og frakt? Det er lenge siden eg har kjøpt noko over nett i Norge, det meste har vært fra USA og amazon.co.uk og eg merker eg er usikker. Lite kjekt om eg kjøper ein pc til 15k men får extra avgifter som gjør det til 18-19k.

Lenke til kommentar

Butikker rettet mot privatmarkedet er pliktet til å oppgi priser inklusiv moms. Det er kun bedriftsmarkedet som ikke opererer med moms på lik måte som det private.

 

Så prisguide.no oppgir pris inkludert moms ja.

 

Frakt derimot, det kommer i tillegg. Fraktprisen pleier å ligge på rundt 100kr pr bestilling, litt avhengig av volum og vekt.

 

Når det gjelder ram så bør du ha minst 4GB for et i5-system, og 6GB for et i7-system. Antall minnebrikker avhenger av hvor mange minnekanaler det er på hovedkortet, og minnebrikkene bør være like for å unngå ustablitet i systemet. Så skal du ha mer enn 4GB i et i5-system, er neste stopp 8GB.

Lenke til kommentar

Godt å bli forsikra, newman221. Blir nok 4gb istedet for 6gb siden det ser ut til å være lite å hente akkurat der. Trur eg velger Lian Li pc-8 istedet for pc-a6010, dei har lik størrelse og ser begge ganske kule ut, og Lian Li er vel kvalitet, men pc-8 er billigst. Endra litt på lista; https://prisguiden.no/profil/lister/113337

 

Har eit par spørsmål igjen, vil ikkje være rask når det gjelder så mykje penger:

 

- Igjen amd 955 eller i5 750? Har hørt at 955 er eit ørlite grann betre enn i5 750, og AMD har eg aldrig hat så det kan vel vera spennande, men eg har ikkje peiling på gode HK til amd.

- Om eg går med 15 750, er https://prisguiden.no/produkt/113013 GA-P55-UD3 godt nok generellt og til eventuell framtidig ati 5870 crossfire? Om amd 955 er tingen, kva HK er rimeligt men bra og er godt nok til evt. framtidig 5870 crossfire?

- Trur eg huskar noko vagt fra komplett om at SSD harddisker trenger noko spesiellt til montering, er dette tilfellet og om så, kor får eg tak i det?

Lenke til kommentar

hvis du har store planer om crossfire senere kan det være greit å kjøpe ett hk basert på 790FX brikkesettet ti amd, setter du inn ett 2nd kort på dette kortet vil ikke skjermkorta miste båndbredde, hovedkorta til i5 mister litt båndbredde når du setter inn kort nummer 2.

 

kanskje litt dårlig forklart, men håper du forstår.

 

dette amd hovedkortet gir veldig bra støtte for cfX i fremtiden (bedre enn i5 hovedkort)

 

hvis det blir for dyrt så erdette et alternativ litt dårligere cf støtte men rimeligere.

 

ssd harddisker er mye mindre enn vanlige snurrdisker, og for å få den til å passe i en harddisk brønn må du ha en sånn

Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

4. Des mere ram er bedre, spessielt til Videoredigering med HD filmer, nyere spill, men ellers er ikke forskjellen merkbart uten om multitasking du må ha 64 bits operativsystem for å dra nytte av mere en 3.2 GB.

4 gb

Lenke til kommentar

4. Des mere ram er bedre, spessielt til Videoredigering med HD filmer, nyere spill, men ellers er ikke forskjellen merkbart uten om multitasking du må ha 64 bits operativsystem for å dra nytte av mere en 3.2 GB.

4 gb

Systemet klarer å adressere totalt 4GB minne. Det vil si at har man et skjermkort med 1GB ram sammen med lydkort og harddisker som adresserer minne, må dette trekkes fra mengden ram man har. Sånn sett vil man i mange tilfeller idag havne godt under 3GB ram som kan benyttes.

Så Win64bit er et must idag, og det finnes faktisk bare utrolig dårlige unnskyldninger for ikke å velge 64bit idag. Har ennå ikke snublet over et program som ikke fungerer i 64bit miljø.

Lenke til kommentar

Takk for svara sveibuen og Areah, trur eg velgar det dyrare GA-790FXTA-UD5, har sett det anbefalt ein del plassar.

Har oppdatert lista nå, https://prisguiden.no/profil/lister/113337 , og med mindre andre har fleire tips er det helst berre kabinett (som eg lagde ein anna tråd i rett forum for) og CPU-kjølar eg er nysgjerrig på.

Xigmatek HDT-S1284 https://prisguiden.no/produkt/118101 er ein CPU-kjølar som støtter AM3 som eg lurar på, litt billigare enn den ofte anbefalte Noctua kjølaren. Veit nokon om denne er noko tess, og treng eg kjøpa eigen kjøleveske (greia du tar på CPU for å lede varme) eller kjem CPU kjølaren med eigen?

 

Lurar på ein ekstra ting (foruten om eg trenger noko spesielt tilbehør/ramme for å installera SSD); oppsettet mitt med 1x 1TB HD og ein 40GB SSD og RAID0. Eg har fått inntrykket at RAID0 er viktig for eit raskt system, men at du då treng 2 harddisker av ca. lik størrelse. SSD og HD'en min er åpenbart veldig forskjellige. Dessuten ser eg at dei fleste i dag kjøper ein liten SSD og ein stor HD, og sjølv dei som hoppar over SSD tar sjelden to vanlige harddisker. Er RAID0 og diverse BIOS konfigurasjon noko eg må tenka på med systemet eg sannsynligvis kjøpar?

Lenke til kommentar

Angående SSDen så trenger du sannsynligvis en brakett fra 2,5" til 3,5" evnt en brakett fra 2,5" til 5,25" for monteringens skyld ;)

 

Men enkelte SSDer kommer med brakett etter hva jeg har sett. Ville sjekket dette næremere hvis jeg var deg. Ser du allerede har tenkt på brakett, så du finner vel ut av det.

Endret av Phyltre
Lenke til kommentar
Gjest Slettet+3165

Ifølge tallene så er 5870 0,3 cm for langt for Lian Li PC-8 .

Ville personlige ikke gått for de billigere Lian Li kabinettetene, ettersom disse er ofte er trange og ikke har fullt så gode løsninger som de dyrere og større modellene.

 

Kabinetter du heller kan se på:

http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Kabinett/Midi/Maxi_Tower/Fractal-Design-Define-R2---Tower---ATX--FD-CA-DEF-R2-BL-1027099.aspx

http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Kabinett/Midi/Maxi_Tower/Cooler-Master-HAF-922---Miditårn---ATX--RC-922M-KKN1-GP-887104.aspx

http://amentio.no/Avdelinger/datautstyr/Kabinett/Midi/Maxi_Tower/Cooler-Master-CM-690-II-Advanced---MiditRC-692-KKN2-1027647.aspx

Er du opphengt i lian li-kvalitet:

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=128828

http://www.netshop.no/aspx/produkt/prdinfovnet.aspx?plid=128844

 

CPU-kjøleren du har valgt er helt kurrant, har den selv og den kjøler godt og er stille, ikke i samme sjikt som Noctua, men igjen så er Noctua dobbel så dyr.

 

Angående spørsmål om harddisk og raid 0 så trenger du ikke og tenke på dette pga. som du selv sier, at du har forskjellige disker, men depp ikke.

SSD er populære fordi de gir større hastigheter enn raid0 (og 5) med vanlige harddisker til hvermansen uten noe krimskrams og hva som kan bli sett på som avanserte konfigurasjoner.

 

Til Reactions: Pris forskjellen er liten, men det du skal vite er at 955 og 965 er samme CPU med forskjellig klokk (og kan være forskjellig TDP). Svaret på hvilken du skal velge i ligger i om du skal overklokke eller ei, skal du overklokke velger du 955, skal du ikke overklokke kan de ekstra kronene ver verdt og bruke for og få litt høyere klokk.

Lenke til kommentar

Huff det er synd, trudde Lian Li var så flott. Lancool serien ser nok solid ut, men dei er ikkje av typisk Lian Li "minimalistisk" design og er av stål, så da er litt av karakteren vekke. Haf 922 ser bra ut, og eg har sett den anbefalt over alt, men eg trur det blir Fractal Design om ikkje den andre tråden min får noko respons.

 

Kult at kjøleren er god og at raid0 ikkje blir ei problemstilling. Takk for all den gode hjelpa HenrikPC.

 

Phyltre, i følge ett youtube klipp eg såg ser det ut til at Fractal Design har ein unik løsning til SSD, ved at mindre SSD'er kan skrues fast i normale HD plasser ved noken ekstra hol/skruar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...