Gå til innhold

Er det bare jeg som er hjernedød?


Newman

Anbefalte innlegg

Jeg har et Asus A7vKT133 chipset og en Tbird 1,4ghz. Nå er det like før jeg tar med PC-en ut og slår hele f***skapen i filler med slegga til fattern!!!

 

PC-en min "fryser" til stadighet helt uten grunn. Det kommer også en sinnsykt stygg pipelyd i høytalera mine når PC-en klikker. Den har vært klikk helt siden jeg fikk den, forutenom en 2 mndrs "klikke pause"... Jeg har prøvd flere cpu`er så det er ikke t-birdn som er problemet. Har ikke problemer med varme heller. (40-60C) Kan problemet være att Skjermkortet, lydkortet, nettverkskortet og ide-controllern kjører på samme irq? Skal snart på TG og jeg MÅ få fixa det før jeg drar!

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei!

Jeg har slitt med samme problemet. Maskinen henger seg uregelmessig, som oftest i sammenheng med avspilling av multimedia (lyd eller video).

Klikkelyden når den henger, kommer mest sannsynlig fra lydkortet (via høytalerne).

I mitt tilfelle var det en konflikt mellom lydkortet (Abit AU10) og den innebygde lydkortet på hovedkortet (selv om dette var disablet).

Måtte løse det med å fjerne lydkortet, slik at jeg nå ikke kan bruke surround anlegget. Litt kjipt, men jeg måtte ofre det for en stabil maskin.

Jeg har prøvd det meste med oppdaterte drivere uten at dette hjalp.

 

Mulig også at det er andre multimedia kort som skaper konflikten, f.eks. om du har et TV-kort eller liknende.

 

Vil anbefale deg å prøve å fjerne lydkortet først, og se hva som skjer.

Om du bruker W2K skal det ikke være noe problem med at forskjellige kort deler en IRQ (ofte deler de IRQ11), men BIOS bør være oppdatert.

 

Håper at dette var til litt hjelp

 

Arcade

Lenke til kommentar

Sammen med et Nvidia-chipset skjermkort og et et hovedkort med via chipset, kan du oppleve å få klikkelyder og skurrende lyd fra høytalerne vess ikke hele greier løser seg - isåfall trenger du en via latency fix (ikke noe offisiell patch, men en 3rd-party fix). - Løste problemet mitt på en tidligere maskin.

 

Kan også være en ide å sjekke pci-tabellen i håndboka slik at lydkort og skjermkort havner i pci-slotter som ikke deler irq'er med andre enheter i systemet (ofte deler agp og nærmeste pci-slot irq, en av slottene deler irq med usb'en osv.).

 

Samme Irq på skjermkort og lydkort er ALDRI noen god ide og resulterer nesten alltid at ting låser eller lager underfundige resultater. (Med mindre det er ACPI bios, men endte opp med å deaktivere denne for å fjerne problemer med ikke direct-input spill - Half-life etc.)

Lenke til kommentar

Ta ut alle kortene unntatt skjermkort... ja, la hovedkortet også stå der :razz:

Har du flere ram-brikker, ta ut alle unntatt èn. Altså, test systemet ditt med kun akkurat det du trenger for å boote.

Kjører det stabilt da?

Hvis ja, sett inn ett og ett kort, koble til en og en device igjen og se hvor det begynner å henge igjen. Kjør gjerne 3DMark test på hver nye start.

Ett sted må det skje en forandring...

 

-P-

Lenke til kommentar

Kunne jo gjøre det, men saken er at noen ganger tar det 2 min før PC-en klikker og andre ganger tar det 2 timer! I følge SiSoft Sandra så er det 7 enheter som kjører på irq 9! Jeg har prøvd å sette opp irq adressene manuelt i bios men det skjer ingenting. Noen ganger starter den heller ikke. Har prøvd å sette lydkort/nettverkskort på forskjellige plasser men ingenting skjer.

 

Når jeg installerte den latency pathcen så starta ikke PC-en :sad: Prøvde også å oppdatere Via4in1 driverne. Da kræsja det etter ca 2 sekunder.

Lenke til kommentar

Hvis du er en heldig eier av Creative lydkort, ville jeg tro at det er grunnen. Siden lydkortet til Creative trenger en egen irq for å funke normalt.

Det samme gjelder med Skjermkortet, den trenger også en egen irq, så du kan oppdatere BIOS og deretter sette opp irq slottene manuelt hvis det er mulig.

Går ikke det må du prøve og skifte plasser på kortene dine. Funker ikke dette anbefaler jeg å kjøre lydkortet som følger med på hovedkortet ditt (hvis du har det).

Lenke til kommentar

vent vent vent .. sa du at du hadde Asus A7V hovedkort? .. det er ofte problemer med det korte vs prosessor med mye MHz .. hvordan fsb har cpu'en din?

Eller.. har det vært 266fsb på de cpu'ene du har prøvd?

_________________

Windows 2000 Professional SP2

AMD Duron 800mhz (8x100)

Asus A7V

Gainward GeForce2 Pro/450 64mb DDR

256mb sdram

Maxtor 13GB harddisk :razz:

Soundblaster 128

 

[ Denne Melding var redigert av: dnivie på 2002-01-31 16:09 ]

Lenke til kommentar

Har et creative lydkort til 150 spenn... Er et Aopen GF2TI skjermkort. Fulgte ikke med noe lydkort til HK mitt. Kan heller ikke opdatere bios fordi jeg slo i stykker diskett stasjonen min :sad:

 

Tror jeg kanskje har et gammelt Turtle Beach pci lydkort liggendes en plass. Er det no vits å putte i dette lydkortet, eller suger det k***?

Lenke til kommentar

Fsb på cpun min er 133, men jeg kjørern på 100 for hvis jeg har på høyere enn 110mhz starter ikke PC-en.

 

Har også prøvd å sette fsb på ram til 100mhz uten at det hjelper. Har prøvd 2 cpuer og 2 lydkort og alle os`ene som finnes. Ingenting som funker

Lenke til kommentar

Heisann

Kjøpte og satt opp et A7V133 hovedkort nylig uten noen problemer i det heletatt. Det jeg gjorde var of researche litt før jeg i det heletatt fikk fingrene på kortet. Vil anbefale deg sterkt å stikke en tur til http://www.a7vtroubleshooting.com og studere litt.

 

Vil råde deg til å sette opp lydkortet ditt i PCI slot 3, nettverk i PCI slot 4 og evt. scsi kontroller i PCI slot 2. Ellers MÅ du legge inn Via 4in1 v4.37 driverene. Det bør også passe på å ha oppdaterte drivere til alt annet du har av hardware. Det er også viktig å legge inn drivere i mer eller mindre rett rekkefølge. I.E. 'fra bunn til topp', dvs. chipsett drivere og patcher, skjermkort, nettverkskort, scsi osv. Det du også MÅ HUSKE er å reboote mellom HVER ENESTE driver installasjon, selv om det er slitsomt. Dette grunnet at om du bare klæsjer inn alle driverene på en gang vil noen komponenter bruke samme minneområder og skape konflikter. Jeg fant ut dette 'the hard way' med å klæsje inn alle drivere på en gang, for så å finne ut at det peip som pokker når cpu'en min jobba. J***ig irriterende når jeg skulle se f.eks. DivX filmer.

 

Du bør også passe på å ha den nyeste BIOS flasha. Dette er så vidt jeg vet for tiden v1.007. BIOS og flashe program finner du på http://www.asus.com (Dette er VIKTIG).

 

Det er også smart å lese gjennom en BIOS guide å tweake å feilsøke BIOS instillingene dine på en riktig måte. Å blæste alt på full guffe å ikke bry seg mere med det er som regel ikke det smarteste med ny hardware (Også lært 'the hard way' :wink: )

 

Kommer ikke på noe mer i skrivende stund, men bare hold meg/oss underrettet om framgangen din, så skal i allefall jeg gjøre det jeg kan for å hjelpe deg.

 

http://www.a7vtroubleshooting.com har også noen meget informative men dog noe sovende forum.

 

Håper dette hjelper :smile:

 

Mvh,

Oxide

Lenke til kommentar

Tror jeg har fått det til å funke nå! Hd`n som jeg hadde Windows på var klikk. Den røyk i går og etter at jeg tok den ut har alt funka helt fint. En ting som var litt drit var at alle spilla minne blei borte! *snufs*

 

Takker for all hjelpen jeg har fått!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...