Bjarnemann Skrevet 23. mars 2010 Del Skrevet 23. mars 2010 Jeg mener, den inneholder masse grønt og kjøtt. Tar man den i lefse isteden for pita blir det mindre av de raske karbene også. Er dette så gæli a? Lenke til kommentar
Estella! Skrevet 23. mars 2010 Del Skrevet 23. mars 2010 du glemte alle de kiloene med olje og fett som er i kebaben og all dressingen de pleier å ta på Lenke til kommentar
different Skrevet 23. mars 2010 Del Skrevet 23. mars 2010 du glemte alle de kiloene med olje og fett som er i kebaben og all dressingen de pleier å ta på Olje = fett. Og forresten, fett er kalorier det også, på lik linje med alt annet. Fett er heller ikke mer usunt enn karbohydrater. Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 23. mars 2010 Del Skrevet 23. mars 2010 Tviler på at den udefinerbare kjøttmassen er så veldig sunn. Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 24. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 24. mars 2010 Det med dressingen ser jeg. Men er det ikke slik at fett er mer eller mindre frikjent nå? Ihvertfall fett i kjøtt og meieriprodukter. Lenke til kommentar
Knife Skrevet 24. mars 2010 Del Skrevet 24. mars 2010 (endret) En kalori er en kalori (jeg ser egentlig på som en kalori som en effekt, men ikke rette tården for å gå innpå det ) Kebab sunt, nja.. Grønt og kjøtt er jo det, men hva er kvaliteten? Fett gjør jo ingenting så lenge du er aktiv. Endret 24. mars 2010 av Pijus Lenke til kommentar
L4r5 Skrevet 24. mars 2010 Del Skrevet 24. mars 2010 Tviler på at den udefinerbare kjøttmassen er så veldig sunn. Derfor man bare spiser kebab av god kvalitet og med rent kjøtt i stedet for random farse. Lenke til kommentar
different Skrevet 24. mars 2010 Del Skrevet 24. mars 2010 Brødet i kebab er ikke sunt. Hvetemel er satan. Lenke til kommentar
Bjarnemann Skrevet 24. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 24. mars 2010 Det er jeg klar over, var derfor jeg i hovedsak tenkte på med lefse. For da blir det litt mindre brød og karbs Men altså, hva kan være galt med kjøttet, det er vel 100%? Og grønt er sunt. Så da står vi vel igjen med dressingen, hvor "ille" er fettet her om man feks sammenligner med meieriprodukter eller kjøtt? Lenke til kommentar
Craap Skrevet 24. mars 2010 Del Skrevet 24. mars 2010 du glemte alle de kiloene med olje og fett som er i kebaben og all dressingen de pleier å ta på Olje = fett. Og forresten, fett er kalorier det også, på lik linje med alt annet. Fett er heller ikke mer usunt enn karbohydrater. Jo.. matvarer med mye mettet fett er det mtp. kolesterol Lenke til kommentar
different Skrevet 24. mars 2010 Del Skrevet 24. mars 2010 (endret) du glemte alle de kiloene med olje og fett som er i kebaben og all dressingen de pleier å ta på Olje = fett. Og forresten, fett er kalorier det også, på lik linje med alt annet. Fett er heller ikke mer usunt enn karbohydrater. Jo.. matvarer med mye mettet fett er det mtp. kolesterol Feil. Det er plenty lesestoff for deg der ute, men jeg quoter en på forumet her for å gjøre det litt enklere for deg. Slutt med vranglære er du snill. den gamle tanken om at "fett setter seg fast i blodårene"... den er for latterlig. Den er faktiskt bevist feil. Fordi FETT KAN IKKE FRAKTES I BLODET. Fettet blir fraktet i lipoproteiner. Som LDL, blant annet. Tror du LDL er et kolesterol? Feil. Det er et lipoprotein, som bærer kolesterol INNPAKKET i seg, og tømmer det ut i celler, som trenger det for å bygge hormoner, vedlikeholdsarbeid og lignende. For mye umettet fett gjør celleveggene myke og ustabile, og da trenges det mer kolesterol for å stabelisere dem. Derfor sier man at umettet fett er bra for blodet, fordi det senker kolesterolet. Det senker kroppens mest nyttige molekyl. What About Cholesterol? And what about cholesterol? Here, too, the public has been misinformed. Our blood vessels can become damaged in a number of ways-through irritations caused by free radicals or viruses, or because they are structurally weak-and when this happens, the body's natural healing substance steps in to repair the damage. That substance is cholesterol. Cholesterol is a high-molecular-weight alcohol that is manufactured in the liver and in most human cells. Like saturated fats, the cholesterol we make and consume plays many vital roles: •Along with saturated fats, cholesterol in the cell membrane gives our cells necessary stiffness and stability. When the diet contains an excess of polyunsaturated fatty acids, these replace saturated fatty acids in the cell membrane, so that the cell walls actually become flabby. •When this happens, cholesterol from the blood is "driven" into the tissues to give them structural integrity. This is why serum cholesterol levels may go down temporarily when we replace saturated fats with polyunsaturated oils in the diet.46 •Cholesterol acts as a precursor to vital corticosteroids, hormones that help us deal with stress and protect the body against heart disease and cancer; and to the sex hormones like androgen, testosterone, estrogen and progesterone. •Cholesterol is a precursor to vitamin D, a very important fat-soluble vitamin needed for healthy bones and nervous system, proper growth, mineral metabolism, muscle tone, insulin production, reproduction and immune system function. •The bile salts are made from cholesterol. Bile is vital for digestion and assimilation of fats in the diet. •Recent research shows that cholesterol acts as an antioxidant.47 This is the likely explanation for the fact that cholesterol levels go up with age. As an antioxidant, cholesterol protects us against free radical damage that leads to heart disease and cancer. •Cholesterol is needed for proper function of serotonin receptors in the brain.48 Serotonin is the body's natural "feel-good" chemical. Low cholesterol levels have been linked to aggressive and violent behavior, depression and suicidal tendencies. •Mother's milk is especially rich in cholesterol and contains a special enzyme that helps the baby utilize this nutrient. Babies and children need cholesterol-rich foods throughout their growing years to ensure proper development of the brain and nervous system. •Dietary cholesterol plays an important role in maintaining the health of the intestinal wall.49 This is why low-cholesterol vegetarian diets can lead to leaky gut syndrome and other intestinal disorders. Cholesterol is not the cause of heart disease but rather a potent antioxidant weapon against free radicals in the blood, and a repair substance that helps heal arterial damage (although the arterial plaques themselves contain very little cholesterol.) Endret 24. mars 2010 av different Lenke til kommentar
aluxez Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Skjønner ikke tanken med at "alt jeg spiser er bra så lenge det ikke er karbohydrater i det". Kalorier er jo kalorier uansett om det kommer fra fett eller karbohydrater og fett har dobbelt så mange kalorier i seg. Og proteiner har like mye energi som karbohydrater. Men alt i alt kommer det ann på hva du trener, om noe. Lenke til kommentar
Tjorven #138 Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Det er ingen av ingrediensene i en kebab som kan defineres som usunn. Hvor stort måltid en kebab er er vell heller det riktige spørsmålet :-) Lenke til kommentar
Knife Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Skjønner ikke tanken med at "alt jeg spiser er bra så lenge det ikke er karbohydrater i det". Kalorier er jo kalorier uansett om det kommer fra fett eller karbohydrater og fett har dobbelt så mange kalorier i seg. Og proteiner har like mye energi som karbohydrater. Men alt i alt kommer det ann på hva du trener, om noe. En kalori som kommer fra sukker er ikke det samme som en kalori som kommer fra fett. Lenke til kommentar
War Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 (endret) Holder du deg innen for kcal-inntaket ditt så er det vel bare å spise kebab. Forskjellene vil være hva du ellers hadde fått ut av en renere proteinkilde, bedre type fett og en annen karbkilde om du hadde valgt noe annet. Hvor tung er en fisk? Hvor langt er et tau? Er kebab usunt? Blir for relativt. Endret 25. mars 2010 av War Lenke til kommentar
Tjorven #138 Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Skjønner ikke tanken med at "alt jeg spiser er bra så lenge det ikke er karbohydrater i det". Kalorier er jo kalorier uansett om det kommer fra fett eller karbohydrater og fett har dobbelt så mange kalorier i seg. Og proteiner har like mye energi som karbohydrater. Men alt i alt kommer det ann på hva du trener, om noe. Det har de senere år vært stort fokus på lov carb dietter, å se på et slikt kosthold for sunt er en stor vrangforestilling. Lenke til kommentar
rvenes Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Er bare å slutte å ete, det er farlig. Er ikkje den tingen du kan daue av i dag skal vi følge alle rådene. Lenke til kommentar
War Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Er man overvektig /på veg dit så er det "sunnere" å kutte i kcal- så man kommer i balanse en å kun endre til sunne matvarer for å så ha like mye totalt. Det er sunnest å kutte i kcal-inntaket og deretter å velge de rette råvarene. Lavkarb er like bra som moderatkarb for en diett, det er ikke noe essensiellt. Lenke til kommentar
Tjorven #138 Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 En kalori som kommer fra sukker er ikke det samme som en kalori som kommer fra fett. Det er ikke meningen å være på krigstien idag, men du tar feil! :-) En kalori er den energimengde som skal til for å heve temperaturen av ett gram vann én Kelvin, ved et trykk på én atmosfære. Så jo en kalori er en kalori Lenke til kommentar
Tjorven #138 Skrevet 25. mars 2010 Del Skrevet 25. mars 2010 Er bare å slutte å ete, det er farlig. Er ikkje den tingen du kan daue av i dag skal vi følge alle rådene. Eller så snur vi den på hode... Spis hva faen du vil men forsøk å holde snøring på kalori inntaket :-) Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå