Gå til innhold

Macbook lader ikke


Gjest Slettet-Axby2kEH

Anbefalte innlegg

Gjest Slettet-Axby2kEH

Min macbook bestemte seg i går for å slutte å lade batteriet når den var tilkoblet strøm. Maskinen fungerer fint med laderen i, men dør så fort den blir tatt ut. Laderen lyser grønt, men har blinket (bittelitt) av og til. Jeg har nå prøvd å resette både SMC og PRAM uten hell. Så det jeg lurer på:

 

- Noen tips til hvordan jeg kan sjekke hvor det er noe galt? Batteri/lader/maskinen? Når macen kjører greit så lenge lader er koblet i, vil det si at den fungerer som den skal ellers?

- Er et batteri som plutselig dør (eller en annen ting inni der som evt må byttes ut) etter i underkant av 2,5 år med rimelig hard bruk en reklamasjonssak?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Hei. Det høres ut som at batteriet ditt kan være gåent, men det er vanskelig å si uten videre. Når du har laderen og batteriet i maskinen, hva sier batteristatusen i menylinjen?

 

Det er et sett parametere som bestemmer hvorvidt du får nytt batteri eller ikke (dette anses som forbruksvare og dekkes ikke av den vanlige fem års reklamasjonsretten som gjelder på det meste av øvrig maskinvare) og siden batteriet ditt er over to år gammelt tviler jeg på at de vil dekke det. Du kan alikevel prøve å ringe Apple og se om de kan gjøre et unntak. Om de gjør det, kan du sende det inn til en servicepartner og få det byttet inn i et nytt. Dette beror selvfølgelig på om det faktisk er batteriet som er defekt og ikke den interne ladekabelen mellom batteriet og hovedkortet.

 

Håper dette hjelper. :)

Lenke til kommentar

Det er et sett parametere som bestemmer hvorvidt du får nytt batteri eller ikke (dette anses som forbruksvare og dekkes ikke av den vanlige fem års reklamasjonsretten som gjelder på det meste av øvrig maskinvare) og siden batteriet ditt er over to år gammelt tviler jeg på at de vil dekke det.

 

MacBook Pro batteriet mitt stoppet å virke i forigårs. Maskinen er forstatt litt under 2 år gammel, så jeg kan kanskje få et nytt batteri av Humac/Apple?

Lenke til kommentar

 

MacBook Pro batteriet mitt stoppet å virke i forigårs. Maskinen er forstatt litt under 2 år gammel, så jeg kan kanskje få et nytt batteri av Humac/Apple?

 

Det er ikke umulig, men det kommer an på mengden ladesykluser. Det beste du kan gjøre er å sende det inn og se hva de kan gjøre. :)

Lenke til kommentar

Det er noe strøm igjen i batteriet, men problemet er at den ikke vil lade.

System profiler sier batteriet har hatt 74 ladesykluser. Antar den ikke teller mens jeg har hatt den i Windows?

 

Charge Information:

Charge remaining (mAh): 116

Fully charged: No

Charging: No

Full charge capacity (mAh): 522

Health Information:

Cycle count: 74

Condition: Check Battery

Endret av Issun
Lenke til kommentar

Har du norsk Mac OS X, så har du det. På engelsk er det: "About this Mac" --> "More Info" --> "Power" (uner Hardware)

 

Har hatt norsk og har engelsk nå, så jeg vet det er der.

Kanskje ikke nøyaktig "På/Av" men det er med i kategorien på siden.

Endret av Issun
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...