potetgulll Skrevet 19. mars 2010 Del Skrevet 19. mars 2010 (endret) jeg lurte på hvorfor drikke/spise rå egg? jeg har hørt at det inneholder masse proteiner(isåfall hvor mye?) som forsvinner når du steker/koker det er det verdt det? og er det no risiko i forhold til sykdomer/bakterier? og hvis jeg skulle begynt å spise/drikke rå egg hvor ofte? Endret 19. mars 2010 av potetgulll Lenke til kommentar
Donnie Darko Skrevet 19. mars 2010 Del Skrevet 19. mars 2010 Folk drikker vel rått egg trolig fordi det er kjapt og enkelt. jeg har hørt at det inneholder masse proteiner(isåfall hvor mye?) som forsvinner når du steker/koker det Vel, jeg har hørt det motsatte. Lenke til kommentar
Ferendaz Skrevet 19. mars 2010 Del Skrevet 19. mars 2010 Eggehviten er bare protein, om du steker den eller ikke. Som Darko sier spiser noen egg rå fordi det er raskere enn å steke dem. Du får smake selv, så finner du fort ut at det er verd bryet å steke eller koke dem =) Lenke til kommentar
Mt. Eden Skrevet 20. mars 2010 Del Skrevet 20. mars 2010 Har hørt at kroppen ikke klarer å utnyttet proteinene i rå egg mer enn 60-70%, i motsetning til opp mot 100% hvis man steker/koker eggene. Man KAN bli smittet av salmonella, men faren er lav i Norge pga. mattilsynets tiltak. Lenke til kommentar
Yamato47 Skrevet 21. mars 2010 Del Skrevet 21. mars 2010 Det stemmer, kroppen klarer i liten grad å utnytte proteiner fra råe egg. Mens blir de varmebehandla tar kroppen opp nesten alt. Har ikke tatt vare på referansene jeg har sett om dette. Dette er egentlig allmenn kunnskap. Lenke til kommentar
War Skrevet 21. mars 2010 Del Skrevet 21. mars 2010 Posten over stemmer, det er ca 50% lavere opptak når den er rå. Merk at det kun gjelder eggehviten. Det kan være skadelig på lik linje som rå kylling, bakterier fordøyelsen ikke har enzymer for å bryte ned. når det kommer til egget så er det at avidin binder biotin. Varm eggehvitten til den stivner så bryter du ned avidinet og kroppen vil kunne ta opp all proteinen. Råe egg er en myte fra 80-tallet. Lenke til kommentar
Mr.Duklain Skrevet 21. mars 2010 Del Skrevet 21. mars 2010 Har hørt at kroppen ikke klarer å utnyttet proteinene i rå egg mer enn 60-70%, i motsetning til opp mot 100% hvis man steker/koker eggene. Man KAN bli smittet av salmonella, men faren er lav i Norge pga. mattilsynets tiltak. har hatt både sam og ella< på besøk går fort over Lenke til kommentar
Pollador Skrevet 22. mars 2010 Del Skrevet 22. mars 2010 Rå eggehviter inneholder stoffet avidin som bindes til biotin slik at det ikke kan opptas fra fordøyelseskanalen. Men dette har vel War allerede sagt. Lenke til kommentar
dragon95 Skrevet 19. mai 2010 Del Skrevet 19. mai 2010 Skjekk her: http://www.næringsinnhold.no/ Her kan du søke på forskjellige matvarer å finne ut hvor mye proteiner, karbo osv det er i det. Lenke til kommentar
Krom-stag Skrevet 29. mai 2010 Del Skrevet 29. mai 2010 Rå egg var vel en 80-talls myte, har jeg hørt på forumet . Lenke til kommentar
Matsemann Skrevet 31. mai 2010 Del Skrevet 31. mai 2010 Du må ikke høre så mye Og du må slutte å synse så mye. Evt. komme med hva du mener er rett isteden for å svare på måten du gjør her på forumet. Folk over har skrevet hva jeg tror er rett. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå