Gå til innhold

hva er greia med rå egg?


Anbefalte innlegg

jeg lurte på hvorfor drikke/spise rå egg? jeg har hørt at det inneholder masse proteiner(isåfall hvor mye?) som forsvinner når du steker/koker det

 

er det verdt det?

 

og er det no risiko i forhold til sykdomer/bakterier?

 

og hvis jeg skulle begynt å spise/drikke rå egg hvor ofte?

Endret av potetgulll
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Posten over stemmer, det er ca 50% lavere opptak når den er rå.

Merk at det kun gjelder eggehviten.

 

Det kan være skadelig på lik linje som rå kylling, bakterier fordøyelsen ikke har enzymer for å bryte ned.

 

når det kommer til egget så er det at avidin binder biotin.

Varm eggehvitten til den stivner så bryter du ned avidinet og kroppen vil kunne ta opp all proteinen.

 

 

Råe egg er en myte fra 80-tallet.

Lenke til kommentar

Har hørt at kroppen ikke klarer å utnyttet proteinene i rå egg mer enn 60-70%, i motsetning til opp mot 100% hvis man steker/koker eggene.

Man KAN bli smittet av salmonella, men faren er lav i Norge pga. mattilsynets tiltak.

har hatt både sam og ella< på besøk går fort over :)

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...