dedLy_sCoRpIoN Skrevet 17. mars 2010 Del Skrevet 17. mars 2010 Lagde greske karbonader etter oppskriften i bunnen av posten, men syns det var veldig mykje mjøl med her - blei iallefall det når eg lagde mat etter den oppskrifta. Skal mjølen brukast på ein lur måte som ikkje er direkte i deigen, er det glømt litt vatn her, eller er det for mykje kveitmjøl i oppskrifta? Ville gjerne fått til desse på ein skikkeleg måte, så all hjelp mottas med takk! Oppskrifta: Keftédhes Greske kjøttkaker/karbonader. Disse er like viktige for en greker som for en nordmann når det gjelder "mors hjemmelagede kjøttkaker". 450 g karbonadedeig 2 skiver loff/fint brød uten skorper 2 ss melk 3 ss olivenolje 50 g smør 1 liten løk 1 fedd hvitløk 1 liten gulrot, fint revet 1 tomat, flådd og hakket 4 ss hakket frisk persille 2 ss rødvin Salt og pepper, friskrevet etter smak 225 g hvetemel Fremgangsmåte: Lag deigen i en stor bolle. Legg brødet på en tallerken, dynk dem i melken. La de ligge i melken til den er absorbert, før en legger den i karbonadedeigen. Arbeid alt godt sammen. Varm opp 1 ss av oljen og litt av smøret i en god stekepanne. Legg i løk, gulroten, hvitløken og tomaten, surr dette sammen i pannen til løken er blitt brun. Bland grønnsakene sammen med persille, vin salt og pepper. Miks alt sammen og la deigen få vile seg i 30 min. Etterpå varmer en opp resten av olivenoljen og smøret. Stek karbonadene forsiktig ca 5 min på hver side. Kan severes kalde eller varme. Tilbake til toppen. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 17. mars 2010 Del Skrevet 17. mars 2010 Mjølet skal vel brukast til å justere konsistensen på karbonadene, bruk så mykje som nødvendig. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå