Gå til innhold

greske karbonader (Keftédhes) og kveitmjøl


Anbefalte innlegg

Lagde greske karbonader etter oppskriften i bunnen av posten, men syns det var veldig mykje mjøl med her - blei iallefall det når eg lagde mat etter den oppskrifta. Skal mjølen brukast på ein lur måte som ikkje er direkte i deigen, er det glømt litt vatn her, eller er det for mykje kveitmjøl i oppskrifta? Ville gjerne fått til desse på ein skikkeleg måte, så all hjelp mottas med takk!

 

Oppskrifta:

 

Keftédhes

Greske kjøttkaker/karbonader. Disse er like viktige for en greker som for en nordmann når det gjelder "mors hjemmelagede kjøttkaker".

 

450 g karbonadedeig

2 skiver loff/fint brød uten skorper

2 ss melk

3 ss olivenolje

50 g smør

1 liten løk

1 fedd hvitløk

1 liten gulrot, fint revet

1 tomat, flådd og hakket

4 ss hakket frisk persille

2 ss rødvin

Salt og pepper, friskrevet etter smak

225 g hvetemel

 

Fremgangsmåte: Lag deigen i en stor bolle. Legg brødet på en tallerken, dynk dem i melken. La de ligge i melken til den er absorbert, før en legger den i karbonadedeigen. Arbeid alt godt sammen. Varm opp 1 ss av oljen og litt av smøret i en god stekepanne. Legg i løk, gulroten, hvitløken og tomaten, surr dette sammen i pannen til løken er blitt brun. Bland grønnsakene sammen med persille, vin salt og pepper. Miks alt sammen og la deigen få vile seg i 30 min. Etterpå varmer en opp resten av olivenoljen og smøret. Stek karbonadene forsiktig ca 5 min på hver side. Kan severes kalde eller varme. Tilbake til toppen.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...