simenss Skrevet 12. mars 2010 Del Skrevet 12. mars 2010 Har latt meg inspirere av Sørlandschips' nye cashewnøtter med krydder, og har kjøpt meg en pose usaltede cashewnøtter. Spørsmålet er bare: hvordan får jeg festet krydderet til cashewnøttene? Steke med olje er kanskje en mulighet, men da blir det vel ikke like sunt. Noen idé om hvordan dette kan la seg gjøre på en sunn måte? Lenke til kommentar
HValder Skrevet 12. mars 2010 Del Skrevet 12. mars 2010 Steik dei i olje, olje er sunt Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 12. mars 2010 Del Skrevet 12. mars 2010 Steik dei i olje, olivenolje er sunt Lenke til kommentar
HValder Skrevet 12. mars 2010 Del Skrevet 12. mars 2010 (endret) Nei, olje generelt er sunt. Endret 12. mars 2010 av HValder Lenke til kommentar
HValder Skrevet 12. mars 2010 Del Skrevet 12. mars 2010 Kom heller med bevis på det motsatte, så vidt meg er bekjent er det allmenn kunnskap at olje er sunt. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 12. mars 2010 Del Skrevet 12. mars 2010 Javel. Du kan jo f.eks se på forholdet mellom omega-6 og omega-3-syrer i de fleste vegetabilske oljer. Det burde være nok til å avbevise at de fleste oljene er sunne. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Javel. Du kan jo f.eks se på forholdet mellom omega-6 og omega-3-syrer i de fleste vegetabilske oljer. Det burde være nok til å avbevise at de fleste oljene er sunne. Det gjeld olivenolje også. Men, olivenolje har visstnok ein del positive effekter i forhold til andre oljer. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Det er for så vidt sant. Jeg har aldri rukket å lese meg opp på hva som gjør olivenolje så spesiell. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Hovudgrunnen til at eg brukar olivenolje er fordi den smakar bedre enn ein del andre oljer . Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Det er et veldig godt poeng. Lenke til kommentar
Andreasfe Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 (endret) Sørlandschips sine store cashewnøtter med havsalt og pepper overgår det meste av snacks. Helt nydelig! De er heller ikke druknet i olje, som mye annen slags nøtter som selges. Angående olje, så gjelder den gode gamle regelen; alt med måte. Og mengden olje man får i seg med en pose Sørlandchips cashewnøtter er godt innenfor "med måte". Foreslår Vita Hjertego' når det gjelder olje. Da får du litt av hvert, og så lenge du ikke drukner nøttene i oljen så trenger du overhodet ikke bekymre deg. Dryss over ditt favorittkrydder og nøttene kan faktisk fremdeles anses som et halveis sunt mellommåltid. Endret 13. mars 2010 av Andreasfe Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Jeg syntes faktisk ikke de var så fantastisk gode. Synes de hadde en litt, uheldig, ubehagelig ettersmak. Litt søtt kanskje? Vita Hjertego' er absolutt ikke bra. Men som sagt, alt med måte. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 (endret) Det er for så vidt sant. Jeg har aldri rukket å lese meg opp på hva som gjør olivenolje så spesiell. Nå har ikke jeg så alt for mye greie på oljer og fettsyrer generelt men jeg kan prøve å forklare. Arrester meg gjerne dersom jeg feilinformerer Olivenolje er muligens sunnere en flere andre oljer, det skal være sagt, men det betyr nok ikke at det bare er bra. F.eks. den flasken extra-virgin olivenolje jeg har her hjemme ineholder 15% mettede fettsyrer. Som du helt sikkert vet er det de mettede fettsyrene som ikke er bra. Grunnen til at olivenolje og flere andre vegetabilske oljer er å annbefale er at de produserer i hovedsak høy-tetthets lipoproteiner. Smør og mye annet fast fett produserer mye lav-tetthets lipoproteiner som ikke er bra. Når jeg sier fast fett så mener jeg ikke alt fast fett. Du kan få flerumettede fettsyrer i fast form også, dersom de er på trans form. Endret 14. mars 2010 av dePt Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 Jeg har på ingen måte tatt standpunkt til hele opplegget med mettet fett. Jeg har dog STØRRE grunn til å tro at det ikke er så farlig som de fleste skal ha det til grunnet dårlig forskning på området. Nå må du ikke glemme at smør og animalsk fett produserer MER HDL enn LDL, og det faktum at det er en subgruppering av LDL igjen. Jeg så kjapt gjennom et par vitenskapelige artikler, og får inntrykk av at det er fenoler som gjør olivenoljen så gunstig. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 Finnes det fenoler i olivenolje? Lenke til kommentar
^fmj Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 Kom heller med bevis på det motsatte, så vidt meg er bekjent er det allmenn kunnskap at olje er sunt. Palmeolje f. eks er ikke sunt. Lenke til kommentar
HValder Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 dePt: Enn så lenge held kanskje det utsagnet, men debatten om metta vs umetta feitt rasar for fullt om dagane og det er betydelege mengder forskning som viser at metta feitt kanskje ikkje er storeslemmen likevel. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 Det gjør det, blant annet de som setter så god smak. Helt riktig Hvalder. Dog er palmeolje, slik den er i de fleste produkter, entydig ikke bra. Som regel oksidert og herdet. Lenke til kommentar
dePt Skrevet 14. mars 2010 Del Skrevet 14. mars 2010 Godt mulig det. Man kan også notere seg at det finnes mange flerumettede fettsyrer som produserer LDL. Flere trans-fettsyrer gjør jo det, men det skriver de ikke på innholdslisten Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå