Gå til innhold

valg av landeveissykkel


damnit

Anbefalte innlegg

heihei.

beklager for at jeg poster en tråd som dette, regner med at det kryr av dem:)

trenger rett og slett hjelp med sykkelvalg og er selv helt blank. pga mye sykdom som krever litt trening så har jeg nå lyst til å tilbringe sommeren på ett sykkelsete. har lett overalt på nettet men blir ikke noe klokere:/ har bestemt meg for å bare klinke til på en sykkel hos http://www.bikebuster.no/ . jeg trenger ikke noen spesielt bra sykkel men jeg vil bare unngå ett "katta i sekken" kjøp. fint om en eller annen her inne med litt kompetanse kunne hjulpet meg med valget. http://www.bikebuster.no/sykler-race.html?s=&ma=&c=&mi=&p=&pa=1&d=1&f=1&sp=10&sb=4 tittet litt på de til under 10 000,- her, da jeg ikke vil betale noe mer enn dette:)

håper på svar

hilsen erik

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg er ingen syklist, men har syklet endel de siste 2 årene, for det meste til jobb, men også litt treningssykling sammen som trening til ritt.

Jeg har en sykkel jeg kjøpte for 10 år siden, kostet meg da 3500 kr ny, nedsatt fra 5 000 på et vintersalg. I tillegg kom sykkelsko.

 

Jeg har i utgangspunktet den holdningen at det fremdeles er en stund før det er sykkelen som begrenser hvor fort jeg kommer meg frem, jeg skal sykle en del før jeg føler 10 000 kr på en ny sykkel er verdt pengene.

 

Det er svært mange som kjøper seg 10-20 000kr sykler (riktig nok gjerne da middelaldrende menn) og sykler mens det er tour de france på TV, for så å sette den i garasjen og glemme hele greien.

 

Så rådene mine er:

-Det er ikke sikkert du trenger en så dyr sykkel, være sikker på at dette er noe du vil drive med før du blåser masse penger på det-

-Det kan finnes gode sykler brukt

-Jeg ville prøvesatt på sykkelen først, ikke kjøpt usett fra nett. Tror også veiledning fra ansatte i en sykkelbutikk vil være verdt endel her.

-Finn noen å sykle med. Det gjør det hele mye gøyere. Hvis du bor på et noenlunde stort sted finnes det ofte treningsgrupper du kan slenge deg med (da bør du kanskje ha litt erfaring først).

Lenke til kommentar

Hva er det du skal bruke sykkelen til, og hvor mye tenker du å bruke den? Noe snakk om å bli med på noen ritt?

Det er veldig mye fornuftig i det Ekko sier her, bruktkjøp er noe av det mest fornuftige man kan gjøre om man finner seg riktig sykkel. Evt. så kan det være lurt å gå i de lokale sykkelbutikkene og finne overliggere fra i fjor, disse burde det være mulig å få 30% på, samt at du får god hjelp til å finne en sykkel som passer deg ved at du får prøvd den og at betjeningen skal kunne hjelpe deg. Men det er så absolutt ikke bortkastede penger om du skulle bruke 10'000 på en sykkel om man da faktisk ender opp med å bruke den. Jeg vil egentlig påstå at det kan være lurere å bruke litt penger på en sykkel som ikke veier for mye, og som er utstyrt med gode komponenter. På den måten vil man trives på sykkelen.

Nei, ta deg en tur i de lokale sykkelsjappene og hør med betjeningen der!

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Jeg brukte vel nesten 18 000 kroner på en landeveis sykkel og angrer ikke den er en fryd og sykle på sykla trondheim oslo ifjor og en del av at jeg kom igjennom var en god sykkel pga at jeg ikke fikk trent så mye pga avsluttende eksamen. Sykla på en veldig gammel sykkel til faren min før det og jeg skal si deg at selv om man selvsagt betaler litt for merke er det også en helt annen sykkel glede å sykle på en god sykkel, som de andre har sagt det finnes noen perler på bruktmarkedet sjekk annmeldelser og snakk med noen butikker som kan sykkel.

Endret av Zimmerh
Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Se hverfall etter en sykkel med en god alu ramme istede for carbon når du skal handle i 15-10.000kr klassen. En god alu ramme er som oftes bedre en en billig carbon ramme som består av mye lim og carbon av dårlig kvalitet til lav pris. Det ble hverfall jeg fortalt når jeg kjøpe min første racer sykkel!

 

Men er du heldig kan man jo komme over sykkler som er nedsatt med 30-40% i season skifte på høsten osv, og da kan man jo gjøre gode kjøp på 20-15.000kr sykkler :)

 

 

Men ikke kjøp en slik sykkel bare for og tråkke litt mens der er Tour de france på TV da :p

Endret av mX mann
Lenke til kommentar

Jeg betalte 175,- for min landeveissykkel =)

En gammel crescent sykkel =)

 

Trenkte da litt justering, nytt sete [100,-], to nye dekk [Litt over 400] To nye slanger [100,-]

 

Ble en relativt billig sykkel og relativt god. Litt tung i girene syntes jeg når man har syklet en lang tur og er sliten, men bare å komme seg i form så går det nok greit =)

Lenke til kommentar
  • 9 måneder senere...

Lurt å kjøpe en overligger slik som de over meg sier! og ikke kjøp den billigste du kommer over (aka komme inn i sykling sykler), da "vokser" du fort fra de.

 

Det er veldig mange som kjøper ny sykkel engang i året, og selger den gamle til halvparten av hva de selv betalte, mye bra å finne der!

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...