fiskebollebiff Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 Her kan man diskutere alt om hjemmelaget pizza, personlig foretrekker jeg en Italiensk inspirert pizza med tynn bunn og mozarella. Bruker du steinplate? eller lager du tomatsausen selv?: Diskuter. Lenke til kommentar
Leo_Khenir Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 Jeg tilhører nok leiren "Gullrekka-pizzaen" (so named fordi jeg tror det er den vanligste hjemmelagede fredagspizzaen i Norge): Tykk bunn som hever under steking, skikkelig tykk skorpe. Fyllet helt selvkomponert. Min vanligste variant er å brune kjøttdeig og løk, kanskje litt champignon, rører dette inn i tomatpure og smaker til med salt og pepper. Opp på deigen, på med osten (revet Norvegia), sleng i stekeovnen. Nytes best med kald pils/cola. Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 11. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 11. mars 2010 Tidligere har jeg hatt hell med og lage pizza i panne( skjokoladekakepanne) olje panna godt med en god olje, og lag deretter pizza på vanlig vis. Lenke til kommentar
Analmeth Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 (endret) Relativt tynn og sprø bunn. Bortsett fra ost og saus bruker jeg bare å ha rødløk og mais, liker ikke å ha så mye på pizzaen. e: Og pepperoni selvsagt, helvete. Endret 11. mars 2010 av Frdlr Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 12. mars 2010 Del Skrevet 12. mars 2010 Jeg liker min napolitansk-inspirert. Altså er det tynn bunn, helst stekt på steinbunn. Bunnen er jo det vanskeligste, og viktigste, med hele pizzaen. Hva fyll angår lager jeg en hybrid av margharita og marinara. Altså tomatsaus med hvitløk, oregano og litt løk, tomater i skiver, håndrevet mozzarella og olivenolje. Pleier å toppe med noen basilikumblader etter steking. Fandenivold så godt, men veldig stress med å lage bunn. Lenke til kommentar
Dkdaffy Skrevet 12. mars 2010 Del Skrevet 12. mars 2010 Hmm, tipper at denne vil være fin å ha i mine innlegg Selv pleier jeg å lage det raskt og enkelt, tynn bunn, kline godt på med idun ketchup(jess, bruker ikke tomatsaus) ferdig revet smårettskinke og norvegia. Topp det hele med oregano/pizzakrydder eventuelt grillkrydder(funker overraskende bra) det enkleste er ofte det beste, jeg klager ikke hvertfall Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 13. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 13. mars 2010 Når jeg lager tomatsaus så skreller jeg plommetomater for deretter ta ut frøene, og legger de i en kjele der de blir stavmikset og krydret med oregano, salt, pepper og basilikum, denne grøten kokes i ca. En halv time++,( til vannet har fordampet slik at det blir saus oog ikkke saft. Avkjøles litt og spredes utover pizza. Lenke til kommentar
weebl Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 bruker å lage tacopizza med kyllingkjøttdeig sekt i tacokrydder med tabasco og andre gode spicy krydder. så har jeg tomatsausen oppi kjøttdeigen og smaker til med mere krydderier og litt sukker, har i en paprika. så smører jeg dette over bunnen, har på masse ost og så har jeg på litt paprika og greier oppå så den ser litt mer spennende ut Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Når jeg lager tomatsaus så skreller jeg plommetomater for deretter ta ut frøene, og legger de i en kjele der de blir stavmikset og krydret med oregano, salt, pepper og basilikum, denne grøten kokes i ca. En halv time++,( til vannet har fordampet slik at det blir saus oog ikkke saft. Avkjøles litt og spredes utover pizza. Hvordan skreller du en tomat? Hehe. Lenke til kommentar
fiskebollebiff Skrevet 13. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 13. mars 2010 Trikset når du skal skrelle tomat er varmt vann, kok opp nok vann til og dekke alle tomatene, og skjer et snitt i alle tomatene, deretter heller du vann over de og venter til du kjenner skallet løsner, dette gjøres i en bolle eller kjele. Pass på og ikke la tomatene ligge forlegne. Lenke til kommentar
MagnusW Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Må ha denne i mine innlegg. Mange gode tips her. Skal se om jeg får laget noe mer spennende enn fredagspizzaen her i huset: Tykk bunn med tomatsaus fra boks. Har på kjøttdeig, purre, salt, pepper, kanskje noe annet spennende krydder og topper det hele med revet ost. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 13. mars 2010 Del Skrevet 13. mars 2010 Det var slik jeg regnet med du mente. Hørtes bare så rart ut med "skrellet". Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå