Gå til innhold

Få pcen stille, bytte CPU og GPU kjøler.


RastaXP

Anbefalte innlegg

Hei, godtfolk. Jeg har en stasjonær pc jeg kunne tenkt meg å få stille. Det er en socket 775 E6400 processor med boxed kjøler som er roten til all støyen. I tillegg har jeg et eldre Radeon X1900GT skjermkort som jeg også tror bråker endel. Jeg har ikke peiling på kjølere og slikt, så om noen vet om noe som kunne passe, og som i tillegg bråker lite?

Evt. tenker jeg å oppgradere skjermkortet da det kanskje er uøknonomisk å kjøpe ny kjøler til et så gammelt kort, men vet ikke om støynivået på nyere kort er like sjenerende, så om noen har innspill på det feltet - fyr løs.

 

Takk for svar. :)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Kan starte med CPU kjøler:

I budsjettklassen er Freezer 7 Pro Rev.2 tilnærmest uslålig.

Vil du legge litt ekstra cash i CPU kjøleren, har du kjølere fra Noctua og Thermalright

 

Når det gjelder nyere kort, så blir svaret både ja og nei på spørsmålet om støynivå. Kjøper du et nytt skjermkort med vanlig stock kjøler, blir det lite å hente. Derimot kan du få kjøpt skjermkort med bedre og mer støysvak kjølere. Mest kjent her er Sapphire med sin Vapor-X kjøler, HIS med sine iCooler / IceQ kjøler og PowerColor med PCS+ / SCS - Som eksempelvis skjermkortet PowerColor SCS3 HD5750. Dette kortet er passivt kjølt, som vil si uten vifter og dermed lydløst. Nå er ikke HD 5750 noe uber kort, men det er bedre enn ditt nåværende skjermkort. Vil du montere ny kjøler på ditt skjermkort, er Arctic Cooling gode på denne fronten. Accelero TWIN TURBO > Accelero S1 Rev. 2/Turbo Module > Accelero L2 Pro og Accelero TWIN TURBO PRO er GPU kjølere fra Arctic Cooling til ditt X1900GT skjermkort.

 

For videre støydemping:

- Mer støysvak kabinettvifter: Arctic Cooling og Nexus og Noctua er tre merker som er kjent for støysvake vifter.

- Hindre vibrasjonstøy fra Harddisker: Her har du drøssevis med alternativer - Fra Nexus til Cooltek og Scythe

- Støydempingsmatter: Nexus > FractalDesign og Cooltek

Lenke til kommentar

Ført og fremst takk for hjelpen. Den Freezer kjøleren du linker til virker veldig spennende, men vil jeg merke stor forskjell i lydnivå på den kontra en dyrere, og er de vanskelig å montere?

 

Når det gjelder skjermkort tenker jeg på et 5770 Vapor-X til rundt 1000 lappen. Ser på tester at decibel'en ikke er ulik referansekjøleren under load, men man skulle jo tro denne Vapor-X var ganske stille når man sitter å jobber i Windows.

Lenke til kommentar

Kan nevne at jeg selv har Freezer 7 Pro Rev.2 til å kjøle min AMD Phenom II X2 550 BE Prosessor. Har enda ikke kjørt CPU kjøleren i full load, men har enda ikke klart å høre kjøleren under normalt bruk. Om det er viktig, så kan det også nevnes at jeg har et CoolerMaster Cosmos 1000 kabinett. Nå har Cosmos 1000 støydempingsmatter som reduserer støyen, men Freezer 7 Pro Rev.2 skal være støysvak uansett type kabinett. Når det gjelder montering av Freezer 7 Pro Rev.2 kjøleren, så er det som med andre kjølere. Den er med andre ord ikke vanskeligere å montere enn den medfølgende kjøleren, antaglivis er den enklere å montere. Videre på spørsmålet om støynivå, så heller det mer over på nei siden. Skal man pirke så kan man med måleinstrumenter måle forskjell på 1-2db, men dette er ikke noe man i praksis legger merke til. Den største forskjellen ligger i kjøleegenskapene til kjølerene. En dyr kjøler som Noctua til 700 kroner har bedre kjøling enn en Arctic Cooling kjøler til 200 kroner. Så det kommer egentlig ann på bruksområde, som til eksempel om man har planer om moderat overklokking vil en dyrere kjøler være foretrukket. Ønskser man bare noe mer støysvak enn medfølgende kjøler eller driver med lett overklokking, vil en billigere kjøler som eksempelvis Freezer 7 Pro Rev.2 være et smartere valg.

 

Når du nevner HD 5770, kan jeg igjen nevne AX5770 1GBD5-H

Denne kommer med Accelero L2 Pro kjøler ferdig montert og er litt billigere enn Vapor-X'en til Sapphire.

Lenke til kommentar

Jeg har ikke noen planer om å overklokke, og har ikke så store krav til ytelse da jeg ikke spiller noe særlig, men om jeg skal spille kan det jo være litt greit å ha noe å gå på.

 

Har nå et Cooler Master Cavalier kabinett, og tror ikke det er særlig støysvakt. Jeg skal anskaffe o-ringer å henge opp hard diskene i 3.5" brønnene. Vurderte også asfaltmatter fra Biltema, men om jeg blir fornøyd nok med ny CPU kjøler, og evt. nytt skjermkort lar jeg være med det. Jeg tror i allefall jeg får for Freezer 7 Pro Rev. 2. Jeg ser både deg og andre på nettet skryter av hvor stille den er. Den passer budsjettet til en fattig student. :thumbup:

Lenke til kommentar

Freezer 7? Interessant anbefaling. Den er jo ikke superpopulær lengre.

En god kjøler, utvilsomt - men den må se seg slått av et par andre kjølere.

 

En billig kjøler som gjør jobben ekstremt godt er Xigmatek Dark Knight. Den tilbyr fantastisk ytelse til en billig penge. Etter det vil jeg anbefale Noctua. De er langt dyrere, men enda bedre og produserer mindre støy. I forhold til skjermkort, så får du faktisk et nytt, bedre og stillere skjermkort til omtrent samme pris som en tilstrekkelig kjøler.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...