Gå til innhold
Spørsmål om bil og motor? Still spørsmål her ×

Brenne CD til gammel Bil-stereo


Anbefalte innlegg

Jeg får ikke brenne CD-ene mine til å funke i orginal-anlegget på bilen min. Det er en gammel stereo, og jeg lurer på om det går ann å brenne sanger til denne, konvertere fil-format e.l? Jeg har prøvd helt vanlig MP3 elle WMA format, brent i Windows Media Player, men bilen klarer ikke lese av CDene, så jeg får ikke hørt musikken. :dontgetit:

 

Hva kan gjøre for å brenne en CD som jeg kan høre i gammel bil?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Da har du brent som en Audio (lyd)-cd og ikke en data (mp3, filmer, filer osv.) cd. Forskjellen er at hvis du brenner som lyd, så får du mindre plass, siden så vidt jeg vet kan du maks ha 80minutter med lyd, mens på en data-cd så kan du ha 700MB med lyd. Antallet sanger på førstnevnte er altså lik 80 minutter, mens en data-cd så er det lik 700 MB. Spilleren din takler ikke Mp3filer og filer så derfor spiller den ikke data-cder.

Lenke til kommentar
så vidt jeg vet kan du maks ha 80minutter med lyd, mens på en data-cd så kan du ha 700MB med lyd
Det stemmer. Grunnen er at vanlige audio-CD'er har en ukomprimert bitrate på 1411,2 kbps, mens Mp3-komprimerte filer kan ligge helt nede på 128 kbps. Dermed blir det plass til omtrent 11 ganger så mye spilletid på en CD-R, ulempen er dårligere lydkvalitet jo mer det komprimeres.

 

Som nevnt før, en CD-spiller som ikke kan avspille Mp3-filer vil kun avspille vanlige lyd-CD'er, så alle CD'er må bli brent som lyd-CD.

Lenke til kommentar

Hvorfor gjøre det så vanskelig?? nero feks gjør jo om filene automatisk...

Alle brenne-programmet, med muligheten til å brenne som Audio gjør det, ikke BARE Nero. Dessuten anbefaler jeg ikke Nero til noe som helst, er så bloatet at det er sykt. Et brennerprogram trenger ikke å være over 1GB stort.

Endret av iNeo
Lenke til kommentar

Hvorfor gjøre det så vanskelig?? nero feks gjør jo om filene automatisk...

 

Også er det ikke brenneren som bestemmer om filene gjøres om, men PROGRAMMET du bruker til å brenne filene ut. Og hvis man har litt trangt for det, så finnes det lite/express versjoner på 40mb og oppover av nero.... men andre brenneprog gjør jobben de også, poenget er at man ikke trenger noe eget converteringsprog ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...