erlendo89 Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 Kjøper pizza kun en plass jeg, og det er på en restaurant som heter Palermo i Trondheim. Der lager de den beste pizzaen jeg vet om. Er tyrkere som eier og driver plassen. Var på Peppes da jeg var i Oslo i høst og det var ikke i nærheten av Palermo sin. Smakløst... Pizzabakeren sin er også lite god. Lenke til kommentar
MjusicForLife Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 Spis på Dolly! Alltid vært bedre enn peppes. Problem solved! Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 Kjøper pizza kun en plass jeg, og det er på en restaurant som heter Palermo i Trondheim. Der lager de den beste pizzaen jeg vet om. Er tyrkere som eier og driver plassen. Prøvd Ristorantino Italiano i Nordre? Lenke til kommentar
erlendo89 Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 Kjøper pizza kun en plass jeg, og det er på en restaurant som heter Palermo i Trondheim. Der lager de den beste pizzaen jeg vet om. Er tyrkere som eier og driver plassen. Prøvd Ristorantino Italiano i Nordre? Aldri hørt om. Men kan prøve neste gang jeg er på jakt etter mat Lenke til kommentar
Nopros Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 Melder meg inn i facebookgruppen, Peppes-pizza er fyfy Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 9. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 9. mars 2010 Melder meg inn i facebookgruppen, Peppes-pizza er fyfy Bra! Takk for det. Jo flere jo bedre. Hvert eneste medlem betyr noe! Lenke til kommentar
Black Star Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 rett og slett fordi jeg liker pizzaen til Peppes. Nei, den er ikke verdens beste pizza, men jo, jeg synes faktisk den er god. Da har du ikke gode nok smaksløker til å diskutere pizza med meg, desverre. Muligens tidenes dårligste argumentasjon på Diskusjon.no Du må bare innse det, Ramius. Alle er forskjellige (og takk for det). Jeg finner meg ikke i at noen mener at jeg eller andre har "dårlig smak" eller "ikke gode nok smaksløker" bare fordi de liker noe du ikke liker. Det blir for dumt, og du ødelegger din egen sak så til de grader med den agressive og ufine holdningen du fremviser på forumet i denne tråden. Hadde du vært litt mer ydmyk, hadde jeg og de fleste andre hatt forståelse for dine synspunkter og meninger, men den muligheten ødela du i løpet av de to første sidene. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 9. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 9. mars 2010 (endret) rett og slett fordi jeg liker pizzaen til Peppes. Nei, den er ikke verdens beste pizza, men jo, jeg synes faktisk den er god. Da har du ikke gode nok smaksløker til å diskutere pizza med meg, desverre. Muligens tidenes dårligste argumentasjon på Diskusjon.no Du må bare innse det, Ramius. Alle er forskjellige (og takk for det). Jeg finner meg ikke i at noen mener at jeg eller andre har "dårlig smak" eller "ikke gode nok smaksløker" bare fordi de liker noe du ikke liker. Det blir for dumt, og du ødelegger din egen sak så til de grader med den agressive og ufine holdningen du fremviser på forumet i denne tråden. Hadde du vært litt mer ydmyk, hadde jeg og de fleste andre hatt forståelse for dine synspunkter og meninger, men den muligheten ødela du i løpet av de to første sidene. Du må nok bare finne deg i at du har dårlig smak. Jeg er både aggressiv og ufin mot Peppes, og alle som støtter praksisen deres. Dette må du også finne deg i. Vet du hva du også må finne deg i? Ytringsfriheten. Jeg ber ikke om forståelse, men medlemmer. Deltakere. Folk som engasjerer seg, ikke kverrulerer. Snakking får deg kun så langt, det er handling som er nødvendig. Endret 9. mars 2010 av Ramius Lenke til kommentar
Black Star Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 Du må nok bare finne deg i at du har dårlig smak. Men hva er dårlig smak? Hva er definisjonen på dårlig smak? Du er faktisk ikke fasiten på det perfekte mennesket, selv om du mener det selv. Lenke til kommentar
Scrim Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 Nå er det år og dag siden jeg har spist Pizza på Peppes, men sist gang jeg spiste der, dvs. i 96 så var pizzaen helt "ok". Jeg har ikke spist på peppes siden den gang, så jeg skal ikke uttale meg om smaken, men det finnes bedre. Skal jeg komme med noen gode pizza anbefalinger så må det være: Campino (moss), Balkan kebab og pizza (ski), Bella Rosa (Vestby), Pizza Pancetta (oslo) og Italos (Oslo), der får man virkelig god pizza, ikke er de så veldig dyre heller. Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 9. mars 2010 Del Skrevet 9. mars 2010 Du må nok bare finne deg i at du har dårlig smak. Men hva er dårlig smak? Hva er definisjonen på dårlig smak? Du er faktisk ikke fasiten på det perfekte mennesket, selv om du mener det selv. Dårlig smak: Foretrekker industrimat fremfor ekte mat. Når det er sagt så er det helt OK. Alle må ikke bry seg om mat. Jeg bryr meg lite om dataspill og er fornøyd med at jeg kan slå ihjel fem minutter med tullespill på iPhonen min. Spill som sikkert er latterlige for en som bruker vesentlig med tid og penger på spill. Lenke til kommentar
Palme Skrevet 10. mars 2010 Del Skrevet 10. mars 2010 Når var det Peppes begynte med frossenbunner egentlig? Nå er det en stund siden jeg var på peppes. Dette hovedsaklig pga. jeg lager den beste pizzaen selv, og dersom jeg først skal ut å spise går jeg ikke på plasser der de serverer sukkerøl og der vinutvalget er dårligere enn på den billigste spritsjappen i Sibir. Når det skal være sagt, sist jeg var på peppes tror jeg det gikk i dette såkalte pizzabordet. Dvs. spis så mye du vil for en viss sum. Dersom man er skikkelig sulten og har allerede fått noen dråper alkohol i blodet er dette et ganske ok alternativ til å bestille en stk. pizza. Det er klart at kvaliteten er ikke allverdens i forhold til (sitt inn en bedre resturant her), men man får mulighet til å smake litt forskjellige typer pizza der lommeboken ikke blir totalramponert. Jeg kommer nok ikke til å gå inn for en boikot, men av natur foretrekker jeg å gå andre steder å spise dersom jeg er sulten. Lenke til kommentar
PelsJakob Skrevet 10. mars 2010 Del Skrevet 10. mars 2010 Jeg har tidligere jobbet ved tre forskjellige Peppes-avdelinger, så tillat meg å oppklare noen misforståelser hos trådstarter. Peppes har brukt frossenbunner i svært lang tid. Å sammenlikne disse med Grandiosa, faller likevel på sin egen urimelighet, all den tid bunnene heves i egne skap før ingrediensene kommer på og pizzaen stekes. Bunnene som brukes, er altså frosne før de heves, men ferske når ingrediensene kommer på. Grønnsakene som brukes, er ferske. Kjøttet er nedfryst. Peppes har også et flott slagord om at du skal få pizzaen innen én time, levert på døren. Dette løftet bryter de altfor ofte, og ser etter hver minste unskyldning, som "dårlig vær" til å begrunne sin udugelighet. Hovedproblemet er derimot at de aldri leverer innen en time. Men heller etter en time. Som regel står budet på døra etter 59 minutter. Og dette viser at Peppes er sleipe, og gjør alt de kan for å utnyttet smutthull, og misbruke kvalitetsinntrykket de gir kundene sine. At man tar forbehold om vær og føre, burde være opplagt. Peppes kan ikke lastes for at trafikken står stille eller at det er snø og på veiene, noe mer enn kundene kan det. For å fjerne leveringsgarantien, kreves imidlertid godkjennelse av regionsjef. Det er altså ingen enkel prosess. Dersom du synes det er plagsomt å få pizzaen etter 59 minutter, er det sikkert like surt for sjåføren å komme etter 1 time og 1 minutt. Du må være ganske paranoid dersom du tror at det er et bevisst valg å komme rett før tiden. Ett av Peppes' vertskapsabsolutter er for øvrig at sjåføren uoppfordret skal gi halv pris ved for sen levering. Det er selvsagt heller ikke sant at sjåførene «som regel» kommer på døren etter 59 minutter. Gjennomsnittlig leveringstid ligger på ca. 45 minutter etter bestilling. Dersom du til stadighet får maten rett før eller over timen, kan ting tyde på at du har for vane å bestille på travle tidspunkter. Dersom du i stedet bestiller på en mandag kveld, vil du oppdage at pizzaen ikke kommer etter 59 minutter, men etter 20. Men da hadde du vel klaget over at den kom for tidlig? Rømmedressingen som engang var laget for hånd, er industrialisert og smaker mer soyaolje enn rømme. Hvitløkssmaken er helt borte, og dressingen er tynn og ekkel. Peppes hevder også at rømmedressingen er laget etter god gammel oppskrift. Dette vil jeg kalle en løgn. Det er forskjell på at én kokk lager 20 kopper rømmedressinger for dagen, enn at en svær maskin lager 500 kopper for en hel måned. Dette er i stikk i strid med realitetene. Faktum er at Peppes' rømmedressing ble produsert sentralt frem til for få år siden. Dette ansvaret er nå overtatt av den enkelte avdeling, der den lages for hånd. Det nærmeste man kommer maskiner i den forbindelse, er en visp. Peppes klassiske "Knock out pie" er totalt nedfryst, bunnen, osten, sausen, jalapenos, kylling osv. Den smaker nesten ingenting mer. En av sjefene i Peppes forklarte meg i detalj hvordan jalapenosen mister ensymene når de blir nedfryst. Så de er fullt klar over hvordan dette påvirker maten deres. Hverken osten, sausen eller jalapeñoen er nedfryst. Årsaken til at knockout-paien ikke har den samme smaken lenger, er at kjøttet er byttet ut. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 10. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 10. mars 2010 (endret) Bunnene som brukes, er altså frosne før de heves, men ferske når ingrediensene kommer på. Grønnsakene som brukes, er ferske. Kjøttet er nedfryst. Dette beviser for meg hvor lite peiling dere har på mat. Hvordan kan en nedfryst bunn plutselig bli fersk? Få et grep om virkeligheten a. Kjøttet er nedfryst også ja? Takk for at du bekreftet det i hvert fall. Jeg kunne sitert e-post samtalen min med en av sjefene i Peppes om de nedfryste grønnsakene, men dette bryter med kildevernet han har krav på fra min side. Jeg vet grønnsakene som regel er ferske, men hvordan forklarer du den enorme kvalitetsforskjellen på disse noen skjeldne ganger i blant? Hvis rømmedressingen produseres i hver avdeling, noe jeg tviler sterkt på, hvorfor kommer de i sammensveisede plastikkopper? Og hvorfor smaker den ræva? Jeg kjøper ikke unskyldningen om været i det hele tatt. Jeg har selv kjørt bil fram og tilbake fra min lokale Peppes-avdeling, og det tar ikke mange minuttene. Så at det skal ta én time for sjåføren og komme seg ned til døra mi er umulig selv i den værste snøstormen. Grunnen til at han sannsynligvis kommer for sent, er at han kanskje har altfor mange leveringer, som påvirker leveringstiden til hver enkelt. Noe som er Peppes logistikk-ansvar å forbedre. Dette påvirker da ferskheten til maten, og utvider leveringstiden mer enn nødvendig, når da pizzaen er ferdig etter 20 minutter. 60 kroner er leveringen garantert ikke verdt. Og selv om det er lønn til sjåførene, vitner det om hvor grådig Peppes-kjeden er generelt. Pizzaen er mer enn dyr nok, og fortjenesten er sannsynligvis enorm. Peppes kunne godt ha lønnet sjåførene fra denne inntekten, og fortsatt hatt profitt selv. Endret 10. mars 2010 av Ramius Lenke til kommentar
PelsJakob Skrevet 10. mars 2010 Del Skrevet 10. mars 2010 Jeg vet grønnsakene som regel er ferske, men hvordan forklarer du den enorme kvalitetsforskjellen på disse noen skjeldne ganger i blant? Det kan variere fra tilfelle til tilfelle. Det kan for eksempel være dårlig kvalitet på produktet fra leverandør. Uansett er det ikke forårsaket av at grønnsakene har vært frosne, for det har de altså ikke vært. Hvis rømmedressingen produseres i hver avdeling, noe jeg tviler sterkt på, hvorfor kommer de i sammensveisede plastikkopper? Og hvorfor smaker den ræva? Fordi det er praktisk med kompakte plastbegre? Personlig liker jeg ikke rømmedressing, så smaken kan jeg ikke uttale meg om. Jeg kjøper ikke unskyldningen om været i det hele tatt. Jeg har selv kjørt bil fram og tilbake fra min lokale Peppes-avdeling, og det tar ikke mange minuttene. Så at det skal ta én time for sjåføren og komme seg ned til døra mi er umulig selv i den værste snøstormen. Veien til din lokale Peppes-avdeling er sannsynligvis en hovedvei som selvsagt er blitt måket og går fint an å kjøre på. Det er noe helt annet å komme seg frem på alle sideveier i et leveringsområde. Dersom en Peppes-sjåfør setter seg fast på en sidevei og må vente to timer på kranbilen eller bruke et kvarter på å komme seg løs, sier det seg selv at det gir forsinkelser også for andre leveringer. Det tar dessuten generelt lengre tid pr. levering på vanskelig føre, rett og slett fordi man må kjøre saktere og mer forsiktig, og fordi man må parkere bilen og gå lange strekninger på grunn av mangelfull brøyting. 60 kroner er leveringen garantert ikke verdt. Og selv om det er lønn til sjåførene, vitner det om hvor grådig Peppes-kjeden er generelt. Pizzaen er mer enn dyr nok, og fortjenesten er sannsynligvis enorm. Peppes kunne godt ha lønnet sjåførene fra denne inntekten, og fortsatt hatt profitt selv. 60 kr pr. levering er faktisk svært billig med tanke på hvor mye ressurser som går med til drift av bilparken. Du kan jo også tenke på hvor mange ansatte som kreves for å levere kontra at kunden henter selv. Ti ordre til forskjellige adresser kan kreve 4-5 sjåfører for å få alt ut innen timen, mens én person lett kan håndtere ti henteordrer på egen hånd. Lenke til kommentar
Skrujernet Skrevet 10. mars 2010 Del Skrevet 10. mars 2010 Om du liker økonomisk og god pizza, er hjemmelaget tingen. Lenke til kommentar
Keiseren av Grønland Skrevet 10. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 10. mars 2010 Som flere her har vært inne på er det lokale pizzasjapper rundt i Oslo, og sikkert andre steder i landet, som lager perfekt pizza for rundt 130-150 kroner. Dette er det som det koster å lage en kvalitetspizza, ikke mer. Da får du fersk bunn, god tomatsaus, fersk ost, og fersk topping. Husk at pizza er fattigmannsmat. Det er laget for å kunne mette flere voksne mennesker ved bruk av relativt lite ingredientser. Men i Norge så fremstår pizzaen til Peppes som et slags gourmet-alternativ. Dette mener jeg blant annet fordi de markedsfører seg med en gourmetkokk på tv i disse dager. Pizzaen deres er garantert ikke verdt 250 kroner. Jeg tenker at å lage den, fra en butikks ståsted, ikke koster med enn 70-80 kroner totalt. Lenke til kommentar
Fredrik Skrevet 10. mars 2010 Del Skrevet 10. mars 2010 Ramius, det ser ut til at du glemte å svare på PelsJakob sine utdypende svar til påstandene dine. Ser ikke helt for meg hvorfor 60 kroner er mye for levering. Det koster adskillig mer med taxi f.eks. Tenk deg avskrivninger på kjøretøy, lønn og velferdsgoder til ansatte, arbeidsgiveravgift etc. Det er ikke så altfor ille spør du meg. Det er utrolig deilig å kunne få maten på døra en sliten søndags ettermiddag, for 60 kroner. Man betaler jo villig flere hundre kroner for å komme seg hjem dagen før. Jeg gjør i hvert fall. Pizzaen deres er garantert ikke verdt 250 kroner.Jeg tenker at å lage den, fra en butikks ståsted, ikke koster med enn 70-80 kroner totalt. Og hva tror du de faste og indirekte variable kostnadene forbundet med restaurantdriften er? Lenke til kommentar
.vision Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 (endret) Det du driver med nå er propaganda med verdens dårligste argumenter. Det blir det samme som om at jeg skulle ha startet en tråd hvor jeg ville at folk skulle boikotte Carlings og Varner-kjeden fordi jeg personlig ikke liker klærne de har der. Og hvis jeg ikke får med folk, da skal jeg liksom mene at de har dårlig smak? Det er jo helt latterlig! Innse at folk er forskjellige og at et gruppert samfunn vil det være alltid uansett. Pr. dags dato er det svært få som kan konkurrere med peppes sin fleksible servering, og ettersom jeg fortsatt ikke skjønner hva du prøver å få ut av denne boikotten, så foreslår jeg at du STARTER din egen kjede. Du har jo 0 peiling på drift og hva som kreves. Det er ikke til å unnlate at det finnes familiebedrifter som etter all sannsynlighet jobber i gråsonen uten kontrakter, uten at jeg skal bruke det som et hovedargument for hvorfor det er billigere andre plasser. Har du sett forskjellen på Peppes/Egon kontra takeout-steder? Det koster faktisk å drifte et sted med både strøm, varme og renovasjon av lokale. Peppes ser jo langt mer gjennomført ut enn "pakistanern" på hjørnet. Det er svært få som tilbyr en velkommelig plass der jeg faktisk kan sitte og spise på restauranten. At peppes bruker lengre tid enn andre på å levere er bare tull. Det kommer helt ann på ordretrafikken, og de er desidert størst her til lands i pizzadrift, så det er det dårligste argumentet jeg har hørt fra deg. I tillegg har de langt flere biler i drift enn andre restauranter og det koster faktisk i avskrivninger, slitasjekostnader, driftskostnader, lønnskostnader å levere en pizza, så 60 kroner er faen meg ikke mye å klage over. Smaken på pizzaen, rømmedressingen, paien eller hva faen det er - ER DIN MENING. Alle har fra før gjort opp sin mening, og folk går ikke fra å like en ting til og ikke like det, fordi du mener det. Endret 11. mars 2010 av .vision Lenke til kommentar
Haawy Skrevet 11. mars 2010 Del Skrevet 11. mars 2010 Jeg tror du bare må innse Ramius at folk har forskjellig smak og syntes Peppes Pizza er et helt greit alternativ. Jeg har lest alle postene dine i tråden her og ser enda ikke én god grunn til å boikotte Peppes. .vision kommer med veldig mye bra. Må slutte å trykke meg inn på tråden her, får bare så grådig lyst på pizza. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå