Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Linksys WRT54GL - Fortsatt best for hjemmebruk?


Anbefalte innlegg

Hei.

 

Så på HW.no sine anbefalinger over routere og fant ut at for hjemmebruk er det en Linksys WRT54GL, ser at det er en 5 år gammel router. Er det fortsatt den jeg bør gå for? Eller kommet noe nytt eller kommer det noe nytt snart?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Den er vel enda eldre (2002) hvis du tar med WRT54G som er grunnlaget for specs.

 

I 2010 er det Gigabit, 11n, rask CPU og >=64MB minne som teller. Da slipper man å bekymre seg for krasj av router pga bittorrent eller spill.

 

WRT54GL har dessuten ikke nok kapasitet til å henge med på hastighetene som holder på å etablere seg for internettbruk nå.

Endret av la7dfa.com
Lenke til kommentar

Dersom du ikke har behov for gigabit LAN eller .11n trådløst, er WRT54GL den beste routeren du kan få til den prisen i dag. Selvsagt med 3. parts firmware sånn som feks. DD-WRT.

Trenger man Gigabit LAN og 802.11n og fremdeles ønsker å kjøre dd-wrt så er Linksys sin WRT610N et godt valg. Jeg har nettopp oppgradert til en slik fra en WRT54GL, og er veldig fornøyd.

Lenke til kommentar

Eg bruker ruteren enda på Lyse internett 30/30, har ingen problemer med verken torrenter eller stabilitet.

 

Load ligger i snitt på 0.75

 

Så lenge ein ikkje har vanvittig kjapp internettlinje så er det framleis ruteren eg anbefaler.

Asus-routeren min ligger i snitt på 0,01 tror jeg. Selv ved torrentbruk eller andre nedlastinger merkes minimalt på CPU-last. Men så tåler den også >300.000 forbindelser uten å knele. WRT54GL greier heller ikke 30Mbit trådløst om det skal være et poeng.

 

Jeg skal likevel være litt forsiktig med å anbefale RT-N16 da den har hatt problemer med kjøling på radiodelen ved store filoverføringer (flere GB). Selv har jeg satt på noen passive ramkjølere inni for å hindre at dette skal skje.

 

Kommer vel en revisjon som fikser dette regner jeg med.

Endret av la7dfa.com
Lenke til kommentar

Jeg gikk for D-Link DIR-655.

 

Men lurer på en ting, jeg vil jo bli kvitt den eksiterende NextGentel ruteren jeg fikk fra NextGentel. Må jeg ha en modem i tilegg til D-Link DIR-655?

 

Beklager er helt newbie på nettverk :$

 

Ja, modem må du ha, siden DIR-655 ikke er et routermodem, men bare en router.

 

Det lønner seg å sette modemet fra NGT i bridge, siden du mest sannsynlig har et routermodem derfra (SpeedTouch, Inteno?). Da slipper du dobbel NAT, f.eks at du må åpne porter i begge routerne om du ønsker det. Merk om du har NextTV eller bredbåndstelefoni fra NGT, kan det skape trøbbel for disse tjenestene, eller i verste fall ikke fungere.

 

Bridgemode i Inteno er enkelt å sette opp, mens SpeedTouch kan være litt mer knotete, siden dette ikke er like enkelt med NGT sin config.

Endret av Glenn
Lenke til kommentar

Firmware Version: 1.21EU

Hardware Version: A4

Tilkoblet med ledning, men det skjer med alle PCer som er tilkoblet nettet, selve ruteren mister nettverket i ca et min også er tilbake igjen.

 

I dag har jeg ikke slått på torrent programmet og har ikke mistet nettet, lurer på om det er det som er problemet. Men er det noe man kan gjøre med det?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...