Gå til innhold

Tunfisk sandwich (tunfisksalat?)


Anbefalte innlegg

Heisan, mulig et dumt spørsmål - men jeg trenger hjelp.

 

Ved flere anledninger har jeg fått sandwich med tunfisk på. Smaker utrolig godt.

 

Konsistensen er en mellomting mellom majones og leverpostei!

 

Men jeg har ikke funnet dette i noen butikker... Har funnet det på "bensinstasjoner" i utlandet som ferdigsmurt mat, håndmat på laaange flyturer osv.

 

Hvor kan jeg kjøpe det - evt. lage det selv?

 

Et bilde som viser ca. hva jeg mener:

 

tuna-salad-sandwich1.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Heisan, mulig et dumt spørsmål - men jeg trenger hjelp.

 

Ved flere anledninger har jeg fått sandwich med tunfisk på. Smaker utrolig godt.

 

Konsistensen er en mellomting mellom majones og leverpostei!

 

Men jeg har ikke funnet dette i noen butikker... Har funnet det på "bensinstasjoner" i utlandet som ferdigsmurt mat, håndmat på laaange flyturer osv.

 

Hvor kan jeg kjøpe det - evt. lage det selv?

 

Et bilde som viser ca. hva jeg mener:

 

tuna-salad-sandwich1.jpg

Prøv å google det. Det gjorde jeg for noen dager siden. Fant mange oppskrifter :)

Lenke til kommentar

Takk for tipset om google! :new_woot:

 

Er nok mest på jakt etter anbefalte oppskrifter og håper på innspill fra andre.

 

Ang. konsistens så korrigerer jeg den til mer lik makrell i tomat - på tuben...

 

Du kan prøve deg litt frem med majones, rømme/creme fraiche, rødløk/vårløk, kanskje litt gressløk eller andre urter og sitron. Smak til med salt/pepper. Og tunfisk så klart ;)

Endret av Sundt
Lenke til kommentar

Du kan prøve deg litt frem med majones, rømme/creme fraiche, rødløk/vårløk, kanskje litt gressløk eller andre urter og sitron. Smak til med salt/pepper. Og tunfisk så klart ;)

+ 1

 

Det beste er nok å prøve seg fram til du finner ut hvordan du liker den. Ingredienslister har du jo fått! :)

Lenke til kommentar

Takk for svar, nå er jeg "mye" lenger.

 

(Har 11 tommeltotter ang. kjøkken)

 

Søkte litt på Kvasir og fant også en del oppskrifter, mye likt og jeg skal nå prøve meg.

 

Er litt redd at jeg bruker for mye majones og at det dermed blir usunt og "kvalmende" men øvelse gjør mester!

 

Det som er litt uklart er hvor "kraftig" jeg skal røre i det hele, ser for meg en lett omrøring siden tunfisken allerede er "knust" kan det neppe blir værre?

 

Igjen takk for hjelp - flott det...

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Vel, etter en del testing og feiling, har jeg nå kommet frem til en blanding som fungerer:

 


  •  
  • 4 boxer tunfisk i olje, Kiwi størrelse.
  • 3/4 pk. ekte Mills majones
  • Litt for mye pepper
  • Mer enn nok salt, grovt salt
  • En halv bunt (Kiwi) vårløk

 

Røres sammen med en wok-rører i tre (i mangel av bedre ord og/eller kjøkkenkunnskaper)

 

4 timer i kjøleskapet før servering!

 

Ikke direkte sunt grunnet majonesen men "pokker" så godt...

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...
  • 1 måned senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...