Gå til innhold

Brukertilgang i Microsoft Access


Anbefalte innlegg

Jeg har laget en database som skal kunne brukes av flere selskaper. Den enkelte bruker skal kun ha tilgang til data som gjelder for SITT selskap. Dette gjelder både innleggelse av data, søking på data og registrering. Bruker skal ikke merke at det ligger flere selskaper i databasen. Er det mulig å lage et vanntett oppsett om dette? Hvordan gjøres det?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om det skurrer er nok ikke dette noen god ide. :whistle:

 

Det skal ut på web (access 2010).

 

Nytt spørsmål;

 

Om det enkelte selskap har sin database. Er det mulig å styre bruker til riktig database basert på felles innlogging?

 

På en internettside er det innlogging. Der skal bruker legge inn brukernavn og passord. Basert på dette, skal bruker logges til riktig database.

 

Finnes det egne applikasjoner som kan styre dette?

Lenke til kommentar

dette kan du da lett styre ved hjelp av brukergruppe. knytt de ansatte i hvert firma til sine egne firmaer/brukergrupper. spørringene kobler du da opp til de tabellene som de gitte firmaene skal ha tilgang til.

 

Ansatte i Firma A får spørringer opp mot tabell 1, 2 og 3 mens ansatte i Firma B har spørringer som går på tabell 4,5 og 6 osv.

 

hvorfor gir du flere firmaer tilgang til samme database egemtlig? er det ikke best at hvert firma har tilgang til hver sin database?

Lenke til kommentar

joda, jeg tenkte feil. blir en database for hvert selskap.

 

En ting jeg ikke skjønner.

 

Skjønner fortsatt ikke hvordan jeg skal få linket en bruker til riktig database basert på det brukernavn og passord som han legger inn på web. hvor lager jeg den koplingen?

 

(tester ut om access 2010 kan være en fullverdig løsning for internett. skal bli en 100% web-basert løsning for kundeoppfølging. laget modellen i access 2007. Den funker som forutsatt! Mangler bare linken til internett)

Lenke til kommentar

alle firmaene bruker samme innloggingsside, ikkesant? du har vel et par forskjellige måter å løse det på. den måte kan være at de må skrive inn eller velge firmanavnet/kundenummer/whatever fra en drop-down liste under innloggingen. på bakgrunn av hva de skriver inn som kundenummer/firmanavn/whatever kan du videresende de til spørringer som spør i de riktige databasene.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...