Gå til innhold

Apple saksøker HTC for patentbrudd


Anbefalte innlegg

En liten forskjell: Nokia trenger kanskje pengene de kan dra inn på lisensiering, og ser det som et mulig inntektsområde når de sliter med å tjene på telefoner. Apple er derimot ikke interessert i å lisensiere ut patenter og ser det som en avsporing som er uinteressant forretningsmessig.

Tror du har et litt enkelt syn på saken. Ikke glem at Nokia har vært med å utvikle GSM fra starten av og brukt milliarder på teknologien. Alle andre produsenter betaler lisenser til Nokia, men så kommer Apple og forsyner seg gratis av teknologien som andre har utviklet i årevis. Det er ikke snakk om at de trenger penger fordi det går dårlig med dem økonomisk.

 

De 2 søksmålene dreier seg om to totalt forskjellige ting. Alle mobilprodusenter i dag benytter seg av teknologien Nokia har utviklet. Det samme kan ikke sies om Apples patenter som stort sett kun går på UI og i realiteten er det Android som "bryter" disse og ikke UI elementene HTC har implementert. HTC er bare den største produsenten av androidhåndsett og det er tydelig at Apple nå føler seg truet.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har hørt at Apple vet at disse patentene er svake, og at det er grunnen til at Google har drøyd med multi-touch, for å være greie. Eric Schmidt satt jo inntil nylig i Apple sitt styre.

 

De føler kanskje at de må saksøke på prinsipp, og kommer til å gjøre en avtale med Htc som begge er fornøyde med. Htc har sikkert ikke noe i mot det da de ikke er en stor aktør innen patent-opplegget i USA, og Apple redder ansikt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...