Senyor de la guerra Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 Har akkurat mekket meg noen hjemmesnekra burgere. Problemet er bare at de ikke ble helt bra steket Så ferdige ut før jeg satte tenna i. Har vel fått ned rundt 300 gram nå. De smakte rått og var uten tvil det. Helt rødt og seigt i midten Smaken var egentlig helt ok når jeg tenker over det, da jeg i utgangspunktet vil ha litt rødt kjøtt. Når det er sagt virket det ikke helt bra... 'Har hørt tidligere at kjøttdeig skal stekes ordentlig. Vet ikke om jeg føler meg helt bra nå? Er sikkert placebo, men magen er ikke helt i sjakk... Noen med tanker rundt det å spise rått kjøtt? Biff tartar er jo stort andre steder i verden? Lenke til kommentar
aklla Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 (endret) det er en fare for e.coli når du spiser rå kjøttdeig. les her: http://www.forskning.no/artikler/2009/september/230079 Endret 1. mars 2010 av aklla Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 1. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 1. mars 2010 Joda, vet det ikke skal være helt bra. Men ser det er ganske vanlig også når 3 av 10 spiser det bevisst. Er ikke slik at jeg foretrekker på kjøttdeig, på ingen måte, men det blir liksom ikke helt riktig. Føltes litt kvalmt. PS: Prøvde å hive en burger i mikroen i håp om å gjennomsteke den, men uten hell Fattig student har ikke råd til å hive kjøtt. Lenke til kommentar
aklla Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 men å steike den litt til var uaktuellt? vil anbefalle deg å slenge burgern på grillen en gang til om den ikke er gjennomstekt. Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 1. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 1. mars 2010 men å steike den litt til var uaktuellt? vil anbefalle deg å slenge burgern på grillen en gang til om den ikke er gjennomstekt. Jo, men det som er så jækla kjipt er at den allerede er full av både smeltet ost og dressing osv.... Lenke til kommentar
toazty Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 burger i microen funker, det gjør jeg ofte når jeg ikke har tid og plass på grillen til å steike dem så lenge dem skal.. er litt risikabelt å spise rå kjøttdeig , faren for e.coli er tilstede.. men spiser medium burger selv hver gang jeg lager burger, og har enda ikke blitt syk. Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 1. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 1. mars 2010 Hehe, ok. Min burger var langt fra medium Lenke til kommentar
toazty Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 når det gjelder "biff tartar" så er det langt ifra det samme type kjøtt som blir brukt, slik som jeg alltid har gjort det , så er det rett å slett ren indrefilet, kaster den i foodprosessoren, så er det bare til å spise, eller at enn på en måte karver indrefileten med kniven slik at enn drar med seg kun kjøttet. men uansett så er det helt rent kjøtt uten noen form for farlige bakterier. i kjøttdeig er det all slags type kjøtt de har i og en del fett, så her kan bakteriene bosette seg mye lettere.. vil ikke tror du blir dårlig, var den langt fra medium sa du? nesten rå eller nesten gjennomstekt? Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 1. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 1. mars 2010 Nesten rå. Føler meg ikke dårlig, men ble liksom litt rart å spise. Lenke til kommentar
toazty Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 nesten rå? og du trodde den var ferdig? hehe.. hvor tykk var dette beistet og var det bånn gass på varmen også da? Lenke til kommentar
Gunfreak Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_tartare Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 1. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 1. mars 2010 Var ikke mer enn en-to centimeter tykk. Stekt på full varme i ca 1,5 min per side. Selvfølgelig forvarmet plate, dog ikke noen olje/smør. Lenke til kommentar
Kakeshoma Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 Har akkurat mekket meg noen hjemmesnekra burgere. Likte den setningen. Prøv å STEK kjøttet... Spiker og hammer hjelper utvilsomt lite her. Men skal ikke være helt sunt å spise rå kjøttdeig nei... Men du overlever nok, men prøv å få stekt de andre om du fortsatt er sulten Lenke til kommentar
Vizla Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 (endret) slik som jeg alltid har gjort det , så er det rett å slett ren indrefilet, kaster den i foodprosessoren, så er det bare til å spise, eller at enn på en måte karver indrefileten med kniven slik at enn drar med seg kun kjøttet. men uansett så er det helt rent kjøtt uten noen form for farlige bakterier. biff tartar skal du vell steke kjøttet, kutte av det stekte, slenge i kvern og så spise. Endret 1. mars 2010 av Vizla Lenke til kommentar
Senyor de la guerra Skrevet 1. mars 2010 Forfatter Del Skrevet 1. mars 2010 Nei, tar en rå burger til frokost i mårra, det blir digg Får ikke stekt den om igjen når den ligger spiseklar med dressing. Lenke til kommentar
Penance Skrevet 1. mars 2010 Del Skrevet 1. mars 2010 Det er vel farlig pga e.coli og andre uhumskheter, men ellers skal det vel ikke ha noe å si. Jeg klarer ikke ligge unna kjøttdeigen når jeg skal lage middag, så sniker alltid til meg et par biter før steking. Digg! Lenke til kommentar
toazty Skrevet 2. mars 2010 Del Skrevet 2. mars 2010 slik som jeg alltid har gjort det , så er det rett å slett ren indrefilet, kaster den i foodprosessoren, så er det bare til å spise, eller at enn på en måte karver indrefileten med kniven slik at enn drar med seg kun kjøttet. men uansett så er det helt rent kjøtt uten noen form for farlige bakterier. biff tartar skal du vell steke kjøttet, kutte av det stekte, slenge i kvern og så spise. så du mener at enn skal steke kjøttet, kuttte vekk det stekte, som du slenger i søppla og kværner det "ustekte" ? eller er det det stekte som skal kværnes? uansett, aldri sett det blitt gjort, aldri gjort det selv heller... Lenke til kommentar
Vizla Skrevet 2. mars 2010 Del Skrevet 2. mars 2010 så du mener at enn skal steke kjøttet, kuttte vekk det stekte, som du slenger i søppla og kværner det "ustekte" ? eller er det det stekte som skal kværnes? uansett, aldri sett det blitt gjort, aldri gjort det selv heller... Du steker kun en ytterst tynn hinne rundt, så kutter av det og kaster. Resten kvernes og spises. Lenke til kommentar
wingeer Skrevet 2. mars 2010 Del Skrevet 2. mars 2010 Jeg synes det Vizla skriver høres fornuftig ut. Ettersom bakterier og ulumskheter sitter på utsiden av indrefilèten. (Gitt at en steker på rimelig høy temp) Lenke til kommentar
toazty Skrevet 2. mars 2010 Del Skrevet 2. mars 2010 er ikke noe særlig med bakterier på indrefileten uansett, så det er bortkasta å kaste bort slikt rådyrt kjøtt... etter mine år forran en grill så har jeg aldri sett dette blitt gjort.. Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå