Bruker-182606 Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 Kjøpte 500g pepperbiff i går. Spiste halvparten og slengte det andre stykket i en plastikkpose og hadde det i kjøleskapet til i dag. Nå er den grå-grønnaktig i kantene og kanskje litt i midten.. Så biffen må altså stekes rett etter den er pakka ut av vakumet?? Faen altså, 70 kroner rett i dass. Lenke til kommentar
Rulator Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 tja ikke nødvendigvis, men frysern neste gang. Kan godt hende du kan skjære rundt og sitte igjen med en liten piece beef også Lenke til kommentar
Thlom Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 Mulig alt pikkpakket biffen er rullet i kan gi litt misfarging. En rein biff klarer seg fint i kjøleskapet (eller et annet tørt sted) over natta og vel så det. Lukter den vondt? Er den misfarget gjennom eller bare helt ytterst? Jeg vil tro det går helt fint å spise den. Lenke til kommentar
Bruker-182606 Skrevet 26. februar 2010 Forfatter Del Skrevet 26. februar 2010 (endret) Det var bare helt ytterst og den luktet ikke vondt, bare pepper Ringte noen bekjente "mat-kjennere", jeg ble beroliget med at litt misfarging er helt naturlig etter noen dager i kjøleskapet. Jeg spiste den jeg, var nydelig Men neste gang tror jeg spiser alt i et jafs. Endret 26. februar 2010 av christox Lenke til kommentar
toazty Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 går helt fint å ha biff liggende 3-4 dager, hvis den ikke allerede er på vei til å bli dårlig da.., jeg skjærer 80kg indrefilet hver mandag og fredag, og det går helt fint, begynner å lukte, missfarget og slimete hvis det blir dårlig. men du lukte med en gang kjøtt er dårlig. men uansett, skamsteker du kjøttet så kan du bruke 10 dager gammel biff også.. selv om det har begynt å lukte , Lenke til kommentar
MrEspen Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 Et tips kan være å pakke den i noe annet enn plast, tynt aluminiumsfolie fungerer f.eks. bedre... En biff har slett ikke vondt av å ligge litt i kjøleskapet heller, i Norge har vi uansett altfor strenge regler når det gjelder datostempling av kjøtt Lenke til kommentar
covah Skrevet 26. februar 2010 Del Skrevet 26. februar 2010 Biff SKAL ligge en stund, og skal ikke spises helt fersk. Det er det som kalles "mørning". Lenke til kommentar
toazty Skrevet 27. februar 2010 Del Skrevet 27. februar 2010 (endret) Biff SKAL ligge en stund, og skal ikke spises helt fersk. Det er det som kalles "mørning". derfor alt mitt kjøtt ligger til dagen før det går ut på dato, for etter det har jeg egentlig ikke lov å bruke det ifl mattilsynet men det er forskjell på å la den ligge å bli mør ,og la den ligge til den går ut kjøleskapet av seg selv pakke det inn i alufolie? da kan jeg garantere deg at biffen blir missfarget, alufolien og kjøttet reagerer på hverandre og lager skikkelig missfarge på kjøttet , grønne,blå,svarte klatter på biffen. plastikk som gjelder, kan gå over til litt grå farge men det er ingenting å bry seg med.. Endret 27. februar 2010 av toazty Lenke til kommentar
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå